2.5.12

Το πανέμορφο και εξαιρετικά σπάνιο Ferrari 342 America, 1951


Η ιστορία ενός αυτοκινήτου: #43. 1951 Ferrari 342 America
Μόνο έξι τέτοια υπέροχα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, το ένα διαφορετικό από το άλλο.
Στην καρδιά τους βρισκόταν ένας κινητήρας της Formula 1.



Από το 1951 ως και το 1967 η Ferrari πειραματίσθηκε με μια σειρά υπερπολυτελών Grand Tourers, όπως τα χαρακτήριζε, που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν κινητήρες της εταιρείας που είχαν δοκιμαστεί στα Grand Prix της εποχής. Η σειρά είχε πάντα ένα America να συνοδεύει το νούμερο του μοντέλου και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ από το εργοστάσιο της Ferrari. Το πιο όμορφο όλων ήταν η 342. Κατασκευάστηκαν μόνο 6 τέτοιες και η κάθε μία τους ήταν διαφορετική από την άλλη.
Tην χρονιά που κατασκευάστηκε, το 1951, ήταν το πιο "exclusive" μοντέλο της εταιρείας και ήταν το πρώτο που σχεδιάστηκε από τον Pininfarina, που ανέλαβε όλα τα "Speciales" εκείνης της περιόδου. Το πρώτο, πάντως, από τα 6 αυτοκίνητα της σειράς είχε σχεδιαστεί από τον οίκο Vignale. Ο Pinifarina ανέλαβε τα υπόλοιπα 5. Συνολικά, κατασκευάστηκαν τρία κουπέ και τρία καμπριολέ. Αυτό της φωτογραφίας ανήκε στον βασιλιά Λεοπόλδο του Βελγίου και ήταν το πρώτο αριστεροτίμονο της σειράς America.
Ο κινητήρας και των έξι 342 America ήταν ο Lampredi που την περασμένη χρονιά είχε χρησιμοποιηθεί στην Formula 1. Εξ αιτίας του μήκους του, οι 342 America σχεδιάστηκαν με πολύ μακρύτερο εμπρός μέρος απ' ότι οι συνηθισμένες Ferrari. Έφταναν τους 300 ίππους σε ισχύ, ένα συγκλονιστικό νούμερο για την εποχή, για αυτοκίνητο δρόμου.

Πηγή: mensguide.gr



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...