23.5.12

"Αγώνας δρόμου για τα χρήματα"

Με ασθενή που βρίσκεται στην εντατική παρομοίασε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στον NοvaΣΠΟΡ FM 94.6 σε ό,τι έχει να κάνει με την την προσπάθεια αδειοδότησης. «Χρειάζονται 7-9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Κάνουμε αγώνα δρόμου», τόνισε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ο κ.Αλαφούζος κατήγγειλε παρεμβάσεις από άλλους παράγοντες για την μη εξασφάλιση του δανείου που χρειαζόταν η ομάδα για την αδειοδότητη. «Ένα είδος παρέμβασης που έγινε ήταν από τις εφημερίδες του Ολυμπιακού που άρχισαν να μιλούν για εθνικό σκάνδαλο για την χορήγηση δανείο στον ΠΑΟ την στιγμή που οι τράπεζες δηλώνουν πως δεν μπορούν να δώσουν δάνειο σε άλλες επιχειρήσεις», τόνισε και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε ότι οι τράπεζες δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν αυτή την στιγμή. Όταν πάνε να χρηματοδοτήσουν τον Παναθηναϊκό και βλέπουν ότι υπάρχουν αντιδράσεις δημόσιες αντιλαμβάνεστε ότι αυτές δημιουργούν κλίμα», σχολίασε και επεσήμανε όμως ότι στην περίπτωση του τριφυλλιού το δάνειο αφορά προεξόφληση μέρος των εσόδων του Παναθηναϊκού την στιγμή που υπήρχαν εγγυήσεις από επιχειρηματίες. «Χρειαζόμαστε 7-9 εκατομμύρια ευρώ. Κοντεύουμε να τα φτάσουμε. Δεν τα έχουμε φτάσει ακόμη. 50-50 οι πιθανότητες», πρόσθεσε.

Για το θέμα της νέας αγωνιστικής σεζόν ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που οργανώνουν και πάλι την ΠΑΕ δεν έχουν προλάβει να ασχοληθούν με άλλα σημαντικά ζητήματα λόγω της προσπάθειες που γίνεται για αδειοδότηση. «Δεν ξέρουμε τι μπάτζετ θα έχουμε, Ούτε έχουμε καταφέρει να συζητήσουμε με τον προπονητή, τον οποίο και θέλουμε να κρατήσουμε», τόνισε.
Ο Γιάννη Αλαφούζος αφού χαρακτήρισε ιστορική τη χθεσινή ημέρα γιατί μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη στην εταιρεία λαϊκής βάσης ανέφερε:

«Είναι μια λύση για το μέλλον για τις ελληνικές ομάδες. Πρέπει να κινητοποιηθούμε πλέον εμείς οι οπαδοί, όλων των ομάδων να τις ενισχύσουμε να τις πάρουμε στα χέρια μας. ΝΑ έχουμε διαφάνεια και βάζοντας ό,τι θέλει ο καθένας να τις κάνουμε πιο ανταγωνιστικές».

Για τα χρήματα που έχει συλλέξει ανέφερε:

«Έχουμε συγκεντρώσει χρήματα. Θα απευθυνθούμε σε εταιρείες για χορηγίες και θα μπουν και άλλα χρήματα»

Για την αδειοδότηση:

«Είναι το επόμενο μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να περάσουμε. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έχουμε εξασφαλίσει την επιβίωση του Παναθηναϊκού και να αποφύγουμε περιπέτειες τύπου χρεωκοπίας, πρωτοδικείου. Είμαστε ακόμη στην εντατική αλλά ελπίζουμε ότι τα σωληνάκια θα τα βγάλουμε τις επόμενες ημέρες. Ο ΠΑΟ –αυτή την στιγμή- και από φίλους τους και από δικά του έσοδα έχει χρήματα. Γίνεται αγώνας δρόμου για να μαζέψουμε χρήματα. Χρειάζονται 7-9 εκατομμύρια για να επιβιώσει η ομάδα. Κοντεύουμε να τα φτάσουμε. Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. 50-50 αν θα μπορέσουμε».

Για το δάνειο:

«Πριν από 15 ημέρες το θεωρούσα δεδομένα. Ήταν δάνειο με εγγυήσεις. Ήταν προεξόφληση μέρος των εσόδων του ΠΑΟ και είχε και προσωπικές εγγυήσεις επιχειρηματιών. Υπήρχαν όμως παρεμβάσεις που –σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία- ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τη θέληση που υπήρχε για να δοθεί δάνειο στον Παναθηναϊκό. Πάμε σε λύσεις εσωτερικές. Δεν ξεχνάμε τις παρεμβάσεις που έγιναν. Ένα είδος παρέμβασης ήταν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού που μίλησαν για σκάνδαλο εθνικό. Η ανατροπή των σχεδίων για το δάνειο έγιναν για τις παρεμβάσεις που σας περιέγραψα. Οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομικά. Όταν υπάρχει μια δημόσια αντίδραση για το δάνειο στον Παναθηναϊκό δημιουργείται ένα ηθικό θέμα στην τράπεζα. Πρέπει όλοι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα στο ποδόσφαιρο να αναλογίζονται ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προάγουμε τον ηθικό ανταγωνισμό».

Για λάθη τους μετόχους:

«Υπάρχει η κόντρα των μετόχων, οπαδών κτλ. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η προσπάθεια του κ.Βγενόπουλου απέφερε χρήματα, ασχέτως εάν τα χρήματα επενδύθηκαν με τον ιδανικό τρόπο ή έγιναν λάθη. Κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι ήταν θετικότατη η προσπάθεια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την συνεισφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αν και βρίσκει πολλούς οπαδούς αντίθετους. Τόσα χρόνια στήριξαν τον ΠΑΟ. Μπορεί να έκαναν λάθη μεγάλα και η συμπεριφορά των τελευταίων μηνών να είναι λανθασμένες αποφάσεις. Αλλά και οι οπαδοι του Παναθηναϊκού δεν φέρθηκαν καλά σε ανθρώπους που έβαλαν χρήματα. Εμένα η ομάδα που αρέσει να ανήκει στους οπαδούς της. Και όχι σε έναν άνθρωπο που θα χρηματοδοτεί συνέχεια».

Για τις εκκρεμότητες:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική, αλλά έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Οι άνθρωποι που προσπαθούμε να οργανώσουμε τον ΠΑΟ τι κάνουμε; Ασχοληθήκαμε να τακτοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα εσωτερικά μας. Τώρα τρέχουμε να βρούμε αρκετά λεφτά για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν είχαμε καιρό να δούμε τι μπάτζετ θα έχουμε το χρόνου που θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα βάλουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί, ούτε να συζητήσουμε με τον προπονητή. Που θέλουμε να μείνει… Ο ίδιος ο προπονητής μας έχει πει ότι τα χρήματα είναι ένα θέμα αλλά παίζει ρόλο και το ποδοσφαιρικό ήθος στην Ελλάδα».

«Μας είπε ότι και το θέμα των οπαδών που δημιουργούν επεισόδια και η διαιτησία και οι παράγοντες. Δεν εννοώ ότι αδικείται ο ΠΑΟ αλλά πως αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Συστηματικά από μια ομάδα που πλουτίζουν εις βάρος των οπαδών. Αφού τους ξέρουμε… Κάποιοι είναι στη φυλακή. Πρέπει όμως εμείς οι ίδιοι να αποβάλουμε τα στοιχεία αυτά. Εμείς σας σωματείο και σαν ΠΑΟ θα πρέπει να κάνουμε ανοίγματα και προς Ολυμπιακός ΠΑΟΚ ΑΕΚ, προς όλες τις παραδοσιακές ελληνικές ομάδες να κάνουμε μια συζήτηση για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας επηρεασμού διαιτησίας. Οφείλουμε να κάνουμε την προσπάθεια αυτη σαν ένα πρώτο βήμα»

Πηγή: sport-fm.gr

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...