27.5.12

Πρωτάθλημα μες στο ΟΑΚΑ (σ.σ: Ίσως λίγο υποκειμενικό λόγω πηγής!)



Ένας σούπερ Ολυμπιακός, έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και νίκησε με 84-72 τους «πράσινους», κάνοντας έτσι το 2-1 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη και θέλει να «σπάσει» την έδρα έτσι ώστε να σηκώσει το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

O Ολυμπιακός και πάλι ξεκίνησε με τους… συνήθεις πέντε. Μάντζαρης, Σπανούλης, Κέσελ, Άντιτς και Ντόρσεϊ στο παρκέ και το τζάμπολ καταλήγει σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Το 2-0 από τον Κέσελ στο τέλος του χρόνου της επίθεσης. Ο Σέρβος είναι «ζεστός» στην αρχή και με γκολ-φάουλ ανεβάζει στους πέντε την διαφορά. Η μπαγκέτα στον Σπανούλη και 7-0 από την κορυφή της ρακέτας. Ο Διαμαντίδης βάζει ένα τρίποντο, αλλά ο αφηνιασμένος Κέσελ με διείσδυση ανάμεσα σε τρεις παίκτες ξανασκοράρει (9-3). Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί παντού, και ο Σέρβος χτυπάει ξανά αυτήν την φορά από τρίποντο για το 12-3.

Ο Ντόρσεϊ είναι φόβητρο στους αιθέρες δίνει ασίστ στον Κέσελ αλλά αυτός δεν κάνει το δύο στα δύο, ριμπάουντ από τους «πράσινους» όμως κλέβει ο Θρύλος, ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό με τον «αρχηγό» να κόβεται αντικανονικά. Αντί για δίποντο λοιπόν του Σπανούλη έχουμε το τρίποντο από τον Καϊμακόγλου, με τον Άντιτς όμως να απαντά για το 14-6. Ο Σκοπιανός είναι και αυτός μέσα στο κλίμα της βραδιάς και τιμωρεί από τα 6,75μ. Προσωρινά μειώνει ο Καϊμακόγλου, αλλά ο Red Bill στην επόμενη επίθεση περνάει μέσα από τα σκριν και πυροβολεί και πάλι για τρεις κάνοντας το 20-8. Ο Περπέρογλου κατεβάζει την διαφορά στους δέκα, όμως στην επόμενη του προσπάθεια του… σβήνει τα φώτα ο Ντόρσεϊ με ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο.

Φάουλ στον Βουγιούκα, με τον Ελληνα σέντερ να πετυχαίνει την μία βολή και 20-11. Ο Πρίντεζης με το κλασικό του χουκ φέρνει την διαφορά σε διπλό σκορ (22-11). Και πάλι η σκυτάλη στον Σπανουλη και ο αρχηγός σκοράρει με μπάσιμο. Μειώνει στους έντεκα ο Καϊμακόγλου (24-13), φάουλ στον Ντόρσεϊ στο καπάκι, αλλά ο Αμερικανός σπαταλάει και τις δύο βολές. Εκεί που νομίζει ο Παναθηναϊκός ότι έχει γυρίσει, ο Μάντζαρης δηλώνει παρόν με τρίποντο (27-15). Ο Περπέρογλου στο τέλος της επίθεσης των πρασίνων απαντάει με τρεις, αλλά ο «ογκόλιθος» Ντόρσεϊ μαζεύει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Παίρνει ένα ακόμα επιθετικό, του κάνουν φάουλ, πετυχαίνει και τις δύο βολές για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 29-18.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει με ένα δίποντο του Μπατίστ. Εκπληκτική ασίστ από τον Λο και ο Παπανικολάου από την γωνία πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το 32-20. Ο Μπατίστ κόβεται εκπληκτικά από τον Χάινς και ο Πρίντεζης ανεβάζει την διαφορά στους +14. Σφύριγμα από τους διαιτητές που δεν υπάρχει απλά, ο Διαμαντίδης πάει στις βολές και τις πετυχαίνει και τις δύο (34-22). Ο Γκετσεβίτσιους αστοχεί σε εξ’ επαφής καλάθι, αλλά ο «Πριντ» με τρίποντο από την κορυφή με την βοήθεια του ταμπλό κάνει το 37-22. Ο Μπατίστ βάζει ένα δίποντο, ο Θρύλος όμως είναι τόσο ψυχωμένος και με δύο σερί καλάθια του Λο (στην λήξη του χρόνου και σε αιφνιδιασμό) ανεβάζει κι άλλο την διαφορά (41-24).

Ο Παναθηναϊκός έχει σιγήσει εντελώς και δεν μπορεί να κατεβάσει την μπάλα. Ένα ακόμη λάθος, αλλά ο Ολυμπιακός σε δύο φάσεις δεν ανεβάζει κι άλλο το σκορ. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να… τρέμουν τον Θρύλο. «Μην σταματάς να τους… γλεντάς» από τον κόσμο στις εξέδρες και ο Χάινς με μία βολή στέλνει το ματς στους +18 (42-24). Τρίποντο από τον Διαμαντίδη και ο Χάινς και πάλι στο ίδιο σενάριο με μια βολή επιτυχημένη . Απίστευτη άμυνα από τον Ολυμπιακό, κλέψιμο από τον Παπανικολάου και ο «Sir» του Θρύλου στον αιφνιδιασμό δίνει 18 πόντους προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Πάλι ο Μπατίστ σκοράρει από την ρακέτα, αλλά ξανά κλέψιμο από τον Μάντζαρη. Ο Σπανούλης χάνει αμαρκάριστο τρίποντο, όμως στην συνέχεια της φάσης ο «αρχηγός» με χορευτική κίνηση κάνει το 47-29 υπό τις επευφημίες του κόσμου. Ο Γιασικεβίτσιους σκοράρει και προκαλεί, κάτι λέει στον Σπανούλη και οι διαιτητές αντί για τεχνική στον Λιθουανό δίνουν και στους δύο από μια. Δύο βολές παρόλο αυτά από τον V-Span και απάντηση με δίποντο του Διαμαντίδη. Το πάρτι συνεχίζεται και με βολές του Άντιτς και μάγκικο μπάσιμο του Μάντζαρη εκτοξεύεται η διαφορά στους 20 (53-33). Τελικώς με δίποντο του Διαμαντίδη, ο Ολυμπιακός πάει στα αποδυτήρια με το 53-35 να φέγγει στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ.

Η κλασική πεντάδα για τον Θρύλο στο δεύτερο ημίχρονο με Μάντζαρη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Ντόρσεϊ. Χαμένη επίθεση από τον Παναθηναϊκό και βολές στην συνέχεια στον Άντιτς, με τον Πέρο να αστοχεί και στις δύο. Δίποντο από τον Βουγιούκα για το 53-37 και ο Θρύλος χάνει εύκολα καλάθια ξανά. Αντί για επιθετικό φάουλ στον ψηλό του Παναθηναϊκού, ο Γιασικεβίτσιους μειώνει στους 14, αλλά ο «αρχηγός» των Πειραιωτών κάνει το 55-39. Λάθος των «πράσινων», επιθετικό από τον Ντόρσεϊ στο κατέβασμα παίρνει το φάουλ και βολές, όμως χάνει και τις δύο. Άσχημη άμυνα από τους «ερυθρόλευκους» και η διαφορά στους δώδεκα για τον Ολυμπιακό (55-43). Οι Πειραιώτες έχουν μπει κοιμισμένοι και ο Παναθηναϊκός ρίχνει την διαφορά κάτω από τους δέκα (55-47). Δίποντο ανάσας από τον Σπανούλη και χαμένη επίθεση από τους φιλοξενούμενους, με τον Παπανικολάου να παίρνει το αμυντικό. Ο μικρός χάνει και πάλι τις βολές όμως. Τραγικά για άλλη μια φορά τα ποσοστά του Θρύλου.

Ο Μπατίστ κάνει το επιμέρους 14-2 για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Παπανικολάου τους βάζει… φρένο με τρίποντο (60-49). Αυτοθυσίες και βουτιές για να κλεφτεί η μπάλα από τον Θρύλο και άλλο ένα σουτ από τα 6,75μ για τους «ερυθρόλευκους» με τον Λο (63-49). Ήρθε η ώρα του Πρίντεζη, με τον «υπαρχηγό» να οπλίζει και να εκτοξεύει άλλη μια βόμβα στο καλάθι των φιλοξενούμενων (66-49). Το γλέντι καλά κρατεί στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός δείχνει ποιος είναι πλέον το αφεντικό. Ωραία προσπάθεια από τον Θρύλο, βολές για τον Χάινς μετά από φάουλ του Βουγιούκα, με τον Αμερικάνο να βάζει μόνο την μία. Κλέβει όμως στην επόμενη άμυνα, βγαίνει στον αιφνιδιασμό, χάνει το λέι απ αλλά ο Πρίντεζης έρχεται σαν «τρέιλερ» και καρφώνει τους «πράσινους» για το 69-51.

Τι καλύτερο ξεκίνημα για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τέταρτο δεκάλεπτο, με καλάθι του Λο για το +20. Απλά έχουν χάσει τα… αυγά και τα πασχάλια οι φιλοξενούμενοι και ο «Πριντ» για το 73-51 με λέι απ, με τους ΓΑΥΡΟΥΣ να μην σταματάνε να τραγουδάνε. Τι ενέργεια έχει αυτή η ομάδα. Ο Τσαρτσαρής απλά πετυχαίνει ένα δίποντο από κοντά, αλλά ο Πρίντεζης τους κόβει τα λόγια με ένα γκολ-φάουλ. Χάνει την βολή μεν, αλλά το πάθος ξεχειλίζει από παντού για το 2-1 στην σειρά των τελικών υπέρ του Θρύλου.

«Λευκή πετσέτα» από τον Ομπράντοβιτς που βάζει την δεύτερη πεντάδα του μέσα, ξεθάβοντας από την άκρη του πάγκου τον Λόγκαν. Παρόλα αυτά όμως, βάζει δύο βολές ο Μάριτς και ο Γκετσεβίτσιους φτάνει το σκορ στους +23 (78-55). Η αίσθηση ότι το παιχνίδι έληξε κοιμίζει τον Ολυμπιακό και δύο δίποντα των «πράσινων» ροκανίζουν την διαφορά στο 78-59 με 4:30 να απομένει για την λήξη. Το χαλάρωμα συνεχίζεται και με καλάθια στην σειρά οι «πράσινοι» πάνε το ματς στο 78-63. Η σεμνή τελετή θα έφτανε στο τέλος της με το τρίποντο του Γκετσεβίτσιους αλλά τα δύο τρίποντα των Λόγκαν και Τσαρτσαρή πάνε το ματς στους 12 (81-69) ενάμισι λεπτό από την λήξη. Φάουλ στον Μάριτς, ο οποίος από την γραμμή της φιλανθρωπίας βάζει μόλις την μία. Δύο βολές από Σλούκα για το ξεμπλοκάρισμα στην αρχή και άλλη μια από τον Χάνις μετά κάνουν το 84-70 και ο Τσαρταρής με ένα δίποντο βάζει το τελευταίο δίποντο στο ματς.

Το τελικό 84-72 απλά δικαιολογεί ως ένα σημείο την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ο οποίος άνετα έκανε το 2-1 και πάει να το σηκώσει μέσα στο ΟΑΚΑ.

Προσκυνήστε τον πρωταθλητή Ευρώπης και σε λίγες μέρες πρωταθλητή Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 53-35,69-51, 84-72

Πηγή: gavros.gr



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}

1 σχόλιο έως τώρα. Εσύ τι πιστεύεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...