22.5.12

Η Apple γίνεται... οικολογική

Η Apple σχεδιάζει μέχρι το τέλος του χρόνου να τροφοδοτεί το βασικό κέντρο δεδομένων της αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της τις έντονες ανησυχίες για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της.
Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγοράζει εξοπλισμό από την SunPower Corp για την ανέγερση δυο φωτοβολταϊκών πάρκων στη Βόρεια Καρολίνα, κοντά στο βασικό κέντρο δεδομένων της.
Τα δύο ηλιακά πάρκα θα καλύπτουν έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων κοντά στο κέντρο δεδομένων του Μέιντεν και όταν ολοκληρωθούν θα παράγουν 84 εκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο.
Θα χρησιμοποιούν ηλιακά κύτταρα υψηλής απόδοσης και ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης του ηλίου.
Η Apple σχεδιάζει μελλοντικά να τροφοδοτεί και τα τρία κέντρα δεδομένων της με «πράσινη» ενέργεια, με τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Μέιντεν να εγκαταλείπουν τον άνθρακα εντός του 2012.
Οι ανησυχίες για την κατανάλωση ενέργειας στα κέντρα δεδομένων μεγάλων εταιρειών εντείνονται τα τελευταία χρόνια καθώς οι γίγαντες της τεχνολογίας χτίζουν τεράστιες εγκαταστάσεις για να στεγάσουν τους διακομιστές τους.

Πηγή: econews.gr

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...