25.5.12

Τα αυτοκίνητα που σε κάνουν να μοιάζεις κουλ


Ακόμα βέβαια και να μην σε έκαναν cool, θα ήθελες να τα αποκτήσεις, αφού είναι και ωραία και κλασικά. Και αυτά μας αρέσουν…

Όλοι μας έχουμε ακούσει σε συζητήσεις άντρες να υποστηρίζουν πως δεν τους νοιάζει τι είδους αυτοκινήτου οδηγούν αρκεί απλά να κάνει τη δουλειά του: απλά να τους πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτοί οι τύποι ψεύδονται ασύστολα! Όλοι θέλουν ένα αμάξι το οποίο να τραβάει την προσοχή όπως το καυτό σορτς μια γκόμενας – έστω κι αν δεν το παραδέχονται. Και αυτά είναι τα αμάξια τα οποία ο καθείς από εμάς οφείλει να γνωρίζει (και να γουστάρει)…

1966 Shelby 427 Cobra
Οτιδήποτε έχει σχέση με το όνομα Carroll Shelby αμέσως αξίζει το χρόνο σου. Με μια τρελή αναλογία δύναμης – βάρους, η Shelby 427 Cobra έχει περισσότερα συν απ’ ότι ένα Corolla. Επίσης, τα εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσεις μοιάζουν ψίχουλα σε σύγκριση με τα 5.5 εκατομμύρια δολάρια που στοιχίζει το εξωτερικό περίβλημα μιας ’66 Shelby 427 Cobra Super Snake.

1961 Jaguar E-Type
Είτε την προφέρεις Τζάγκουαρ ή Τζάγκβαρ, όλοι συμφωνούν πως η μάρκα ξεχειλίζει στυλ. Το E-Type κυκλοφόρησε το 1961 σε πολύ ακριβή τιμή. Εάν η Enzo Ferrari αναφέρεται σε αυτό ως το “Το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί ποτέ”, τότε αυτό μας φτάνει.

1969 Maserati Ghibli 4.7
Η επιθετικά καρχαριοσχηματισμένη μούρη της Maserati Ghibli φτάνει έτσι ώστε να μπει επάξια στη λίστα. Επίσης, το όνομα Maserati δίνει πολλά μπόνους. Βασικά, αυτό το αμάξι είναι αυτό που ονειρεύεται το Mazda Miata να γίνει όταν πέφτει και κοιμάται το βράδυ.

1964 Aston Martin DB5
Εάν είναι κουλ για τον Bond, τότε είναι κουλ και για εμάς. Εάν χρειαζόταν να διαλέξεις ένα όχημα στο οποίο ο πράκτορας στηριζόταν περισσότερο, θα πιεζόσουν έντονα να μη διαλέξεις με το DB5. Θα ταίριαζε κουτί στο γκαράζ μας διπλά στα κουτιά με τις μπύρες και τα προϊόντα περιποίησης του γκαζόν.

1957 Mercedes 300SL Gullwing
Οι πόρτες μόνο είναι λόγος για να παραδεχτείς πως είναι ένα από τα πιο προχωρημένα αμάξια που κυκλοφόρησαν στην άσφαλτο. Το γεγονός πως η 300SL ήταν το γρηγορότερο αμάξι της εποχής, σημαίνει πως το να το οδηγείς για να πας στις συναντήσεις τις εταιρίας σου στο κέντρο της Αθήνας δε θα ήταν διόλου βαρετό.

1969 Boss 429 Mustang
Ξέρεις πως τρελαίνεσαι όταν πρέπει να αλλάξουν το σκελετό μιας Mustang απλά για να φιλοξενήσουν μια τερατώδους μεγέθους μηχανή. Πως δε θα θες να ανοίξεις τα παράθυρα και να ακούς ραδιόφωνο και να νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε κρουαζιέρα;

1963 Corvette Sting Ray
Ενώ δεν έτρεχε τίποτα με την Corvette πριν το 1963, όταν το Sting Ray βγήκε στην αγορά έκανε τα προηγούμενα μοντέλα να μοιάζουν ψιλοκομμένα παϊδάκια. Πέραν του καινούριο σχεδιασμού, η C2 Corvette ήταν λιγάκι ελαφρύτερη και πιο ευκολοχείριστη σε σχέση με τους προκατόχους της. Παρόλο κάποιων εξωτερικών στιλιστικών αλλαγών που έγιναν με τα χρόνια, υπάρχει κάτι στο να είσαι πρώτος.

1969 Ferrari Dino 246 GT
Πάρα πολύ συχνά τα αυτοκίνητα είναι άκαμπτα. Οι γραμμές και οι γωνίες είναι σκληρές και εάν δεν υπάρχει κάτι τρελιάρικο κάτω από την κουκούλα γίνονται αμέσως ο ολοκληρωμένος κλώνος κάτι άλλου. Οι απαλές γραμμές της Ferrari Dino 246 GT μας λένε πως αυτό το αμάξι προορίζεται να οδηγείται γρήγορα και παιχνιδιάρικα. Εάν είχαμε ένα, σαφώς θα υποχρεωνόμασταν!

1966 Alfa Romeo Spider Duetto
Κάτι σε αυτό το αμάξι μας κάνει να θέλουμε να οδηγήσουμε στην ιταλική εξοχή ενώ περιστασιακά θα σταματάμε να πίνουμε τοπικά κρασιά. Επίσης, αυτό το αυτοκίνητο συνδυάζει στυλ και χώρους αποθήκευσης. Είναι το γνωστό και ως τζάκποτ. Είναι ό,τι πρέπει για να το φορτώνεις με τη χαρτούρα της δουλειάς σου.
1969 Dodge Charger
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε για την 1969 Charger είναι πως είναι αεροδυναμική. Τουλάχιστον αυτό μάθαμε από τα αδέρφια στο Dukes of Hazzard. Η 1969 Charger είναι μια ομορφιά από μόνη της είτε είναι General Lee είτε όχι. Μπορεί ποτέ να μην πάρει τα εύσημα που παίρνει η αντίπαλη Mustang, αλλά το φουλ αμερικάνικο στυλ δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα.

1966 Lamborghini Miura
Δεν ξέρουμε εάν είναι το πιο στιλάτο αμάξι στη λίστα, αλλά όσον αφορά την εφευρετικότητα ενέπνευσε πολλά μελλοντικά αμάξια στην ιδέα του σπορ αυτοκινήτου. Επίσης αποτέλεσε μια εναλλακτική πρόταση ιταλικού σπορ αμαξιού πέραν της Ferrari.

1969 Toyota 2000GT
Εάν διαισθάνεσαι ένα συσχετισμό με τον James Bond, τότε έχεις δίκιο. Η επιμήκυνση στη μούρη μαζί με το σχεδιασμό γενικότερα, το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με ένα κάμπριο ιταλικό αυτοκίνητο παρά κάτι το οποίο θα έπαιρνες για “χαμηλή κατανάλωση βενζίνης”.

1962 Ferrari 250 GTE
Η Ferrari 250 GTE ήταν το σπορ αμάξι για τον οικογενειάρχη άντρα. Ήταν για τον άντρα που ήθελε και Ferrari αλλά και για να το παίξει λίγο μάγκας με τον εξοπλισμό που διέθετε. Όπως το χαρακτήριζαν και περιοδικά της εποχής: “Όχι μόνο ένα μεγάλο, αλλά ένδοξο, αμάξι για βόλτα”. Θα προσθέταμε και κουλ όσο δεν πάει.

1970 Datsun 240Z
Ο ασιατικός δίδυμος αδελφός της Jaguar E-Type, έχει την ίδια ομορφιά όπως αυτή αλλά ίσως με περισσότερη “μυαλό” από κάτω. Η σκέψη που δόθηκε σε αυτό το αμάξι έγινε το σήμα κατατεθέν για τα ιαπωνικά σπορ αμάξια. Το να είσαι κουλ σημαίνει απλά το να δείχνεις ωραίος.

1969 Chevrolet Camaro
Ήταν ένα προκαθορισμένο γεγονός πως αυτή η λίστα θα εμπεριείχε τουλάχιστον μια Mustang και μια Camaro. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως μας αρέσει η παλιά κλασική αμερικανική “δύναμη”. Βλέποντας αυτές τις άσπρες ρίγες σε μια μπλε Ζ28 καταλαβαίνουμε πως είναι η πεμπτουσία του να έχεις ένα διαχρονικό κουλ αμάξι στη διάθεση σου.

Πηγή: pkool.gr



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...