2.5.12

Euro 2012... οικολογικό!

Με την ανακύκλωση να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αρχίζουν πλέον τα πρώτα δείγματα γραφής και σε σημαντικά γεγονότα με μεγάλη απήχηση στο ευρωπαϊκό κοινό, όπως το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.  
Σ' αυτά τα πλαίσια, τα καθίσματα του νέου Εθνικού Σταδίου της Βαρσοβίας στην Πολωνία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό μεγάλης αντοχής αντί για χάλυβα, ενώ για το φωτισμό του γηπέδου θα χρησιμοποιηθούν συστήματα χαμηλής κατανάλωσης LEO.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Σκάι, το κόστος κατασκευής του γηπέδου ανήλθε σε 418 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χωρητικότητά του φτάνει τους 58000 θεατές.
Χρειάστηκαν δομικά υλικά που θα απαιτούσε η κατασκευή 5.700 σπιτιών και ποσότητα μετάλλου και πλαστικών ικανή για την κατασκευή 64 αεροσκαφών τύπου Jumbo. Όσο για τους εμπορικούς χώρους, υπολογίζεται ότι καλύπτουν περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Τα στοιχεία για το γήπεδο έδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών πρώτων υλών των πλαστικών.

Παράληλα, από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια είναι φτιαγμένες και οι νέες φανέλες της Nike που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Euro 2012.
Κατά μέσο όρο χρησιμοποιήθηκαν 13 πλαστικές φιάλες για κάθε φανέλα.
Συγκεκριμένα, Κροατία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία είναι οι εθνικές ομάδες που θα εμφανιστούν τον προσεχή Ιούνιο με περιβαλλοντικά φιλικές φανέλες στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Εκτός από τις φανέλες η Nike προσφέρει μια ευρεία γκάμα οικολογικών προϊόντων από ανακυκλώσιμα υλικά στους φίλους της “στρογγυλής θεάς”: μπλούζες, φούτερ, καπέλα, μπουφάν κ.α.
Οι φανέλες διατίθενται προς πώληση από τις 19 Απριλίου στα καταστήματα της Nike και διαδικτυακά στο www.nikestore.com.

Πηγή: econews.gr


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...