30.8.12

"Στη Ρώμη με Αγάπη": Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν!


Ο αειθαλής Γούντι Άλεν ("Midnight in Paris") συνεχίζει το ευρωπαϊκό του grand tour, κατακτώντας αυτή τη φορά την ιταλική πρωτεύουσα.
Το καστ που τον συνοδεύει είναι εντυπωσιακό, διεθνές και ετερόκλητο: Έλεν Πέιτζ("Inception"), Πενέλοπε Κρουζ ("Vicky Cristina Barcelona"), Τζέσε Άιζενμπεργκ ("The Social Network"), Ρομπέρτο Μπενίνι ("La Vita è Bella"), Άλεκ Μπόλντουιν ("The Departed") και Ορνέλα Μούτι ("Storie di Ordinaria Follia")
Η ρομαντική κωμωδία "To Rome With Love" αντλεί έμπνευση από το μεσαιωνικό Δεκαήμερο του Βοκάκιου και εκτυλίσσεται σε τέσσερα σκετς, ένα από τα οποία μάλιστα σηματοδοτεί την επιστροφή του Άλεν μπροστά από την κάμερα.
Από 6 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Ο Σκηνοθέτης

Ο Γούντι Αλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς δημιουργούς, γεννήθηκε το 1935 στο Μπρούκλιν. Αφού εργάστηκε αρχικά ως stand up κωμικός, το 1965 έγραψε το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο (" What's new Pussycat") και την επόμενη χρονιά γύρισε την πρώτη του ταινία με τίτλο "What's Up, Tiger Lily?" Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και μουσικός -τα τελευταία χρόνια κάνει live performances με μια τζαζ μπάντα- o Γούντι Αλεν είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς της εποχής μας με περισσότερες από 40 ταινίες στο ενεργητικό του, τις οποίες σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και τις περισσότερες φορές πρωταγωνιστεί. Επιλεκτική φιλμογραφία του: "Πάρε Τα Λεφτά Και Τρέχα" (1969), "Τα Πάντα Γύρω Από Το Σεξ" (1972), "Νευρικός Εραστής" (1977), "Ζωντανές Αναμνήσεις" (1980), "Ο Ατσίδας Του Μπρόντγουεϊ" (1982), "Το Πορφυρό Ρόδο Του Καΐρου" (1985), "H Χάνα Και Οι Αδελφές Της" (1986), "Μέρες Ραδιοφώνου" (1987), "Μια Άλλη Γυναίκα" (1988), "Ιστορίες Της Νέας Υόρκης" (1989), "Άλις: Άπιστη ή Απατημένη; " (1990), "Μυστηριώδεις Φόνοι Στο Μανχάταν" (1993), "Ακαταμάχητη Αφροδίτη" (1995), "Όλοι Λένε Σ' Αγαπώ" (1996), "Συμφωνίες Και Ασυμφωνίες" (1999), "Η Κατάρα Του Πράσινου Σκορπιού" (2001), "Παίζοντας Στα Τυφλά" (2002), " Μelinda & Melinda" (2004), "Match Point" (2005), "Cassandra's Dream" (2007), "Vicky Cristina Barcelona" (2008), "Whatever Works" (2009), "You Will Meet a Tall Dark Stranger" (2010), "Midnight in Paris" (2011).
- Υποψήφιος 7 φορές για Όσκαρ Σκηνοθεσίας - Κέρδισε για το "Nευρικός Εραστής" (1977)
- Υποψήφιος 15 φορές για Όσκαρ Σεναρίου - Κέρδισε για τα "Νευρικός Εραστής" (1977), "Η Χάνα Και Οι Αδελφές της" (1986) και "Μεσάνυχτα Στο Παρίσι" (2011)
- Υποψήφιος 1 φορά για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το "Νευρικός Εραστής" (1977)
- Υποψήφιος 3 φορές για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας - Κέρδισε για το "Nευρικός Εραστής" (1977)


Οι Ηθοποιοί

Η Πενέλοπε Κρουζ γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1974 και ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των 16 χρόνων. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Ισπανούς σκηνοθέτες όπως τον Μπίγκας Λούνα στα "Jamón, Jamón" και "Volaverunt", τον Φερνάντο Τρουέμπα στο "Belle Epoque" και "The Girl in Your Dreams" (για το οποίο βραβεύτηκε με Γκόγια Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας), τον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ στο "Άνοιξε τα Μάτια" και τον Αγκουστίν Ντίαζ Γιάνες στο "Δύο Γυναίκες στο Πιάτο σας". Εκτός από τις ισπανικές της ταινίες, η Κρουζ έχει κάνει διεθνή καριέρα και έχει συμμετάσχει στις ταινίες "The Hi-Lo Country" του Στίβεν Φρίαρς, "Αll the Pretty Horses" του Μπίλι Μπομπ Θόρντον, "Blow" του Τζόναθαν Ντεμ, "Captain Corelli's Mandolin" του Τζον Μάντεν, "Vanilla Sky" του Κάμερον Κρόου, "Don't Move" του Σέρζιο Καστελίτο, "Fanfan La tulipe", "Gothika", "Sahara", "Bandidas", "Μanolete", "Nine", Sex and the City 2", "Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides". Αποτελεί τη μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις ταινίες "Carne Tremula", "Todo Sobre Mi Madre", "Volver", "Los Abrazos Rotos". H Κρουζ είναι η μόνη Ισπανίδα ηθοποιός που έχει τιμηθεί με Όσκαρ (Β' Γυναικείου Ρόλου στο "Vicky Cristina Barcelona") και έχει το δικό της αστέρι στο Hollywood Hall Of Fame. Προσεχώς θα τη δούμε στις ταινίες "Venuto Al Mondo"του Καστελίτο, "Los Amantes Pasajeros" του Αλμοδόβαρ και "The Councelor" του Ρίντλεϊ Σκοτ.


Ο Άλεκ Μπόλντγουιν γεννήθηκε το 1958 στο Long Island των Η.Π.Α. Έχει 5 αδέρφια, εκ των οποίων τα 3 - οι Ντάνιελ, Γουίλιαμ και Στίβεν - είναι επίσης ηθοποιοί. Ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση το 1980, συμμετέχοντας στην καθημερινή σειρά του NBC "The Doctors". Στον κινηματογράφο έχει πάρει μέρος στις ταινίες "Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη", "Ένας Επικίνδυνος Άνθρωπος", "Φίλησέ με Πριν... Αλλάξω", "Δεσμοί Διαστροφής", "Ο Άνθρωπος Σκιά", "Οικόπεδα με Θέα", "Φυλακισμένοι στον Παράδεισο", "Παιχνίδια Επιβίωσης", "Ρearl Harbor", "Ο Γάτος", "Όταν Γνώρισα την Πόλι", "The Cooler", "The Aviator", "Elizabethtown", "Ο Πληροφοριοδότης", "The Good Shepherd", "Suburban Girl", "It's Complicated"και "Rock Of Ages" μεταξύ άλλων. Για την ερμηνεία του στην ταινία "The Cooler" προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου και για Χρυσή Σφαίρα το 2004. Προσεχώς θα τον δούμε στο "Rise of The Guardians" με τον Χιου Τζάκμαν.


Ο Ρομπέρτο Μπενίνι είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς, του οποίου η δημοτικότητα στη χώρα του, την Ιταλία, έχει διαδοθεί με το πέρασμα των χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από εμφανίσεις σε τηλεοπτικά σίριαλ στα τέλη της δεκαετίας του '70, πρωταγωνίστησε το 1983 στην ταινία "Tu Mi Turbi", την οποία και σκηνοθέτησε. Με τη δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά, "Non ci Resta Che Piangere" έγινε ευρύτερα γνωστός. Στη συνέχεια έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία "Little Devils" με τον Γουόλτερ Ματάου. Η ταινία "Johnny Stecchino" του 1992, μια κωμωδία με θέμα έναν οδηγό λεωφορείου που θεωρείται μαφιόζος, έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του Ιταλικού κινηματογράφου. Ο Μπενίνι πήρε μέρος επίσης στις ταινίες "H φωνή του φεγγαριού" του Φεντερίκο Φελίνι, "Στην παγίδα του νόμου", "Καφές και Τσιγάρα" και "Night on Earth" του Τζιμ Τζάρμους, "Son of the Pink Panther" του Μπλέικ Έντουαρντς, "Il Mostro". Η ταινία που σκηνοθέτησε το 1997, "Η ζωή είναι ωραία", κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας και ο ίδιος το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου. Οι τελευταίες κινηματογραφικές του εμφανίσεις ήταν στις ταινίες "Αστερίξ και Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα", "Πινόκιο" και "La Tigre e La Neve".


Λίγα λόγια για την ταινία

Μετά την ταινία "Midnight In Paris", ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει μια νέα, ανάλαφρη κωμωδία. Το "To Rome With Love" είναι ένα καλειδοσκοπικό κουαρτέτο ιστοριών, που λαμβάνουν χώρα σε μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου, και οι πρωταγωνιστές του είναι: ένας γνωστός αρχιτέκτονας που ξαναζεί τη νιότη του• ένα ένας μέσος, συνηθισμένος ρωμαίος που ξαφνικά μετατρέπεται σε μεγάλη διασημότητα• ένα νεαρό ζευγάρι από την επαρχία, που χωρίζεται και πηγαίνουν διαφορετικές ερωτικές συναντήσεις• και ένας αμερικανός οπερατικός σκηνοθέτης, που προσπαθεί να ανεβάσει έναν καλλίφωνο νεκροθάφτη πάνω στη σκηνή της όπερας.
Η διασημότητα σε οποιαδήποτε μορφή παίζει ρόλο και στις τέσσερις ιστορίες, είτε πρόκειται για τη δίψα να τη φτάσει κανείς, είτε για τα προβλήματα που την ακολουθούν, είτε για το δέος που δημιουργεί στους άλλους. Πέρα από την έλξη της φήμης όμως, όλοι οι χαρακτήρες διακατέχονται από τη θεμελιώδη επιθυμία της αναγνώρισης και της αποδοχής.


Ο γνωστός αρχιτέκτονας Τζον (Άλεκ Μπόλντγουιν) κάνει διακοπές στη Ρώμη, την πόλη στην οποία ζούσε όταν ήταν νέος. Καθώς κάνει βόλτα στην παλιά του γειτονιά, συναντιέται με τον Τζακ (Τζέσε Άιζενμπεργκ), ένα νεαρό άντρα που του μοιάζει. Καθώς ο Τζον παρακολουθεί τον Τζακ να ερωτεύεται την εκθαμβωτική και παιχνιάρα Μόνικα (Έλεν Πέιτζ), τη φίλη της συντρόφου του Σάλι (Γκρέτα Γκέργουιγκ), ο Τζον ζει εκ νέου ένα από τα πιο οδυνηρά βιώματα της ζωής του.
Ο Τζέρι (Γούντι Άλεν) είναι ένας σκηνοθέτης της όπερας που έχει πια αποσυρθεί. Μαζί με τη γυναίκα του Φίλις (Τζούντι Ντέιβις) ταξιδεύουν στη Ρώμη για να γνωρίσουν τον Μικελάντζελο, τον Ιταλό αρραβωνιαστικό (Φλάβιο Παρέντι) της κόρης τους, Χέιλι (Άλισον Πιλ). Ο Τζέρι μαγεύεται από τον πατέρα του Μικελάντζελο, τον Τζανκάρλο (που υποδύεται ο διάσημος τενόρος Φάμπιο Αρμιλιάτο), ο οποίος όταν κάνει μπάνιο τραγουδάει άριες επιπέδου Σκάλας του Μιλάνο. Πεπεισμένος ότι ένα τέτοιο ταλέντο δεν κρύβεται, ο Τζέρι αρπάζει την ευκαιρία να προωθήσει τον Τζανκάρλο, και ταυτόχρονα να ανανεώσει τη δική του καριέρα.


Ο Λεοπόλντο Πιζανέλο (Ρομπέρτο Μπενίνι), ένας απίστευτα βαρετός τύπος, ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στην Ιταλία, χωρίς όμως να ξέρει το γιατί. Σύντομα οι παπαράτσι ακολουθούν το κάθε του βήμα, ενώ η κάθε λεπτομέρεια γύρω από τη ζωή του, όπως τι προτιμάει για πρωινό και αν φοράει σώβρακο ή σλιπ, γίνονται θέματα φρενώδους ενδιαφέροντος για τα media. Καθώς ο Λεοπόλντο αρχίζει να συνηθίζει τη γοητεία των φλας, σταδιακά συνειδητοποιεί το κόστος της φήμης.


Ο νιόπαντρος Αντόνιο (Αλεσάντρο Τιμπέρι) φτάνει στη Ρώμη από την επαρχία, με την ελπίδα να εντυπωσιάσει τους συγγενείς του με τη αξιαγάπητη νεαρή του γυναίκα (Αλεσάντρα Μαστρονάρντι), ώστε να βρει μια καλή δουλειά στην πρωτεύουσα. Λόγω κάποιων κωμικών παρεξηγήσεων όμως το ζευγάρι χωρίζεται για μια ολόκληρη μέρα. Ο Αντόνιο αναγκάζεται τελικά να παρουσιάσει ως γυναίκα του μια χυμώδη συνοδό πολυτελείας, την Άννα (Πενέλοπε Κρουζ), ενώ η πραγματική του γυναίκα, η Μίλι, πολιορκείται ερωτικά από ένα γνωστό κινηματογραφικό αστέρα (Αντόνιο Αλμπανέζε).
Κι ενώ στη Ρώμη εκτυλίσσονται τόσες πολλές γοητευτικές ιστορίες, τα τέσσερα επεισόδια της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν μιλάνε για ανθρώπους που ζουν ρωμαϊκές περιπέτειες, οι οποίες θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...