8.8.12

Η υπερθέρμανση του πλανήτη "χτυπάει" κόκκινο

Αν οι ενεργειακές πολιτικές δεν μεταβληθούν ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους τις περιβαλλοντικές προκλήσεις οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα φτάσουν τα 1.000 μέρη ανά εκατομμύριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Με βάση τα στοιχεία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Όπως τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA, Richard Jones, οι αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και άλλων περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων.

Ωστόσο ο κ. Jones επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει μια και μοναδική λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ταυτόχρονη επίλυση των ενεργειακών προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει μια μαγική σφαίρα. Δεν υπάρχει μια και μόνο τεχνολογία που να χρειαζόμαστε γιατί όλα τα μέρη δεν είναι ίδια. Σε μερικές περιοχές η ηλιακή ενέργεια είναι ιδανική γιατί ο ήλιος λάμπει όλη την ώρα, ενώ σε άλλα μέρη οι άνεμοι φυσούν συνεχώς, κάτι που είναι πολύ καλό για την αιολική ενέργεια. Σε άλλες περιοχές οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ή δεν είναι αρκετά ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Jones.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...