5.8.12

Έκτη γέννα για τη Bai Yun, το γιγάντιο πάντα

Το έκτο μωράκι της γέννησε την Κυριακή η Bai Yun, το πιο παραγωγικό πάντα που ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ. Η Bai Yun είναι το πρώτο γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας στην Κίνα, ωστόσο αργότερα μεταφέρθηκε στην Αμερική όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Η εγκυμοσύνη της 20χρονης Bai Yun θεωρείτο υψηλού κινδύνου, λόγω της ηλικίας της. Από το 1999 η Bai Yun έχει γεννήσει τρία θηλυκά και δυο αρσενικά πάντα. Και τα πέντε είναι καρπός του έρωτά της με τον Gao Gao.


Το φύλο του έκτου πάντα που έφερε στη ζωή η Bai Yun θα είναι γνωστό σε μερικούς μήνες. «Το μωρό γεννήθηκε την Κυριακή, έπειτα από τρείς ώρες τοκετού, και ζύγιζε 113 γραμμάρια. Όταν άκουσαν το κλάμα του μωρού οι κτηνίατροι ένιωσαν ανακούφιση για τη μητέρα και χαρά για το μωρό», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, Christina Simmons. Η Bai Yun και το μωρό της βρίσκονται σε απομόνωση καθώς η περίοδος μετά τη γέννα θεωρείται κρίσιμη για τις σχέσεις της μητέρας με το νεογέννητο.

«Όσο όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου θα αφήνουν τη μητέρα μόνη με το νεογέννητο. Οι μητέρες και τα νεογέννητα πάνε στη φωλιά τους και τα μωρά μένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν περιμένουμε να εμφανιστεί το μωρό πριν τον Δεκέμβρη», τόνισε η κ. Simmons.

Ωστόσο οι θαυμαστές της Bai Yun μπορούν να δουν τις τρυφερές στιγμές της μητέρας με το νεογέννητο μέσω Διαδικτύου, καθώς ο χώρος διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. (Δείτε εδώ live τα γιγάντια πάντα).

Ο πατέρας του νεογέννητου, ο Gao Gao, δεν έρχεται σε επαφή με τη Bai Yun. Τα πάντα είναι μοναχικά ζώα και έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα του είδους τους μόνο για την αναπαραγωγή.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...