6.8.12

Συγκίνησε η Κεφαλά

Μπορεί να μην τερμάτισε σε θέση ανάλογη των δυνατοτήτων της στο Μαραθώνιο γυναικών του Λονδίνου, ωστόσο ο τερματισμός της μας έκανε όλους υπερήφανους. Ο λόγος για την 34χρονη Τίνα Κεφαλά η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 42χλμ. σε 3 ώρες, 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα, με το χαμόγελο της μετά τον τερματισμό να τα λέει όλα. Όπως τα έλεγε και το δικό μας, που την περιμέναμε καρτερικά στους τηλεοπτικούς δέκτες να τη δούμε να τερματίζει, έστω και αν χρειάστηκαν περίπου 30 λεπτά επιπλέον μετά τον τερματισμό της πρώτης αθλήτριας.


Η προσπάθειά της ήταν συγκινητική δεδομένου ότι ισχυροί πόνοι στο ισχίο σχεδόν την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Και λέμε σχεδόν γιατί ...λογάριαζε χωρίς την εμψύχωση της αδερφής της: "Το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως θα ήθελα. Σημασία όμως έχει ότι τερμάτισα. Περίπου στο 32ο χιλιόμετρο σταμάτησα γιατί είχα κράμπες και έντονους πόνους στο ισχίο. Εκεί συνάντησα τον προπονητή μου και του είπα ότι δεν είμαι σε θέση να συνεχίσω. Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενη για αυτό. Στεναχωριόμουν για μένα για τους δικούς μου που ήρθαν από την Αμερική για να με δουν, αλλά και για την χώρα. Δεν είχα κουράγιο. Πήρα τηλέφωνο την αδελφή μου να της πω να μην με περιμένει στον τερματισμό και με έπεισε να συνεχίσω έστω και περπατώντας. Τελικά έκανα τζόκινγκ".

Έτσι η Τίνα Κεφαλά κατάφερε να τερματίσει αποδεικνύοντας πως σημασία στον αθλητισμό δεν έχει μόνο η διάκριση με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, αλλά πάνω από όλα η συμμετοχή και η χαρά που μπορεί να προσδώσει στον εκάστοτε αθλητή και τους ανθρώπους που τον (υπο)στηρίζουν.

Να είσαι καλά Τίνα, πάντα γερή και δυνατή!

Υ.Γ: Διαβάστε εδώ τι έγραψε η ίδια η αθλήτρια για την προσπάθειά της αμέσως μετά το τέλος του Μαραθώνιου. 

by a-kalyptos

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...