Φαντάζομαι πως όλοι έχουμε ακούσει για τον γευστικό συνδυασμό "μέλι με γιαούρτι" (ή και καρύδια ακόμα-ακόμα) και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενέργεια του οργανισμού αλλά και τις... σεξουαλικές επιδόσεις. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να τσεκάρουμε την ποιότητα των παραπάνω συστατικών; Και αν για το γιαούρτι, το τσεκάρισμα εξαντλείται σε προτιμήσεις αναφορικά με το light ή τo πλήρες, τo στραγγιστό ή κλασικό, την τάδε ή τη δείνα εταιρεία, στο μέλι υπάρχει τρόπος να δούμε μόνοι μας την ποιότητα του. Ο a-kalyptos ρώτησε τους ειδικούς και σας παρουσιάζει πως μπορείτε εύκολα να κάνετε ποιοτικό έλεγχο στο μέλι σας!
α) Χρησιμοποιώντας νερό βρύσης, βρέχουμε ένα δάχτυλο (προτείνεται ο δείκτης για λόγους ευκολίας...) και ύστερα το βουτάμε στο βάζο με το μέλι για 2 δευτερόλεπτα πριν το βγάλουμε. Αν το δάχτυλο μας είναι καθαρό, τότε το μέλι είναι ανόθευτο, αν όχι, τότε το μέλι μας είναι νοθευμένο με πιθανότερο συστατικό τη ζάχαρη.
β) Σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, βάζουμε μια κουταλιά μέλι. Αν το μέλι παραμείνει συμπαγές, ,σημαίνει πως είναι "καθαρό", αν όμως αρχίσει να διαλύεται, σημαίνει πως είναι νοθευμένο.
Η εμπειρία μας βέβαια δείχνει πως σχεδόν όλα τα μέλια που βρίσκει κανείς στα ράφια των super market είναι νοθευμένα (ακόμα και αυτά με ετικέτα παραγωγού), άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, με μόνο τρόπο για ανόθευτο μέλι να είναι η απευθείας αγορά από τον παραγωγό....
ΥΓ: Για εκείνους που θα πουν πως το θέμα είναι γυναικείο, ας ρωτήσουν τη γυναίκα τους... ;)
a-kalyptos.gr
Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)