9.5.12

Πώς το προφίλ σας στο Facebook ή το Linkedin θα σας δώσει (ή θα σας στερήσει) την επόμενη δουλειά σας;

Eίστε σίγουρος πως αυτά που θα δει ο πιθανός εργοδότης σας στο επόμενο κλικ δεν θα τον αποτρέψουν από το να σας προσλάβει;Μια τελευταία έρευνα δείχνει το... αυτονόητο: Τουλάχιστον ένας στους πέντε εργοδότες θα αποφασίσει τελευταία στιγμή να μην προσλάβει έναν κατά τ' άλλα άξιο υποψήφιο, λόγω της συμπεριφοράς του στα Social Media!

Σύμφωνα με την Eurocom Worldwide, όλο και περισσότεροι εργοδότες ασχολούνται με τις σελίδες σας στο Facebook, το Linkedin, το Twitter και τα υπόλοιπα Social Media. Στις εταιρείες τεχνολογίας, ειδικά, αυτές δηλαδή που είναι πιο εξοικειωμένες με τα εν λόγω μέσα, αυτός ο "έλεγχος" είναι ο κανόνας. Ναι, το πιο πιθανόν είναι αν πάτε για ξυλουργός σε ένα επιπλάδικο, να μην σας "κόψει" ο μπαρμπα-Μήτσος επειδή είδε μια φωτογραφία σας με τους κολλητούς σας σε κομματώδη κατάσταση από κάποιες διακοπές σας στην Ίο. Πιθανότατα δεν θα έχει καν Ιnternet για να το τσεκάρει. Aλλά σε μια εταιρεία που το Internet είναι το βασικό εργαλείο δουλειάς, πιστεύετε ότι δεν θα ψάξουν να μάθουν όλα όσα έχετε αφήσει έκθετα online; Πολλές εταιρείες μάλιστα, στις ΗΠΑ, έχουν φθάσει στο σημείο να ζητούν από τους υποψήφιους για μια θέση να "ξεκλειδώνουν" τον λογαριασμό τους στο Facebook, ώστε να μπορούν οι εργοδότες να βλέπουν ελεύθερα ακόμη κι όσα "κρύβουν" απ' τους περισσότερους φίλους τους.

Αυτά, πάνω κάτω, τα ξέρατε και τα περιμένατε. Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνει για πρώτη φορά η έρευνα που σάς αναφέρουμε σήμερα, είναι ότι οι εργοδότες έχουν όντως αρχίσει να θεωρούν το Facebook πιο σημαντική ένδειξη για τον χαρακτήρα σας απ' όσο αντέχετε. Έχουν πια αρχίσει να "κόβουν" υπαλλήλους μόνο και μόνο λόγω αυτού!

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να "κοπείτε" από ένα interview μόνο και μόνο επειδή κάτι που ποστάρατε στο Facebook δεν άρεσε στον πιθανό εργοδότη σας; 

Facebook:
Mην ποστάρετε τίποτε που δεν θα θέλατε να το δείτε πρωτοσέλιδο σε μια εφημερίδα! Και δεν εννοούμε μόνο έξαλλες φωτογραφίες της νιότης. Εννοούμε και ακραίες απόψεις, θυμωμένα ξεσπάσματα, χυδαία ανέκδοτα. Και σίγουρα μην έχετε το προφίλ σας ανοικτό σε όλους (και επιλέξτε σοφά ποιους έχετε για φίλους).

Twitter:
Ισχύουν όλα τα παραπάνω. Βέβαια, εδώ υπάρχει η εξής μεγάλη διαφορά: Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι προσπαθούν να επιδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στο Twitter με έξυπνες ατάκες και to the point σχόλια, οπότε αυτό ίσως και να κάνει τον πιθανό σας εργοδότη να χαρεί με το πόσο ευφυής είστε. Αλλά... Υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν το Twitter βήμα για πολιτικές ή άλλου είδους ομιλίες και κηρύγματα και, βέβαια, οι τραμπούκοι. Αν ανήκετε σε αυτούς, κάν'τε το παν για να διατηρήσετε την ανωνυμία του λογαριασμού σας.

Linkedin:
Να θυμάστε ότι είναι ένα κατ' εξοχήν επαγγελματικό εργαλείο, συνεπώς φροντίστε να μην περιέχει τίποτε περισσότερο από αυτό που χρειάζεται να δει ο πιθανός εργοδότης σας και -κυρίως- σιγουρέψετε ότι το ανανεώνετε συχνά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις δουλειές και τα projects σας, ότι κρατάτε σωστά και ενήμερα links και ότι δημιουργείτε τον σωστό κύκλο γνωριμιών.

Πηγή: mensguide.gr

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...