Ο φωτογράφος Jeffrey Stockbridge μας δείχνει την όψη αυτών που υπέκυψαν στο πεπρωμένο τους.
Η πρώτη φορά που κέρδισε την προσοχή του κοινού, -σε παναμερικανικό τουλάχιστον επίπεδο-, ήταν το 2005, όταν προκρίθηκε στον διαγωνισμό του New York Times Magazine με θέμα «Capture the Times» (σε ελεύθερη απόδοση: «συλλάβετε την όψη της εποχής»). Ο διαγωνισμός καλούσε  φοιτητές κολλεγίων της Αμερικής να αποτυπώσουν αυτό που εκείνοι θεωρούσαν ότι περιγράφει την «ταυτότητα» της χώρας τους. Ο Jeffrey Stockbridge λοιπόν υπέβαλε φωτογραφίες που έδειχναν ναρκομανείς, πόρνες και γενικότερα εκείνο το φάσμα της περιθωριακής ζωής στην πόλη του, την Philadelphia της Πενσυλβανίας, το οποίο βρίσκεται αυστηρά συγκολλημένο στο υποτιθέμενο όριο του φάσματος της συμβατικής ζωής.
Εκείνη η συμμετοχή χάρισε στον Stockbridge υποτροφίες και του άνοιξε τις πόρτες για πολλές εκθέσεις σε διάφορα μουσεία και πολιτιστικά κέντρα των ΗΠΑ.
Κυρίως όμως, καθόρισε τη θεματολογία των φωτογραφιών του έκτοτε, η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως η ηθική και σωματική σήψη σε αστικό περιβάλλον. Ο Stockbridge φωτογραφίζει κυρίως πρόσωπα, τα οποία μοιάζουν να υπομένουν τη δυστυχία τους χωρίς να κάνουν τίποτα για να απαλλαγούν από αυτήν. Και αν συγκρίνουμε με τα πρόσωπα που εμείς, εδώ, βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, το συμπέρασμα είναι ότι η έκφραση της απογοήτευσης από τη ζωή είναι πανανθρώπινη και παραμένει ίδια, άσχετα με το αν το κοινωνικό πλαίσιο που τη γεννά είναι περιθωριακό ή όχι.

Πηγή: coolspotting.gr