8.5.12

Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Μετά από 8 χρόνια η 35η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο χώρο της, στο Πεδίον του Άρεως με πολλές εκθέσεις και δράσεις από την Παρασκευή 4 Μαΐου έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.
Η Γιορτή του Βιβλίου είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από το Πεδίον του Άρεως λόγω των έργων ανάπλασης που επρόκειτο να γίνουν στο πάρκο και είχε μεταφερθεί για κάποια χρόνια στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατόπιν στον πεζόδρομο της Ερμού και στη συνέχεια στο Ζάππειο. Ωστόσο, το Πεδίον του Άρεως είναι ο χώρος με τον οποίο το βιβλίο έχει συνδεθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον στην Αθήνα, καθώς αποτελεί το σημείο όπου παραδοσιακά φιλοξενούσε αυτό το θεσμό.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Κάποιες από αυτές είναι παρουσιάσεις βιβλίων, έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες κ.α., οι οποίες έχουν ως στόχο να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία κυρίως στις μικρές ηλικίες.
Γι’ αυτό το λόγο, θα συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας μέσω της καμπάνιας «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μία βιβλιοθήκη», η οποία ξεκίνησε στην περσινή Γιορτή Βιβλίου με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Φέτος, για την 35η Γιορτή Βιβλίου θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης έτσι ώστε να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες των νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου- Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της 35ης Γιορτής του Βιβλίου
4 έως 20 Μαίου 2012
Δευτ.-Πέμ. 6-10 μ.μ.
Παρ.-Σάβ. 6-10.30 μ.μ.
Κυρ. 11 π.μ.-10 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: greenspot.gr 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...