30.7.13

Όλα όσα δεν ήξερες για τα one-night stands

Όταν μιλάμε για One night stand, οι άνδρες με τις γυναίκες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικούς πόλους. Οι άνδρες συνήθως επιθυμούν αυτό ακριβώς που ζητάνε ενώ οι γυναίκες, έχουν συνήθως λανθασμένη εντύπωση όσον αφορά τον σκοπό του φλερτ που είχαν, είτε απεγνωσμένη ανάγκη να νιώσουν ποθητές.

Η έρευνα, πηγαίνει πέρα από τα τετριμμένα και διερευνά τις αιτίες του περιστασιακού σεξ όσο και τις «επιπτώσεις» της επόμενης μέρας.

Μεταξύ των ευρημάτων, οι γυναίκες αποδεικνύεται ότι δεν δέχονται να κάνουν one night stand γιατί προσδοκούν σε μακροχρόνια σχέση, όπως είχε επικρατήσει μέχρι πρότινος αλλά κυρίως, επειδή κολακεύονται από το φλερτ και από την πρόταση για απευθείας συνεύρεση καθώς κάτι τέτοιο τις κάνει να νιώθουν ποθητές.

«Έκανα λάθος»

Όπως δείχνει η έρευνα, οι άντρες ρίχνουν τα στάνταρς τους όταν πρόκειται για one-night-stands και έτσι εισπράττουν το φλερτ ως μια φαντασίωση ή κάτι σχετικό. Συχνά οι γυναίκες λένε κάτι τύπου «Ένιωσα τόσο κολακευμένη που με βρήκε τόσο ελκυστική. Ήταν τόσο όμορφα που ήθελα να τον επιβραβεύσω», δήλωσε η ερευνήτρια Άνν Κάμπελ μια ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Ντούρχαμ της Αγγλίας. «Αυτό που φαίνεται πως δεν βλέπουν οι γυναίκες είναι ότι οι άνδρες ρίχνουν τα στάνταρς τους κατά συρροή για ένα one – night – stand. Πρόσθεσε πως «καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να κολακεύεται επειδή ένας άνδρας θέλει να κάνει σεξ μαζί της για μια φορά».

Πραγματικά αισθήματα, πραγματικά στοιχεία

Ενώ στο παρελθόν η έρευνα όσον αφορά το περιστασιακό σεξ είχε στηριχθεί σε εικονικά χρονογραφήματα ή απλά θέτοντας τους συμμετέχοντες στην έρευνα να φανταστούν πώς θα αντιδρούσαν αν έκαναν One-night-stand τα νέα ευρήματα είναι εστιασμένα σε προσωπικές μαρτυρίες ή συναισθήματα ακολουθώντας μια περιοδική παρακολούθηση.

Η Κάμπελ μάλιστα δήλωσε ότι στην έκδοση του Ιουνίου του περιοδικού Human Nature τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες δεν προσαρμόζονται εύκολα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι γυναίκες έχουν να χάσουν πολύ περισσότερα, ενώ οι άνδρες βρίσκονται σε ένα win-win παιχνίδι. Για τις γυναίκες, ένα πιθανό μωρό είναι μέρος τεράστιας ευθύνης, ενώ ένας άνδρας μπορεί απλά να εγγυηθεί.

Ωστόσο, η ασυδοσία προσφέρει φυσικά πλεονεκτήματα και για τις γυναίκες από μια εξελικτική σκοπιά, δηλώνει ο Shackelford. Τα πλεονεκτήματα αυτά θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι γυναίκες συμμετέχουν σε one night stands, ακόμη κι αν αισθάνονται άσχημα για την πράξη τους αργότερα. Μια σύντομη ερωτική περιπέτεια, παρέχει την δυνατότητα στις γυναίκες να δώσουν μια ώθηση «χημικών» στην κορυφή του έμμηνου κύκλου τους.

Το επόμενο πρωί

Η Κάμπελ, εξετάζοντας 3.300 ανθρώπους οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μεταξύ 17-40. Από τους ετεροφυλόφιλους συμμετέχοντες οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι είχαν κάνει ένα τουλάχιστον one night stand και εξ’ αυτών ήταν περίπου ισόποση η κατανομή και στα δύο φύλα.

Βέβαια, τα συναισθήματα των γυναικών ήταν πιο αρνητικά το επόμενο πρωί, από του άνδρα. Ενώ το 80% των ανδρών είχαν θετική αίσθηση την επόμενη ημέρα, μονάχα το 54% των γυναικών ένιωθαν καλά. Οι γυναίκες δήλωσαν μάλιστα πολλές φορές «μετανιωμένες» ή «φθηνές» όταν ρωτήθηκαν από τους ερευνητές.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη οι γυναίκες δεν έβλεπαν το περιστασιακό σεξ ως πρόδρομο μιας μακροχρόνιας σχέσης. Ήθελαν μονάχα εκ των υστέρων, όπως αναφέρει η Κάμπελ  να γνωρίζει ο άνδρας ότι «δεν είναι έτσι κανονικά. Ότι το έκαναν γ’ αυτόν μονάχα.

Οι άνδρες αντιθέτως, δήλωσαν αισθήματα επιτυχίας καθώς η σύντροφος ήταν ποθητή από πολλούς αλλά αυτή διάλεξε τους ίδιους για να πειραματιστεί. Τα σχόλια των ανδρών ήταν συνήθως «ενθουσιασμός και λαγνεία».

Οι λίγοι εκ των ανδρών που είχαν δηλώσει αρνητικά αισθήματα το επόμενο πρωί περιορίζονταν στην αίσθηση «κενότητας» ή «μοναξιάς».

Γιατί το κάνουν οι γυναίκες

Γιατί λοιπόν, εφόσον οι γυναίκες νιώθουν τόσο περίεργα μετά από μια τέτοια εμπειρία, τείνουν να επαναλάβουν ξανά και ξανά;

Γιατί όταν κάποιους άνδρες οι γυναίκες δεν μπορούν να τους κάνουν να τις επιλέξουν για σχέση, αισθάνονται ότι μπορούν τουλάχιστον να τους «αξιοποιήσουν» για ένα καλό σεξ. «Όταν έχεις έναν χαρακτήρα τύπου Μπράντ Πίτ απόλυτα γοητευτικό και απίστευτα πετυχημένο και με λεφτά, οι πιθανότητας να κάνεις σχέση μαζί του είναι ελάχιστες» δήλωσαν στην Κάμπελ πολλές γυναίκες, ενώ, «οι πιθανότητες να σου χαρίσουν μια ώρα του απογεύματος της Τετάρτης τους σε ένα ξενοδοχείο είναι σίγουρα πολύ περισσότερες ».

Χμμ, όχι και «τόσο» ευαίσθητες τελικά...!


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...