21.7.13

Βράδυ Κυριακής: Γιατί να κάτσεις μέσα; Διάλεξε ανάμεσα σε θέατρο, μουσική, χορό και πέρνα τέλεια!



Διαλέξτε την εκδήλωση που σας ταιριάζει και περάστε ένα τέλειο κυριακάτικο (21/07) απόγευμα καλοκαιριού!

ΜΟΥΣΙΚΗ

ROBERT WILSON-MIKHAIL BARYSHNIKOV-WILLEM DAFOE

Συνάντηση ιερών τεράτων, ο μάγος του θεάτρου της εικόνας, Μπομπ Ουίλσον, με τον θρύλο του χορού Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, και τον Ουίλλεμ Νταφόε, διάσημο ηθοποιό με θητεία στο περίφημο Wooster Group, ζωντανεύουν το σουρεαλιστικό, ποιητικό και ειρωνικό σύμπαν ενός σπουδαίου λογοτέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας. Ο Δανιήλ Χαρμς εξισορρόπησε το κανιβαλικό στοιχείο με την καθαρότητα, αλλά οι σταλινικές εκκαθαρίσεις έδωσαν τέρμα στη ζωή και το έργο του. Στο The Old Woman ένας συγγραφέας επιχειρεί να γράψει για έναν θαυματοποιό, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με το πτώμα μιας γυναίκας. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ώρα: 21:00 Εισιτήρια: VIP 30€, Ζώνη Α 25€, Ζώνες Β, Γ 20€, Φοιτητικό 15€, Άνεργοι – ΑμεΑ 5€.

ΘΕΑΤΡΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: "O ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ" ΤΟΥ WILLIAM SHAKESPEARE

Ο βασιλιάς Ληρ ζητά από τις κόρες του να εκφράσουν την αγάπη τους για αυτόν, κολακεύεται από την ψεύτικη υπερβολή των Ρέγκαν και Γκόνεριλ. Όταν η νεότερη κόρη του, Κορντήλια, ομολογεί πως τον αγαπά με ευθύ τρόπο αλλά χωρίς υπερβολές, η υπηρηφάνεια του πληγώνεται και την εξορίζει. Με μεγάλη καθυστέρηση αναγνωρίζει το μεγάλο του λάθος, αφού εκδιώχθηκε από την εξουσία. Πληγωμένος και ανίκανος αρχίζει να βυθίζεται στην παράνοια. Ο βραβευμένος ηθοποιός Jonathan Pryce ενσαρκώνει με τεράστια επιτυχία τον βασιλιά Ληρ σε μια παραγωγή που αποτέλεσε μέρος του World Shakespeare Festival το 2012. Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς - Γκάζι (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 345 3111. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια προβολών: 10€ (κανονικό) / 15€ (VIP - διατίθενται ανά δύο άτομα) - περιλαμβάνεται ένα δωρεάν ποτό.

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013 - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: "ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ"

Ο Χρήστος Βακαλόπουλος (1956- 1993), κινηματογραφιστής, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, γράφει σε ηλικία 28 ετών τους "Πτυχιούχους". Δύο φίλοι, ο Μάρκος Μπαρδάς κι ο Σήφης Σουρώδης ετοιμάζονται να δώσουν το τελευταίο μάθημα για το πτυχίο. Ο χρόνος μοιάζει άλλοτε με κινηματογραφικό φλας μπακ κι άλλοτε διαστέλλεται σαν στιγμή από ραδιοφωνική εκπομπή. Σκηνοθεσία Βάσια Ατταριάν. Παίζουν οι: Παναγιώτης Κατσώλης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης. Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 5€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2013: ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο αλλά και διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, σ’ ένα μοναδικό δέσιμο τρυφερότητας και δυναμισμού. Επί σκηνής με τον χαρακτηριστικό ήχο της κιθάρας του, ο Δημήτρης Λάππας. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς - Χαλάνδρι (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία). Τηλ: 2106897459. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΑΚΕΙΟΥ 2013: ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ

Σατιρική μουσική παράσταση, αντίδοτο στην κατάθλιψη. Η γελοιοποίηση της εξουσίας μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο, με τον τρόπο που μόνο ο Χάρρυ Κλυνν γνωρίζει. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Χάρρυ Κλυνν, Δαμιανός Νικολαΐδης (Ηθοποιός, Τραγουδιστής), Δημήτρης Μιναρέτζης (Ηθοποιός), Λόλα Γιαννοπούλου (Μουσικός - Πλήκτρα και Τραγούδι), Ιάκωβος Νικολαΐδης (Μουσικός - Τουμπερλέκι και Ποντιακή Λύρα), Γιώργος Κανακάρης (Μουσικός - Μπουζούκι). Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ: 210 4194520. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: 12€, 10€ (άνεργοι)

ΜΟΥΣΙΚΗ

"ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ"

Ένα ακορντεόν και ένα πιάνο, δυο φωνές και μια μαγική αυλή, τα απαραίτητα στοιχεία μιας βραδιάς που ξεκίνησε με μια "Πλάκα στην Πλάκα". Ο Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου και ο Αντώνης Σταύρου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας κερνάνε μουσική, ακριβώς κάτω απ’ την Ακρόπολη, στο Βρυσάκι. Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης - Θησείο (Βρυσακίου 17). Τηλ: 210 3210179. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο: 5€.

QUAICH + LINT. + MATCHIN’ PUNCHIES LIVE

Τρία αγόρια από την Αθήνα ανακάλυψαν το punk, τη jazz, το math rock, τον θόρυβο και την ambient και αποφάσισαν να τα βάλουν όλα στο «μπλέντερ» φτιάνοντας στούντιο στο παλιό, παιδικό τους υπνοδωμάτιο. Κάπως έτσι σχηματίστηκαν οι Quaich. Ικανοποιημένοι από την «δημιουργία», βγήκαν στους δρόμους με σκοπό να κατακτήσουν τον κόσμο. Οι Lint. είναι μια πενταμελή grunge/punk μπάντα ενεργή από τα τέλη του 2010. 6 D.O.G.S - Θησείο (Αβραμιώτου 6-8). Τηλ: 2103210510. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο:3€.

LE TRAIN FATAL LIVE

Σήμερα στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στη Λαμπηδόνα συναυλία με το ακουστικό σχήμα "Le train Fatal" (το μοιραίο τρένο) με πνευστά και κρουστά, που έρχεται, από τη Γαλλία. Πάρκο Αγίας Τριάδας - Λαμπηδόνα - Βύρωνας (Κορδελιού και Μεσολογγίου). Ώρα: 20:30.Είσοδος ελεύθερη.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...