26.7.13

Mercedes S63 AMG 2013: Bi-Turbo V8 και 585 ίπποι! (photos)

Αυτή είναι η ισχυρότερη Mercedes-Benz S-Class, η Mercedes S63 AMG του 2013. Μία πραγματική limo με επιδόσεις supercar που προσφέρει στον υπερθετικό ισχύ, πολυτέλεια, ασφάλεια και image στο υπερτυχερό κάτοχό της.
 
Αυτή λοιπόν είναι η θηριώδης νέα Mercedes S63 AMG που κάτω από το καπό διαθέτει τον V8 Bi-turbo των 5,5 λίτρων ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει 585 ίππους και 900 Nm μέγιστης ροπής! Με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο το αμάξωμα των 2 τόνων είναι ικανό να πραγματοποιήσει το κλασικό 0-100 km/h μόλις σε 4,0 sec. στην έκδοση 4Matic (με κίνηση και στους 4 τροχούς δηλαδή). Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται σε 4,4 sec. στην έκδοση με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς και στις επιδόσεις βοηθάει εξαιρετικά και το κιβώτιο AMG Speedshift MCT των 7 σχέσεων. Σύμφωνα με τη Mercedes το 0-100 km/h είναι ίδιο και για τις δύο εκδόσεις αμαξώματος (και για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο) και αυτό διότι η διαφορά βάρους μεταξύ τους είναι μόλις 25 kg.
 
Όσον αφορά τώρα στην κατανάλωση καυσίμου, να πούμε ότι η γερμανική εταιρεία λέει ότι η S63 AMG Short wheelbase (με το «κοντό» μεταξόνιο δηλαδή) χρειάζεται 10,1 lt/100 km βενζίνης ενώ οι εκπομπές CO2 σε αυτήν την περίπτωση κυμαίνονται στα 237 gr/km. Να σημειώσουμε ότι στην τετρακίνητη έκδοση 4MATIC η ροπή μοιράζεται ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα σε ποσοστό 33/67 % αντίστοιχα, ενώ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η υπερταχεία limo έχει κάνει... δίαιτα. Έτσι χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα, στις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, στο ελαφρύτερο σύστημα πέδησης και ακόμα, στην πιο ελαφριά κατά 20 kg μπαταρία ιόντων – λιθίου και στην ρεζέρβα από ανθρακονήματα (αλλά φυσικά και σε άλλες ενέργειες των μηχανικών εξέλιξης της) η νέα κορυφαία S-Class ζυγίζει κατά μέσο όρο 100 κιλά λιγότερο από την προκάτοχο.
 
Στον βασικό εξοπλισμό της Mercedes S63 AMG συμπεριλαμβάνονται μεταξύ... πολλών άλλων η πνευματική ανάρτηση AMG RIDE CONTROL (με προγράμματα για πιο άνετη ή σπορ οδήγηση), ενώ το σύστημα MAGIC BODY CONTROL «διαβάζει» μέσω κάμερας το δρόμο μπροστά και προετοιμάζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου την ανάρτηση κατάλληλα.
 
Σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε ότι οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι εξαιρετικά διακριτικές. Έτσι σε σχέση με τις «αθώες» αδερφές της, η S63 AMG διαθέτει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών (ελαστικά 255/45 R19 εμπρός και 285/40 R19 πίσω), ενώ προαιρετικά ενώ προαιρετικά υπάρχουν και ζάντες 20 ιντσών (ελαστικά 255/40 R20 εμπρός και 285/35 R20 πίσω). Στο σύστημα πέδησης έχουμε δισκόφρενα από ανθρακονήματα με τη διάμετρό τους να έχει φτάσει τα 420 mm. Οι νέοι προφυλακτήρες, τα πλαϊνά μαρσπιέ, οι δύο διπλές τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων, τα λογότυπα «V8 BITURBO» και «S 63 AMG», καθώς και τα νέα καθίσματα συμπληρώνουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις αλλαγές στη νέα Mercedes S63 AMG.
 
Η επίσημη πρεμιέρα της Mercedes S63 AMG του 2013 θα γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις να ξεκινάνε αμέσως μετά την έκθεση. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι τιμές της στη γερμανική αγορά θα ξεκινούν από τις 149.880 ευρώ.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...