25.7.13

H Bugatti γιορτάζει τους ήρωές της με τη σειρά Bugatti Legends. Πρώτη, η “Jean-Pierre Wimille”


Η Bugatti είναι πολύ στενή φίλη των ειδικών ή one-off εκδόσεων. Ιδίως από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η Bugatti Veyron, ο αριθμός των «ξεχωριστών» εκδόσεων είναι τέτοιος που αν αποφασίζαμε να τις απαριθμήσουμε θα μας έπαιρνε ώρα. Τώρα όμως, με ένα δελτίο τύπου, η γαλλική φίρμα υπό γερμανική ιδιοκτησία, ανακοίνωσε πως μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα παρουσιαστούν 6 ακόμα ειδικές εκδόσεις σε μία σειρά που θα ονομάζεται Bugatti Legend. Όλες τους θα βασίζονται στην Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse –ξέρετε, το ταχύτερο roadster στον κόσμο με τελική 408,84km/h- και όλες τους θα είναι αφιερωμένες σε κάποιο εξαιρετικά σημαίνον πρόσωπο της μακράς ιστορίας της φίρμας. Όπως δήλωσε και ο Dr. Wolfgang Schreiber, πρόεδρος της Bugatti Automobiles S.A.S.: Η μάρκα αυτή έχει οριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από εξαιρετικές προσωπικότητες και ιστορικές στιγμές. Μέσα από τις Bugatti Legends, θέλουμε να πούμε την ιστορία της μάρκας ενώ παράλληλα δημιουργούμε έναν σύνδεσμο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της.



Πρώτη στη σειρά των ειδικών αυτών εκδόσεων, θα είναι η Bugatti Legend “Jean-Pierre Wimille” προς τιμή του ομώνυμου οδηγού της Bugatti τη δεκαετία του 1930. Ο Jean-Pierre Wimille ήταν ο οδηγός που χάρισε στην Bugatti δύο νίκες στις 24 ώρες του Le Mans: το 1937, με μία Bugatti 57G Tank με συνοδηγό τον Robert Benoist και το 1939, με μία Bugatti 57C Tank με συνοδηγό τον Pierre Veyron. Πηγή έμπνευσης για το σχέδιο της “Jean-Pierre Wimille” είναι η μπλε 57G Tank που οδήγησε στη νίκη το 1937.


Αυτό σημαίνει πως περιμένουμε αυτή που θα παρουσιαστεί στο Monterey Auto Week στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. στα μέσα του επόμενου μήνα -και θα κάνει και την εμφάνισή της φυσικά στο Pebble Beach Concours d’ Elegance δύο ημέρες αργότερα- θα έχει μπλε χρώματος βερνίκι στα ανθρακονήματα και ένα ανοιχτό Wimille Bleu στο υπόλοιπο αμάξωμα, με αντίστοιχο εσωτερικό. Η παραγωγή για την Bugatti Legend “Jean-Pierre Wimille” θα περιοριστεί στα 3 μόλις αντίτυπα και η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.






Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...