30.7.13

Athens by night! Τι «παίζει» απόψε στην πόλη;

Καλοκαίρι στην Αθήνα; Αν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το! Λέει ο σοφός λαός, σωστά; Ανακάλυψε μικρούς θησαυρούς της Αθήνας και πέρνα πιο καλά και από το να ήσουν σε νησί… Που λέει ο λόγος!



ΜΟΥΣΙΚΗ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΑΚΕΙΟΥ 2013: ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

Η γνωστή μουσικοσυνθέτις και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και το Quintet της, θα δώσει την παράσταση "Αρώματα του Κόσμου" στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά. Guest στην παράσταση θα είναι δύο κατ’ εξοχήν Πειραιώτες: ο εξαιρετικός Γιάννης Πετρόπουλος με τη διαχρονική φωνή του, και η υπέροχη Μέτζο Σοπράνο Ελένη Βουδουράκη σε μια σύμπραξη σύγχρονου τραγουδιού και λυρικής φωνής. Επίσης, θα φιλοξενηθούν και δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Νικόλας Αδέσποτος και η Νικολέττα Μηλιώνη. Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ: 2104194520. Ωρα: 21:30. Εισιτήριο 5€.

ΘΕΑΤΡΟ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2013: "ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ"

Η κωμωδία "Άντρες Έτοιμοι Για Όλα" των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair & Anthony Mc Carten, προσαρμόστηκε με μαεστρία στην ελληνική πραγματικότητα από τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και αφού έκανε τους Αθηναίους να κλαίνε από τα γέλια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου- Μιχάλης Ρέππας. Διανομή: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη. Θέατρο Άλσους Βεΐκου (Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς). Ωρα: 21:15. Εισιτήριο: 19€ (ταμείο), 15€ (προπώληση).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2013": "ΕΙΡΗΝΗ" ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη "Eιρήνη", είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ' ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις "κοπανίσει". Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίζουν: Τρυγαίος- Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ερμής- Φάνης Μουρατίδης. Την Παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Μετάφραση Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία Σωτήρης Χατζάκης. Θέατρο Βράχων - Βύρωνας (Οδός Ταταούλων). Τηλ: 210 7626438. Ωρα: 21:15. Εισιτήριο:15€, Φοιτητικό, Εκπτωτικό, Άνεργοι 12€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2013: "ΦΑΥΣΤΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον γιό τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται τον χαμό του και φεύγουν άπραγοι. Ο Μπόστ είναι μια μοναδική περίπτωση στο ελληνικό θέατρο. Τόσο στη μορφή, όσο και στο περιεχόμενο των θεατρικών του έργων εμφανίζει μεγάλη πρωτοτυπία και αυθεντικότητα. Παίζουν: Φαύστα- Νικολέττα Βλαβιανού. Τους άλλους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Νικολαΐδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος Σκηνικό-κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς - Χαλάνδρι (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία). Τηλ: 2106897459. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο: Κανονικό 10€, Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων 8€.

"ΣΚΙΡΩΝΑΣ 'Η ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Το έργο αναφέρεται σ' έναν μύθο για έναν τοπικό ήρωα που η ιστορία τον θέλει γενναίο πολεμιστή, ήρωα των Μεγάρων και ο μύθος ληστή και κακούργο. Ο Σκίρωνας υπάρχει σαν ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο που οι ιστορικοί τον θεωρούν θύμα μιας πλεκτάνης κατασκευασμένης απ’ την αθηναϊκή πολιτική σε βάρος των Μεγάρων. Το έργο επιχειρεί να συγκεράσει τα στοιχεία του μύθου με τα δεδομένα της ιστορίας αποκαθιστώντας τη φήμη ενός πραγματικά γενναίου ιδεαλιστή. Σκηνοθεσία Γιώργου Χατζηδάκη. Παίζουν: Νικόλας Αναστασόπουλος, Αιμιλία Δρίτσα, Γεράσιμος Ελ Σερίφ, Ιωάννα Κουμάντου, Ζωή Μασούρα, Σταυρούλα Ντέμκα, Επιστήμη Πλαταρά, Κωνσταντίνος Χατζούδης. Παλαιό Πανεπιστήμιο - Πλάκα (Θόλου 5). Τηλ: 2103689500. Ωρα: 21:00. Αντί για εισιτήριο οι θεατές καλούνται να αγοράσουν το πρόγραμμα της παράστασης στην τιμή των 10€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ"

Ο Πέτρος Μάρκαρης συζητά με τους αναγνώστες για το τελευταίο του βιβλίο "Η Αθήνα της μίας διαδρομής". Πρόκειται για την περιγραφή της σημερινής Αθήνας αλλά και των προηγούμενων δεκαετιών με αφορμή τη διαδρομή του Ηλεκτρικού από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά με αναφορές στις συνοικίες όλων των ενδιάμεσων σταθμών. Art Bar Ποιήματα και Εγκλήματα- Μοναστηράκι (Αγίας Ειρήνης 17). Τηλ: 2103228839. Ωρα: 21:00. Δωρεάν είσοδος- Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...