24.7.13

Η 39η επέτειος της Δημοκρατίας (της ποιας;)

Λιτοί θα είναι και φέτος οι εορτασμοί για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει την 39η επέτειο με την κατάθεση στεφάνου στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Στο μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η αξία της Δημοκρατίας χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση.

«Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα. Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε, ωστόσο, πως το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση αλλά είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...