27.10.12

Συγχώνευση για Wind και Forthnet

Αλλαγές στο τηλεπικοινωνιακό τοπίο της χώρας με την WIND και Forthnet να γίνονται ένα αν τελικά προχωρήσει η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η WIND Ελλάδας.

Στο δελτίο τύπου η πρόταση περιγράφεται ως “στρατηγική πρόταση για δυνητική συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών κατέθεσε η WIND στη Forthnet” αλλά πρακτικά σημαίνει ότι η Forthnet θα αγοραστεί από την WIND για την δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας και internet.

Η WIND έχει ήδη αγοράσει την Tellas για τον ίδιο ακριβώς σκοπό και φαίνεται πως τώρα θέλει να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην Ελληνική αγορά δημιουργώντας, αν τελικά προχωρήσει και ολοκληρωθεί η εξαγορά, μια βάση περίπου 900.000 χρηστών σταθερής και internet.

Η Forthnet έχει ανακοινώσει ήδη στο Χρηματιστήριο ότι κινείται στην αγορά στο πλαίσιο ανταλλαγής μη δεσμευτικών προτάσεων για το μέλλον της εταιρείας, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την WIND.

Για το θέμα η WIND έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει:


"Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2012. 

Σε συνέχεια σχετικής σημερινής ανακοίνωσης της Forthnet Α.Ε. προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η WIND Ελλάς επιβεβαιώνει ότι έχει καταθέσει στην Forthnet Α.Ε. στρατηγική πρόταση για δυνητική συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η πρόταση εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική της WIND Ελλάς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της. ‘Έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή δομή και μηδενικό δανεισμό, η WIND αναζητά ενεργά ευκαιρίες που θα διευρύνουν το αποτύπωμά της στην αγορά.

Η WIND Ελλάς δραστηριοποιείται επιτυχημένα στη σταθερή τηλεφωνία μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της από το 2008, όντας σήμερα ο μόνος ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην χώρα. Ο τομέας σταθερής τηλεφωνίας της WIND αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και σήμερα η εταιρεία εξυπηρετεί 400.000 συνδρομητές σταθερής, διπλάσιους σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

Η WIND Ελλάς θεωρεί ότι η πρόταση αυτή αναγνωρίζει την αξία του τομέα σταθερής τηλεφωνίας της Forthnet και η δομή της πρότασης δημιουργεί συνέργειες με οφέλη τόσο για τις δύο εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, όσο και για τους συνδρομητές."


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...