19.10.12

Μεγάλη χρηματιστηριακή πτώση της Google

Αιφνιδίασε και απογοήτευσε χθες η Google καθώς ανακοίνωσε μεγάλη μείωση της κερδοφορίας της, νωρίτερα μάλιστα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει.

Ο διαδικτυακός κολοσσός είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Από ένα λάθος, όμως, τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πολύ νωρίτερα, στέλνοντας τη μετοχή σε πτώση 9% και «σβήνοντας» προσωρινά 19 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Μάλιστα, ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Αν και τα έσοδά της το τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν 51% στα 11,3 δισ. δολάρια, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 20% στα 2,18 δισ. δολάρια, ενώ εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων, διαμορφώθηκαν στα 9,03 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 9,72 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 10,65 δολαρίων ανά μετοχή επί εσόδων 11,86 δισ. δολαρίων. Αιτία της μειωμένης κερδοφορίας ήταν η δραματική αύξηση στο κόστος της εταιρείας και το χαμηλότερο αντίτιμο που κατέβαλαν οι διαφημιζόμενοι στην ιστοσελίδα της.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Google είχαν σκαρφαλώσει στο ρεκόρ των 774,38 δολαρίων στις 5 Οκτωβρίου. Χθες έκλεισαν με απώλειες 8%.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...