22.10.12

Πλήρης αποκαθήλωση του Λανς Άρμστρονγκ

Την απόφαση να αφαιρέσει από τον Λανς Άρμστρονγκ και τους επτά τίτλους που κατέκτησε στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (1999-2005) και να του επιβάλει δια βίου αποκλεισμού από το άθλημα πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας. 

Η ποινή αυτή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του αθλητή να εγκαταλείψει τη δικαστική διαμάχη με τις αμερικανικές αρχές αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Άλλωστε φαίνεται πως τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σε βάρος του ήταν αδιάσειστα και αποδείκνυαν την ενοχή του, προκαλώντας την κατάρρευση ενός ειδώλου που είχε συνδέσει το όνομά του όχι μόνο με την ποδηλασία, αλλά και τη μάχη που έδωσε και κέρδισε απέναντι στον καρκίνο. 

Η διεθνής ομοσπονδία αποδέχτηκε την έκθεση της υπηρεσίας αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) και δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Ο διευθυντής του Ποδηλατικού Γύρου, Κριστιάν Πρεντόμ, τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας είναι αποδεκτή και μετά την αφαίρεση των τίτλων του Άρμστρονγκ δεν θα γίνουν ανακατατάξεις, αλλά απλώς δεν θα υπάρχουν νικητές εκείνη τη σεζόν.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...