22.10.12

Έντονη φημολογία για συγχώνευση Aegean-Olympic

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στην εσωτερική αεροπορική αγορά. Ένα χρόνο μετά την απόφαση της Κομισιόν να μην επιτρέψει να προχωρήσει η συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines - Olympic Air, μια νέα προσπάθεια σύμπραξης των δύο φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Η βαριά οικονομική κρίση και η μείωση του έργου που έχουν υποστεί οι αεροπορικές εταιρείες καθιστά πολύ δύσκολη την διατήρηση στο εσωτερικό δύο μεγάλων σχημάτων και η φημολογία, που υφέρπει εδώ και καιρό, κάνει λόγο για μια νέα προσπάθεια συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. 

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να είναι η συμφωνία, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για ανακοινώσουν οι δύο εταιρείες τις επόμενες μέρες γιαπτήσεις κοινού κωδικού προς την Λάρνακα καθώς η σταματά η συνεργασία στο συγκεκριμένο δρομολόγιο της Olympic Air με την Cyprus Airways. 

Εξάλλου συνεργασία υπάρχει ήδη καθώς οι δύο εταιρείες, μετά την απόρριψη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. της επιχειρούμενης συγχώνευσης, έχουν ήδη προβεί, μεταξύ άλλων, σεπτήσεις κοινού κωδικού για Σόφια, Μάντσεστερ, Βελιγράδι, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι. κ.α. Άλλωστε Aegean Airlines και Olympic Air έχουν ήδη προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δρομολογίων τους εδώ και καιρό αποφεύγοντας να ανταγωνίζονται ευθέως στους περισσότερους προορισμούς. Μία ακόμη απόδειξη της στενής σχέσης τους αποτελεί και το γεγονός ότι έχουν συνάψει και εμπορικές συμφωνίες στην πώληση εισιτηρίων (interlines).


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...