16.5.12

Ώρα για την "αιώνια" κόντρα

Έδιναν και έπαιρναν οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των τελικών της Α1 μπάσκετ που ξεκινούν την Πέμπτη. Οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης εκ μέρους του Ολυμπιακού και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης από την πλευρά του Παναθηναϊκού, μίλησαν για την αξία του ηττημένου, που δίνει… «αιώνια» δόξα στο νικητή.

Ο τεχνικός του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, μοιραία αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και κάνοντας μια σύγκριση εκείνων των αγώνων με αυτούς απέναντι στους «πράσινους», τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να πάνε το σκορ πιο ψηλά, αν θέλουν να έχουν τύχη. «Για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, έχει γίνει πολύ δουλειά. Είναι μια καινούργια εμπειρία και θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια στοιχεία. Από την άλλη οι παίκτες μου θα πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα, το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό και πόντους στο Final 4. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό θα πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος».

Σε ερώτηση για το πώς πιστεύει πως θα επηρεαστούν οι παίκτες του από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκαθάρισε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους παίκτες, καθώς πλην του Σπανούλη και του Παπαδόπουλου κανείς άλλος δεν έχει πάρει την Ευρωλίγκα. Στο παρελθόν, πάρα πολλές ομάδες και έμπειρες και καλές, δεν είχαν καλά αποτελέσματα μετά το Final Four. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε και την περσινή εμπειρία που κάναμε κάποια λάθη και ελπίζω να έχουμε μάθει. Εγώ δεν ακούω τα συνθήματα και ούτε επηρεάζομαι».

Με τη σειρά του ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Αύριο ξεκινούν οι τελικοί του πρωταθλήματος, ο κόουτς με την τόση εμπειρία που κουβαλάει είναι ο καταλληλότερος για να μας προετοιμάσει. Όσο δύσκολο κι αν είναι, που είναι, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους τελικούς. Παίζουμε με μια δύσκολη κι έμπειρη ομάδα, εύχομαι να παίξουμε σωστά, να γίνουν ωραίοι αγώνες που να τους ευχαριστηθεί ο κόσμος και να νικήσει ο καλύτερος. Τα τελευταία 10 χρόνια το μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή, πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, πέρα από οπαδικά αισθήματα, πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφημίζουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει πιο έμπειρη ομάδα από μας. Εμείς είμαστε μια πιο νεανική ομάδα. αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα στους τελικούς. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο».

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως θα είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια των τελικών, αλλά δίχως αμφιβολία, θα είναι και σπουδαία ματς. «Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μετά από κάθε Final 4, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παίκτες ό,τι και αν έχει γίνει εκεί, είτε είσαι πρώτος είτε είσαι τελευταίος. Έχουμε εμπειρία όμως, εμείς για να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά απαιτούνται τρεις νίκες. Αυτό θα είναι δύσκολο, έχουμε παίξει τρεις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό.

Το ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που σε όλη τη διάρκεια κερδίζαμε συνέχεια και κερδίσαμε τελικά μόλις με τέσσερις. Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος η διαφορά ήταν ένας πόντος, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια και τελικά ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς. Τα συναισθήματα των παικτών βρίσκονται, μετά από κάθε Final 4, σε υψηλό επίπεδο, οπότε είναι δύσκολο να τους ετοιμάσεις.

Το θέμα είναι να βρίσκονται όλοι στο 100% της ετοιμότητας. Και οι δώδεκα παίκτες. Διαθέτουμε παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση μετά από ένα Final 4. Και πραγματικά θα ήθελα να τους δω να αγωνιστούν όπως στο Final 4 γιατί αγωνίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Πόλη».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και πρόσθεσε: «Εμείς δίνουμε πάντα το 100%, αν αξίζουμε κι είμαστε καλύτεροι θα κερδίσουμε. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Για να φθάσουμε στο στόχο του πρωταθλήματος θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά, το ξέρουμε, θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να δούμε και στην Ελλάδα οπαδούς των δύο ομάδων να συνυπάρχουν στις κερκίδες ενός γηπέδου και ανέφερε για τα σημεία που κατά τη γνώμη του υπερτερεί ο Παναθηναϊκός: «Στο επίπεδο που είμαστε δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Σαφώς κάθε ομάδα έχει κάποια πράγματα που κάνει καλά και κάποια που δεν κάνει. Πέρα από αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σε τι ημέρα θα βρεθείς και πώς θα αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξέρουμε, πάνω κάτω, πώς θα αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον», κατέληξε.

Πηγή: sport-fm.gr

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...