6.10.12

Ηλιακά πάνελ στην πίστα του Top Gear

Το μικρό αεροδρόμιο του Ντάνσφορντ Παρκ, στο Σάρεϊ της Βρετανίας, θα το γνώριζαν ελάχιστοι εάν δεν ήταν το «σπίτι» της διασημότερης εκπομπής αυτοκινήτου - και όχι μόνο- "Top Gear", την οποία παρακολουθούν κάθε εβδομάδα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το Ντάνσφορντ Παρκ, που φιλοξενεί την πίστα και τα στούντιο της εκπομπής του BBC, γίνεται τώρα γνωστό για έναν ακόμη λόγο: ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 2MW, που θα τροφοδοτεί πλήρως το επιχειρηματικό πάρκο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων της εκπομπής.


Το σύστημα αποτελείται από 8.500 ηλιακά πάνελ που, σύμφωνα με τον εργολάβο Lightsource Renewable Energy Ltd, είναι τοποθετημένα με διακριτικό τρόπο και με τρόπο τέτοιο, ώστε να αξιοποιείται πλήρως το φως του ήλιου. «Το σύστημα έχει ισχύ 2MW, η οποία επαρκεί για να τροφοδοτήσει περίπου 670 νοικοκυριά», σημειώνει ο όμιλος.


Ο αμφιλεγόμενος κεντρικός παρουσιαστής του Top Gear είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το μένος του απέναντι στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Οι προειδοποιήσεις για τις πιθανές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αφήνουν τον Τζέρεμι Κλάρκσον παγερά αδιάφορο ενώ, αν και πιστεύει στην ατομική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace.

Aγνωστο παραμένει εάν το νέο «άνοιγμα» στις ΑΠΕ τον βρίσκει σύμφωνο, όμως έστω και έμμεσα θα ωφελήσει και τον ίδιο, αφού το φωτοβολταϊκό σύστημα θα βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο πάρκο να μειώσουν τα τιμολόγιά τους και να «θωρακιστούν» απέναντι σε μελλοντικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ρεύμα που δεν θα καταναλώνεται επί τόπου, θα διοχετεύεται πίσω στο δίκτυο ή θα πωλείται στο πλαίσιο των συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...