11.10.12

Μήνας φωτογραφίας στην Αθήνα

Το Athens Photo Festival ξεκινάει στις 19 Οκτωβρίου με βασική θεματική τη διασταύρωση μεταξύ καλλιτεχνικής φωτογραφίας και ντοκουμέντου. 


Ο γνωστός μας «μήνας φωτογραφίας», ή αλλιώς και πιο επίσημα το Athens Photo Festival, έχει βαφτίσει το ελληνικό φθινόπωρο ως την πιο «φωτογενή» περίοδο του χρόνου. Με έμπειρο καπετάνιο του επί 25 συναπτά έτη τον φωτογράφο και διοργανωτή Σταύρο Μωρεσόπουλου, το Athens Photo Festival αποτελεί ένα διεθνές σπονδυλωτό φεστιβάλ με Έλληνες και ξένους φωτογράφους, αφιερώματα, συγκεκριμένες θεματικές, παράλληλες δράσεις, ομιλίες, workshops και πολλές διαφορετικές εκθέσεις όπου συνυπάρχουν έμπειροι και νεότεροι φωτογράφοι∙ αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι στην ταυτότητα του γράφει «το παλαιότερο φωτογραφικό φεστιβάλ στην χώρα μας και ένα από τα πέντε παλαιότερα διεθνώς».

Φέτος λοιπόν, ο βασικός εκθεσιακός κορμός του Athens Photo Festival ακροβατεί μεταξύ τέχνης και πραγματικότητας, αλήθειας και ψέματος. Με τίτλο «Art/Doc Intersection» διασταυρώνει στις εκθέσεις του τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες με τις φωτογραφίες ντοκουμέντο. Έχοντας δύο βασικές μορφές έκφρασης, την φωτογραφία και το βίντεο, οι καλλιτέχνες εστιάζουν στην καλλιτεχνική αξία και την αισθητική που μπορεί να φέρει η καταγραφή της πραγματικότητας, τις κοινωνικές προεκτάσεις της αλλά και την αδιαμφισβήτητη αξία του φωτογραφικού ντοκουμέντου να παγώνει την αλήθεια μέσα στον χρόνο. Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ με τίτλο «Satellite» έχουν ανοιχτό θέμα και παρουσιάζουν διάφορα ελληνικά και ξένα projects, ενώ η καθιερωμένη έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» μας συστήνει και φέτος τα εκκολαπτόμενα ταλέντα της φωτογραφίας δίνοντας μία συνολική εικόνα της τρέχουσας φωτογραφικής παραγωγής από τη νέα γενιά φωτογράφων. Το ραντεβού μας με τον κόσμο της φωτογραφίας λοιπόν έχει κλείσει για τις 19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Info 
19 Οκτωβρίου 2012 
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Πειραιώς 100, Γκάζι 
Έως 4 Νοεμβρίου. Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 20:30. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 17:00- 22:00, Σάββατο - Κυριακή 12:00- 22:00. Περισσότερες πληροφορίες στο http://photofestival.gr 





Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...