12.10.12

Μανία... για τον Τζέιμς Μποντ

Ενώ πλησιάζει η πρεμιέρα του «Skyfall», το σάουντρακ με τη φωνή της Αντέλ «σαρώνει» στο Ιντερνετ και η δημοπρασία με αντικείμενα του 007 έβαλε στα ταμεία 1,6 εκατ. δολάρια

Eικόνα από τη νέα ταινία «Skyfall». Στο 23ο φιλμ με τις περιπέτειες του πράκτορα Τζέιμς Μποντ, ο Ντάνιελ Κρεγκ αναμένεται να ρίξει...βροχή από σφαίρες
Με ορίζοντα την πρεμιέρα του «Skyfall», στις 26 Οκτωβρίου στη Βρετανία, η διαφημιστική καμπάνια φουντώνει, ενώ η «Τζέιμς Μποντ-μανία» εκτινάσσεται στη... στρατόσφαιρα. Από το καινούργιο σάουντρακ με τη βελούδινη φωνή της Adele, που «έντυσε» το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μποντ και στις πρώτες 10 ώρες κυκλοφορίας του κατέκτησε την κορυφή των iTunes έως την ακριβοθώρητη δημοπρασία την περασμένη Παρασκευή στο Λονδίνο με αντικείμενα του φραντσάιζ του υπερκατασκόπου, ο χορός της διαφήμισης καλά κρατεί.
Λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο, η δημοπρασία του οίκου Κρίστις προσέλκυσε μανιώδεις προσφορές από πλούσιους φαν με τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων της σειράς του Τζέιμς Μποντ να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το αποτέλεσμα της ενθουσιώδους ανταπόκρισης στο κάλεσμα του 007 με αφορμή τα 50 χρόνια από την κινηματογραφική του «γέννηση», ήταν να συγκεντρωθούν 1,6 εκατομμύρια δολάρια, παρουσία του γερόλυκου Ρότζερ Μουρ, του ηθοποιού που έχει υποδυθεί τον Μποντ 7 φορές στη μεγάλη οθόνη, περισσότερες από κάθε άλλον (ο Μουρ εμφανίστηκε με μάσκα «Ντάνιελ Κρεγκ»!).
Το αμάξι και το μαγιό
Καθοριστική συμβολή στην εκτόξευση του ποσού είχαν δύο πωλήσεις: της V12 DBS Aston Martin που οδήγησε ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιπέτεια «Quantum of solace» (2008) και πουλήθηκε για 390.000 δολάρια και του σέξι μαγιό, μάρκας La Perla, που φόρεσε ο ίδιος στο «Casino Royale» (2006). «Το μόνο που θα σας πω είναι ότι είναι άπλυτο», ανακοίνωσε στη δημοπρασία χαριτολογώντας η Τζούντι Ντεντς (η M της σειράς) για να ανεβάσει την τιμή της πώλησης του γαλάζιου μαγιό στα 72.000 δολάρια.
Στο μεταξύ, κατά πολύ ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες η πώληση όλης της λογοτεχνικής σειράς του συγγραφέα Ιαν Φλέμινγκ, που έφτασε το υπερβολικό ποσό των 147.000 δολαρίων αντί των 16-24.000 δολαρίων που υπολογιζόταν αρχικά. Παραπάνω απέφερε και το κοστούμι Tom Ford του Κρεγκ στο επικείμενο «Skyfall», το οποίο σκαρφάλωσε στην τιμή των 78.000 δολαρίων.
Επίσης, το ρολόι από τιτάνιο του ηθοποιού (Omega Seamaster Professional Planet Ocean) στο ίδιο φιλμ απέφερε 311.000 δολάρια, ενώ το ορχηστρικό κομμάτι του «Skyfall», υπογεγραμμένο στο εξώφυλλο από την ερμηνεύτρια του τραγουδιού Adele και τον συν-στιχουργό Πολ Επγουορθ πωλήθηκε για 22.000 δολάρια. Τα έσοδα από τη δημοπρασία διατέθηκαν στον οργανισμό «Women for Women» (άλλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί που θα επωφεληθούν των εσόδων είναι οι UNICEF UK, Barnardo's και ChildLine). Το κοινό στην Ελλάδα δεν έχει παρά να κάνει υπομονή έως την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία που το «Skyfall» με την υπογραφή στη σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες και πρωταγωνιστές τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ελεν ΜακΚρόρι, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρέιφ Φάινς, Τζούντι Ντεντς, Μπεν Γουίσο, Μπερενίς Μαρλό, Ναόμι Χάρις, Αλμπερτ Φίνεϊ και Τόνια Σωτηροπούλου, βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες.
23 TΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1962
Η σειρά ταινιών με ήρωα τον 007 είναι η μακροβιότερη στην ιστορία του σινεμά , μετρώντας 23 ταινίες από το 1962 και συνολικά 1,609 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Ο Σον Κόνερι είναι ο πρώτος που ενσάρκωσε τον απόλυτο πράκτορα. Με εφαλτήριο την ταινία του '62 «Τζέιμς Μποντ πράκτωρ 007 εναντίον Δόκτορος Νο», ο Κόνερι πρωταγωνίστησε σε 6 φιλμ της σειράς. Εκτός από τον Ρότζερ Μουρ, που υποδύθηκε τον Μποντ από το 1973 έως το 1985, ο Τζορτζ Λέιζενμπι («Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος») και ο Τίμοθι Ντάλτον («Με το δάχτυλο στη σκανδάλη», «Προσωπική εκδίκηση») δοκίμασαν την τύχη τους χωρίς θεαματικά αποτελέσματα. Το αντίθετο θα λέγαμε για τον Πιρς Μπρόσναν που έπαιξε σε τέσσερις ταινίες , αλλά και για τον Κρεγκ που έχει παίξει σε τρία φιλμ, ενώ η υπογραφή του ισχύει για ακόμη δύο.
 

ΣΚΟΤΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ 

Το πολυαναμενόμενο 23ο φιλμ του Τζέιμς Μποντ γυρίστηκε στη Σκοτία, την Αγγλία, την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη και Αδανα) και την Κίνα (Σανγκάη).

     
     

 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...