8.6.13

High Steaks στη γεύση

Κάνε το σπίτι σου steakhouse με μόνο λίγα λεπτά προετοιμασία.
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-4 μοσχαρίσια κόντρα φιλέτο (180 γραμμ. το καθένα)
-Αλατοπίπερο
-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-230 γραμμ. λευκά μανιτάρια, πλυμμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
-1 φλ. κόκκινο κρασί
-1 φλ. ζωμός βοδινού κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
-2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
 
1-10 ΛΕΠΤΑ
Τηγάνισε τις Μπριζόλες
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200οC. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίξε αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι στις μπριζόλες και βάλε τις στο τηγάνι. Ψήσε τις για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα καφέ κρούστα σε κάθε τους πλευρά. Στη συνέχεια γύρισε τις από την άλλη πλευρά.
 
11-18 ΛΕΠΤΑ
Βάλε τις στο Φούρνο
Ολοκλήρωσε το ψήσιμο του κρέατος βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο (6-8 λεπτά αρκούν για μέτριο ψήσιμο). Έπειτα, βγάλε το τηγάνι από τον φούρνο και βάλε τις μπριζόλες σ’ ένα ξύλο κοπής και άφησέ τις να κρυώσουν.
 
19-25 ΛΕΠΤΑ
Φτιάξε τη Σάλτσα
Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα πάρε το τηγάνι και βάλε το πάλι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σόταρέ τα για 3-4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν. Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό του κρέατος. Βράσε το μείγμα για 2-3 λεπτά παραπάνω, μέχρι να πιεί τουλάχιστον τα μισά υγρά του. Όσο ανακατεύεις ρίξε το δεντρολίβανο. Σέρβιρε μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο και περίχυσε την κάθε μια με τη σάλτσα και τα μανιτάρια. Κάνει 4 μερίδες.
 
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
418 θερμίδες
55 γραμμ. πρωτεΐνης
6 γραμμ. υδατάνθρακες
0.5 γραμμ. φυτικές ίνες
13 γραμμ. λίπους
380 mg νάτριο
 
EXTRA TIP
Για να διαπιστώσεις εάν πέτυχες την υφή της σάλτσας, βούτα το πίσω μέρος του κουταλιού μέσα, στη συνέχεια γύρισε το ανάποδα και σύρε το δάχτυλο κατά μήκος. Αν οι δύο πλευρές της σάλτσας δεν ενωθούν, τότε είναι έτοιμη.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...