17.4.13

Μικρούτσικος-Αντωνοπούλου @ Ρυθμός Stage: Μια μουσική παράσταση που πρέπει να δείτε…

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μετά τις κοινές τους εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, αποφάσισαν να κλείσουν τον κύκλο των παραστάσεών τους, σε έναν χώρο ειλικρινή κι απροσποίητο, με ποιότητα που σπανίζει, στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη.


Η τρίωρη σχεδόν μουσική τους παράσταση -ειδικά στο πρώτο μέρος- ήταν ένα μεστό πολιτικό σχόλιο, που έπαιρνε θέση απέναντι στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τόσο ο Θάνος Μικρούτσικος βέβαια, με τα τραγούδια που έχει συνθέσει, όσο και η Ρίτα Αντωνοπούλου με τις επιλογές της μέχρι τώρα, μας έχουν συνηθίσει σε αυτό. Η επιλογή των τραγουδιών, αλλά και η εξαιρετική σκηνική ερμηνεία τους έδιναν ένα μοναδικό χρώμα στην παράσταση, που διάλεξε μια απαιτητική μορφή -μόνο με φωνή και πιάνο- συγκλονίζοντας με την απλότητά της και διαψεύδοντας παράλληλα, όλους εκείνους που έκαναν λόγο για μια «φτωχή» μουσική πράξη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, μοναδικός μπροστά στο πιάνο του, μίλησε αρκετές φορές στο κοινό, επεξηγώντας άλλοτε τα τραγούδια και την ιστορία τους κι άλλες φορές ευχαριστώντας τη Ρίτα και τους θεατές, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα σημερινά δρώμενα. Δεν έλειψαν φυσικά και οι αναφορές του σε σημαντικές στιγμές της μουσικής του πορείας και σε συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως τον Μ. Χατζιδάκι και τον Β. Τσιτσάνη. Με ακρίβεια και πειθαρχία ήταν ένας ιδανικός ερμηνευτής για αυτού του είδους το πρόγραμμα, δίνοντας με τα τραγούδια του ένα καίριο στίγμα.

Η Ρίτα από την άλλη, ήταν συγκλονιστική, ερμηνεύοντας με τον μοναδικό θεατρικό τρόπο της, μεγάλα κι απαιτητικά τραγούδια, με πολύχρονη ιστορία, εξαιρετική βαρύτητα και πολύ συναίσθημα. H κίνησή της επάνω στη σκηνή είναι απλή, αλλά και πλούσια παράλληλα, χωρίς υπερβολές και πληθωρικότητα που δεν ταιριάζει σε αυτού του είδος τα προγράμματα. Η φωνή της αγκάλιαζε άψογα τα τραγούδια και μετέφερε την ουσία των κομματιών στο κοινό, άλλοτε με συναισθηματισμό και τρυφερότητα κι άλλοτε με πυγμή και θυμό.

Στο πρώτο μέρος, το πρόγραμμα περιελάμβανε κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου, από το «Ανεμολόγιο» και το «Άννα μην κλαις», μέχρι τη «Ρόζα» και το «Ερωτικό», ενώ στο δεύτερο μέρος, δόθηκε χώρος στα μελοποιημένα έργα του Νίκου Καββαδία, αλλά και σε κομμάτια που ο συνθέτης ξεχώρισε και ταίριαξε ιδανικά στο πρόγραμμα, όπως τα «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Αυτή η Νύχτα Μένει» του Σταμάτη Κραουνάκη, «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.α.

Όσοι δεν τους απολαύσατε μέχρι τώρα, προλάβετέ τους! Θα βρίσκονται για δύο ακόμα Σάββατα, στις 20 και 27 Απριλίου, στη σκηνή του Ρυθμός Stage. Καλή ψυχαγωγία!

Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, www.rythmos-stage.gr, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπίρα ή κρασί).


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...