15.4.13

Maserati Ghibli 2013: Αναβίωση και με diesel! (photos)

Ενώ είχαν αρχίσει να διαρρέουν κάποιες φωτογραφίες, η ιταλική φίρμα τελικά έκανε και την επίσημη αποκάλυψη της νέας Maserati Ghibli του 2014!
 
Μαζί με τις πρώτες φωτογραφίες, ο Ιταλός κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες πληροφορίες για το ολοκαίνουριο luxury sports sedan. Κατασκευασμένη σε μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας πάνω στην οποία κατασκευάζεται η επίσης καινούρια Quattroporte, η μικρότερων διαστάσεων Ghibli του 2014 αναμένεται να διαθέτει μήκος κάτω από 5 μέτρα. Η Ghibli αναμένεται να σταθεί δίπλα σε sport sedan όπως η BMW 5-Series, τα Audi A6 και A7 Sportback στις γρήγορες εκδόσεις τους, η BMW 6 Series Gran Coupe, η Mercedes-Benz E-Class και CLS, η Jaguar XF ακόμα και στην Cadillac CTS του 2014.
 
Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε ότι η Ghibli θα είναι διαθέσιμη με δύο υπερτροφοδοτούμενους V6 κινητήρες (bi-turbo για την ακρίβεια) βενζίνης 3 λίτρων. Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποδόσεις τους το πιθανότερο είναι ότι θα αγγίζουν τους 330 και 410 PS.
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Maserati ένα μοντέλο παραγωγής της θα διατίθεται και με κινητήρα diesel. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε επίσης για V6 3 λίτρων turbo diesel, αλλά περισσότερα στοιχεία δεν έχει δώσει ούτε γι' αυτό το μηχανικό σύνολο ο Ιταλός κατασκευαστής. Όλοι πάντως οι κινητήρες θα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, ενώ η νέα Ghibli θα διατίθεται τόσο σε τετρακίνητες εκδόσεις (με τη νέα τετρακίνηση «Q4»), όσο και σε εκδόσεις με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.
 
«Η Ghibli θα έχει πιο σπορτίφ χαρακτήρα σε σχέση με τη μεγαλύτερη Quattroporte» τονίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας. «Είναι το πρώτο saloon της Maserati σε αυτή την κατηγορία και αντανακλά την πεποίθηση της εταιρείας ότι ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αγοραστών premium executive οχημάτων προσπαθεί να κάνει μία προσωπική δήλωση ιδιαιτερότητας μέσα από ένα αυτοκίνητο ξεχωριστό, κομψό και πολυτελές».
 
Η νέα Maserati Ghibli θα κάνει το ντεμπούτο της στο «Shanghai Auto Show» του 2013 στην Κίνα και θα ξεκινήσει να πωλείται αργότερα μέσα στο 2013 (πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι στις περισσότερες αγορές).
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...