1.2.13

Τα 5+1 καλύτερα πούρα by... a-kalyptos

Όταν εκείνος εκεί ο μακρυμάλλης με τη χαρακτηριστική μύτη ήρθε στη (φοιτητο)παρέα με κάτι πούρα Montecristo (εγώ προσωπικά μόνο ένα Μοντεχρήστο καθηγητή Θρησκευτικών στο Λύκειο γνώριζα ως τότε), ήταν η στιγμή που βαθιά μέσα μας πιστέψαμε πως μπορεί να είχε δίκιο: ¨σας μάζεψα 2 χρονώ παιδιά από το δρόμο και σας έκανα αθρώπους" όπως χαρακτηριστικά το προφέρει όταν ωρύεται για τα σωστά του.

Τα χρόνια πέρασαν και γίναμε άντρες, και πλέον μάθαμε καλά τι σημαίνει Montecristo, Cohiba και δε συμμαζεύεται. Και επειδή εμείς οι υπόλοιποι της παρέας μεγάλη μύτη δεν έχουμε, δε θα σου πούμε ότι θα σε κάνουμε άνθρωπο: απλά θα σου δείξουμε τα έξι καλύτερα πούρα που μπορείς να βρεις σήμερα. Δεν τα δοκιμάσαμε όλα, όμως ψάξαμε γι΄ αυτά και σου τα παραθέτουμε από το 6 ως το 1 με καθαρά... μη αξιοκρατικά κριτήρια. 

Cohiba Esplendido

Όταν ο Τσε ο ίδιος θεωρεί το Cohiba ένα πολύτιμο πούρο την απόλαυση του οποίου "δικαιούνταν" ο ίδιος, ο Φιντέλ και ... οι φίλοι τους, τι παραπάνω να πει κανείς; Διατέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 1982 σε μια απόφαση που προκάλεσε... πανικό, όπως θα 'λεγε ένας φίλος ξενιτεμένος.

Πιες το με: Glendorach 18

Fuente OpusX 

Σίγουρα ο Arturo Fuente δε θα μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία του, όταν το 1995 λάνσαρε το OpusX: ένα υπόδειγμα ελέγχου ποιότητας επενδεδυμένο με κουβανέζικο περιτύλιγμα. Η τιμή των 100 δολαρίων είναι τσουχτερή και για ιδιαίτερες στιγμές αλλά σίγουρα δε θα σε αφήσει παραπονεμένο. 

Πιες το με: Macallan 18

Bolivar Royal Corona

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα περιμένεις από ένα αυθεντικό κουβανέζικο Bolivar. Βραβευμένο από το Cigar Aficionado ως το καλύτερο του 2006, δε θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας. 

Πιες το με: Isle of Jura Superstition







Partagas Piramides Le 2000 

Ένα καφετί διαμάντι που καίγεται ονειρικά. Κανέλα, κέδρο και πιπέρι είναι οι γεύσεις που θα αντιληφθείς όταν αρχίσεις να το καις. Περιορισμένης κυκλοφορίας, οπότε αν το βρεις, μην το λυπηθείς...

Πιες το με: Talisker 10





Padrοn Serie 1926 No. 1 

Το μόνο της λίστας μας εκτός Κούβας, προερχόμενο από τη Νικαράγουα. Πολλοί λένε πως είναι το καλύτερο πούρο της φίρμας, μεταξύ αυτών και το Cigar Aficionado που το κατέταξε ως το καλύτερο πούρο για το 2004.

Προσφέροντας πλούσια αρώματα κρέμας, σοκολάτας, κόκκων καφέ και με πέτσινη υφή, ξεχωρίζει για τη γεμάτη γεύση του. 

Πιες το με: Balvenie Portwood 21.

Montecristo Edmundo

Προερχόμενο από την όμορφη Κούβα, το Edmundo έχει την κλασική γεύση που έχει κάνει την Montecristo ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands πούρων παγκοσμίως. Η ονομασία του προέρχεται από τον ήρωα Edmundo Dantes του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά, Κόμης Μοντεχρήστος


Αλλά δεν είναι γι' αυτό το νούμερο ένα στις επιλογές μας. Την ιστορία την είπαμε... Νο1 για τη φιγούρα με τη μύτη που συγκρίνεται μόνο με αυτή του Παπακωνσταντίνου. Φήμες ότι το ανέκδοτο με τον καρχαρία ειπώθηκε πρώτα για σένα και μετά το έκλεψε ο Σταρόβας στο Ζυγό για το Βασίλη, ελέγχονται. 

Πιες το με: Glenfiddich Gran Reserva, 21 ετών


Και αν ξεχάσαμε κάποιο, συγχωρήστε μας, αθρώποι είμαστε και εμείς....


by a-kalyptos

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...