28.2.13

Συγνώμη κοπελιά, πόσο τον νοικιάζεις τον μηρό;;

Η νέα μόδα στην Ιαπωνία θέλει τις νεαρές γυναίκες να νοικιάζουν ένα μέρος από τα πόδια τους, συνήθως στους μηρούς, προκειμένου να τοποθετούνται πάνω τους διαφημίσεις.


Υπεύθυνη για αυτό είναι η εταιρεία «Absolute Territory PR», οι επικεφαλής της οποίας τονίζουν πως ο αριθμός των γυναικών αυξάνεται καθημερινά.

Οι γυναίκες οφείλουν να διατηρούν τη διαφήμιση στο πίσω μέρος του μηρού τους για οκτώ ή περισσότερες ώρες κάθε μέρα και στο τέλος παίρνουν ένα ποσό για αυτό.

Ωστόσο, πρέπει να αποδείξουν πως φέρουν πάνω τους τη διαφήμιση, βγάζοντας φωτογραφίες και ποστάροντας τες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προϋπόθεση συμμετοχής, είναι μία γυναίκα να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχει πάνω από είκοσι φίλους στα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


υ.γ. by a-kalyptos: πεθαίνω να δω το banner μας σε μπούτι Γιαπωνέζας.... Πάρε κ ένα bonus φίλε α-ναγνώστη για να ξέρεις ότι εμείς εδώ δε σε αφήνουμε ποτέ α-κάλυπτο!
[Συνέχεια]

Ο Μπάρτον κοροϊδεύει τον Ιμπραχίμοβιτς για τη μύτη του! (video)

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μαρσέιγ για το Κύπελλο Γαλλίας, Τζόι Μπάρτον και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς διαπληκτίστηκαν για ένα μαρκάρισμα.

Ο Σουηδός "στόλισε" με το κλασικό "fuck you" τον Άγγλο ο οποίος του απάντησε υπενθυμίζοντάς του το μεγάλο μέγεθος της μύτης του!



Πηγή

υ.γ. by a-kalyptos: για πάρτη σου, μικρούλη.
[Συνέχεια]

9+1 free games που πρέπει να παίξεις αν σέβεσαι την αντρική και παιχνιδιάρα σου φύση

Ποιος είπε ότι τα παιχνίδια πρέπει να είναι ακριβά; Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα, πιο εθιστικά και, το κυριότερο, δωρεάν παιχνίδια που πρέπει να δοκιμάσετε.


- Spelunky

Αν είστε πάνω από 30 χρονών τότε σταματήστε να διαβάζετε αυτές τις γραμμές και πηγαίνετε να παίξετε αυτόν τον εξαιρετικό τίτλο. Το Spelunky εμπνέεται από παλαιότερα platform παιχνίδια και προσφέρει, με έναν νοσταλγικό τρόπο, μια «αγνή» εμπειρία της δεκαετίας του 90. Χωρίς πολύπλοκο χειρισμό και σενάριο, το Spelunky βάζει τον χαρακτήρα σας αντιμέτωπο με σπηλιές γεμάτες με παγίδες και θησαυρούς και σας «προκαλεί» να τα βγάλετε πέρα με τη δυσκολία του.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.spelunkyworld.com/

- Quake Live

Το Quake δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια των περασμένων χρόνων, έρχεται πλέον δωρεάν στον… browser σας. Με μερικές απλές κινήσεις μπορείτε να γίνετε μέλος της μεγάλης κοινότητας του Quake και να παίξετε αντιμέτωποι με χιλιάδες παίκτες σε έναν τίτλο που έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο των παιχνιδιών πρώτου προσώπου.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.quakelive.com

- Beneath a Steel Sky

Άλλο ένα παιχνίδι-ορόσημο της δεκαετίας του 90 έρχεται δωρεάν στις σύγχρονες LED οθόνες σας. Το Beneath a Steel Sky είναι ένα κλασσικό adventure game υψηλής ποιότητας το οποίο γίνεται πάλι διαθέσιμο μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεταιScummVM και το οποίο σας επιτρέπει να παίζετε παλιά παιχνίδια της Lucas Arts σε σύγχρονα συστήματα. Μάλιστα, το BASSδεν είναι και το μοναδικό δωρεάν παιχνίδι, αφού στη λίστα υπάρχουν ακόμα τα Lure of the Temptress, Drascula και Flight of the Amazon Queen.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.scummvm.org/downloads/

- Neopets

Αν και πολλοί μπορεί να το θεωρήσουν σαν «παιδικό» το Neopets είναι μια ευχάριστη έκπληξη ακόμα και για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους σαν «σκληροπυρηνικούς gamers». Δημιουργήστε το δικό σας «ζωάκι», ονομάστε το και «ξαμολήστε» το στον κόσμο της Neopia όπου θα βρείτε πολλά mini games για να ασχοληθείτε αλλά και πολλά quests που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας σε υψηλά επίπεδα.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.neopets.com/

- Alien Swarm

Όταν η Valve μία από τις, κατά γενική ομολογία, καλύτερες εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών για το pc προσφέρει έναν τίτλο δωρεάν τότε οι ερωτήσεις περιττεύουν. Το Alien Swarm ήταν αρχικά ένα mod (μία «μετατροπή» δηλαδή από απλούς χρήστες) τουUnreal όμως με το που το πήρε είδηση η Valve, το βελτίωσε και το προσέφερε δωρεάν μέσω Steam. Κατεβάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη και προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε ορδές από εξωγήινους.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.alienswarm.com/index.html

- The Wikipedia Game

Σε πόσα βήματα μπορείτε να καταλήξετε στον Bugs Bunny ξεκινώντας από την γαλλική επανάσταση; Το Wikipedia Game σας προκαλεί να το μάθετε στην πράξη. Νικητής κάθε γύρου είναι αυτός που θα φτάσει από το σημείο Α στο σημείο Β με τα λιγότερα βήματα. Τρομερά εθιστικό και αρκετά εκπαιδευτικό, αυτό το παιχνίδι υπόσχεται να σας κλέψει αρκετές… εργατοώρες.

Αποκτήστε το από εδώ: http://thewikigame.com/

- Super Mario Crossover

Το όνειρο κάθε φίλου της Nintendo (η οποία περιέργως δεν έχει απαιτήσει μέχρι στιγμής το «ξήλωμα» του εν λόγω τίτλου). Με το Super Mario Crossover διαλέγετε έναν από τους πιο γνωστούς ήρωες της Nintendo, όπως οι Mario, Link, Simon Belmont και πολλοί ακόμα, και παίζετε ένα παιχνίδι Super Mario διαφορετικό από τα άλλα. Χρησιμοποιήστε τις δυνάμεις του κάθε χαρακτήρα και εξολοθρεύστε τους αντιπάλους σας με τρόπους πέρα από το «παραδοσιακό» jump.


- Legue Of Legends

Αν είστε μυημένοι στον κόσμο του DOTA τότε ήδη ασχολείστε με αυτόν τον τίτλο. Για τους υπόλοιπους αρκεί να πούμε πως ήδη εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με αυτό. Επιλέξτε τον ήρωά σας, και μονομαχήστε με άλλους παίκτες σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Καθώς θα αποκτάτε περισσότερη εμπειρία, ο ήρωάς σας θα αποκτά όλο και περισσότερες δυνατότητες και περισσότερους τρόπους για να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους. Εξαιρετικά εθιστικό, δύσκολο και… πανέμορφο.

Αποκτήστε το από εδώ: http://eune.leagueoflegends.com/

- Moonbase Alpha

Ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα; Όχι βέβαια! Ένα παιχνίδι από τη NASA! Μετά από ένα ατύχημα που συμβαίνει σε μία βάση στο φεγγάρι, εξαρτάται από εσάς να μαζέψετε τα κομμάτια και να σώσετε την κατάσταση. Αν και δεν χρειάζεται να είστε πυρηνικός φυσικός για να παίξετε, το σίγουρο είναι πως ο τίτλος θα σας δυσκολέψει αρκετά αλλά θα προκαλέσει και τον εγωισμό σας.

Αποκτήστε το από εδώ:

- Quest For Glory II VGA

Ένα από τα καλύτερα adventure games που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, κάνει το… come back του σε αυτό το εξαιρετικό remake. Το Quest For Glory II ήταν το πρώτο «υβρίδιο» adventure/RPG στο οποίο καλείστε να πάρετε τον ρόλο ενός μάγου, ενός κλέφτη ή ενός πολεμιστή και να σώσετε το βασίλειο. Αστείο, έξυπνο, μαγευτικό, αυτό το παιχνίδι θα σας τραβήξει στον κόσμο του χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αποκτήστε το από εδώ: http://www.agdinteractive.com/

[Συνέχεια]

Αντιδράσεις για την "αντρική δημοκρατία" της Κύπρου

Είναι περισσότερες στον πληθυσμό, πιο μορφωμένες απ’ τους άντρες και πιο πολλές στους κρίσιμους τομείς των υπηρεσιών, της διοίκησης, της εκπαίδευσης, των επιστημών και της υγείας.

Κι όμως, εν έτει 2013, για καμία από τις περίπου μισό εκατ. γυναίκες της Κύπρου δεν βρέθηκε έστω μία θέση στο νεοσύστατο Υπουργικό Συμβούλιο τής -αναμφίβολα ανδροκρατούμενης- Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός μοναδικό στην Ευρώπη των 27. Μιας Δημοκρατίας, της οποίας ο νέος Πρόεδρος μόλις προχθές δεσμεύτηκε για μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό του κράτους και διαρθρωτικές αλλαγές. 

Η ίδια η ιστορία της όμως έδειχνε άλλα:

Από καταβολής του κράτους, το 1960, στις κυπριακές κυβερνήσεις συμμετείχαν μόλις οχτώ γυναίκες σε σύνολο τουλάχιστον 165 υπουργών (για τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας δεν υπάρχουν στοιχεία), ποσοστό μικρότερο του 5% και με μακρές, ασφαλώς, περιόδους απόλυτα ανδροκρατούμενης σύνθεσης του σώματος που ασκεί την εκτελεστική εξουσία.

Παρόμοια ελλειπτική είναι και η εκπροσώπηση των γυναικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων - μόλις έξι σε σύνολο 56 ή 10,7%, αφού μάλιστα ο αριθμός τους μειώθηκε κατά δύο στις τελευταίες εκλογές, το 2011. Την ίδια χρονιά, στη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας, μόνο το 32,7% των ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων ήταν γυναίκες.

[Συνέχεια]

Ασπρόμαυρες μνήμες μιας ανέλπιστης νίκης στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής», με τίτλο «Προελαύνοντας για την απελευθέρωση», εγκαινιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Βαλκανικοί Πόλεμοι - κινηματογραφώντας την ιστορία».


Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου, παρουσιάζονται ανέκδοτες φωτογραφίες και μαρτυρίες ξένων πολεμικών ανταποκριτών από τις νίκες του ελληνικού στρατού και στόλου στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο (1912-13). Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον πρώην αξιωματικό του βρετανικού στρατού και ανταποκριτή του πρακτορείου Central News Agency, Haworth Woodley και τον ανταποκριτή της παρισινής εφημερίδας Le Temps, Etienne Labranche, οι οποίοι ήταν πολεμικοί ανταποκριτές, διαπιστευμένοι στον ελληνικό στρατό, κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Τραβηγμένες μερικές ημέρες μετά τις μάχες, όπως δείχνει και η χρονολόγησή τους, αφού τότε επετράπη στους ανταποκριτές η επίσκεψη στα πεδία των μαχών, οι φωτογραφίες απεικονίζουν τους ανθρώπους της υπαίθρου και των πόλεων, που έζησαν δίπλα στον πόλεμο και υπέφεραν, καθώς οι φωτογράφοι αναζήτησαν και άλλες πτυχές της ζωής και των γεγονότων στην ελληνική ύπαιθρο.

Η αξία του υλικού αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν λάβουμε υπόψη ότι οι ελληνικές αρχές, όπως και άλλες βαλκανικές χώρες, δεν επέτρεψαν - παρά μόνον κατ’ εξαίρεση - την παρουσία ανταποκριτών στα μέτωπα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου και οι περισσότερες ανταποκρίσεις για τις μάχες βασίστηκαν στα επίσημα δελτία τύπου, που εκδίδονταν στην Αθήνα.

Οι φωτογραφίες του Woodley χωρίζονται σε δύο βασικές ενότητες, οι οποίες καταγράφουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη γεωγραφική διαδρομή, ενώ το φωτογραφικό οδοιπορικό του Etienne Labranche ξεκινά από τη Λήμνο και συνεχίζεται στη Χίο, τη Σύρο και - μέσω Πειραιά - καταλήγει στην Ήπειρο.

Πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο Αθήνας,
Ριζάρη 2 & Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας - Αθήνα, τηλ.: 2107252974

[Συνέχεια]

Αποζημιώσεις στους κατόχους καρτών ΜΜΜ για τις απεργίες

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών για τις συνεχόμενες απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», οι κάτοχοι καρτών αξίας 45 ευρώ θα πάρουν 1,5 ευρώ, αλλά μόνο για κάθε μέρα καθολικής απεργίας που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι την αποζημίωση των πολιτών σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες, υπό τη μορφή παροχής εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας στους κατόχους κάρτας πολλαπλών διαδρομών είχε προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη, Ελένη Σπανού, με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταφορών και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ.

[Συνέχεια]

"Οδός Ζοζέ Μουρίνιο" στο Σετούμπαλ!

Μετά από μία γεμάτη δεκαετία στους πάγκους με πολλούς τίτλους και επιτυχίες, ο Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε μία ακόμα τιμητική "διάκριση".

Αυτή προέρχεται από τη γενέτειρά του, με τον δήμο του Σετούμπαλ να ανακοινώνει πως έχει στο πρόγραμμα να δώσει το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού σε μία από τις οδούς της πόλης.

Η ψηφοφορία για το αν θα δοθεί το όνομα του "special one" σε κάποια οδό της πόλης θα γίνεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, όμως το θέμα είναι μάλλον τυπικό καθώς η απόφαση μοιάζει ειλημμένη.

Επιπλέον, θα εγκαινιαστεί μουσείο που θα περιλαμβάνει ρέπλικες από όλα τα κερδισμένα τρόπαια του Μουρίνιο και κάποια συλλεκτικά αντικείμενα όπως για παράδειγμα το παλτό που φορούσε όταν η Πόρτο απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ", στην πορεία των "δράκων" προς το CL.


[Συνέχεια]

27.2.13

14+3 ξεχωριστά στέκια στην Πλατεία Καρύτση και τα πέριξ

Στο πολυσύχναστο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, η πλατεία Καρύτση συνεχίζει απτόητη την κυριαρχία της στη νυχτερινή ζωή της πόλης, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και προτείνοντας εξαιρετικές ιδέες για νυχτερινή βόλτα σε… pocket size.
Black Duck
Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η γειτονιά της Καρύτση ανέβαζε στροφές και μέτραγε κάθε μέρα όλο και περισσότερους επισκέπτες. Με «πρωτομάστορα» το κλασικό πια μικροσκοπικό «Toy», με τα jazzy ακούσματα και τις μυρωδάτες ποικιλίες καφέ, ξεκίνησε η μπαρίστικη «ανοικοδόμηση» της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα, η πιάτσα μετρά δεκάδες μικρούτσικα μπαράκια, με ιδιαίτερο στιλ και άποψη το καθένα, που συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αθηναίων. Πολλές είναι δε και οι νέες αφίξεις στην περιοχή που δεν ησυχάζει ποτέ.

Gin Joint

Άνοιξε πριν δύο περίπου χρόνια και εμπνέεται από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και την αρχή της ιστορίας των cocktails. Μια ωραία φωτισμένη μπάρα και η διάχυτη ατμόσφαιρα των 30s αποπνέουν ζεστασιά και οικειότητα, που σε κάνουν να μη θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου στέκι, ακόμα κι όταν ο λιλιπούτειος χώρος του είναι ασφυκτικά γεμάτος. 

Πληροφορίες: Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, 2103218646, www.theginjoint.gr.

Black Duck

Ένας όμορφος, classy πολυχώρος, με άποψη και ιδιαιτερότητα, φιλοξενεί συχνά πυκνά εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες και εστιατόριο στον επάνω όροφο. Μεσογειακές γεύσεις κυριαρχούν στο μενού του, ενώ ο χώρος του café και του bar με τα μαρμάρινα ξύλινα τραπεζάκια με τα σιδερένια πόδια, τους καναπέδες, την ξύλινη μπάρα, τα σκηνικά του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα στους τοίχους και τα δερμάτινα σκαμπό, δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον σε στυλ γαλλικού bistro, με αισθητική και άποψη για να απολαύσει κανείς τον καφέ ή το ποτό του.

Πληροφορίες: Χρ. Λαδά 9Α, Αθήνα, 2103234760, http://blackduck.gr/.

Pairi daeza


Ο καλόγουστος χώρος του Pairi daeza, με τα κόκκινα φωτιστικά, τις «παλιομοδίτικες» πολυθρόνες με τα βελούδινα υφάσματα, τη μαύρη μπάρα και την αριστοκρατική του αύρα, προσφέρει από νωρίς καφέ ή τσάι με jazz ακούσματα, ενώ το βράδυ η μουσική δυναμώνει, αγαπά τον μαύρο ήχο και γεμίζει με κόσμο τόσο το ισόγειο όσο και το πατάρι του.

Πληροφορίες: Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, 

Use

Επάνω ακριβώς στην πλατεία Καρύτση, κρυμμένο πίσω από το θέατρο Μουσούρη, είναι το εναλλακτικό Use. Με indie ήχους, 70s αισθητική και απροσποίητους θαμώνες, χωρίζεται σε δύο χώρους και φιλοξενεί συχνά live. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία και γεμίζει με παρέες που αγαπούν το χαλαρό ξενύχτι. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ. 

Πληροφορίες: Πλ. Καρύτση 5, Κέντρο, 210 3235993,

Πρίζα

Ένας ακόμα εναλλακτικός χώρος, με αντίστοιχη του ονόματός του διακόσμηση, σε βάζει «στην πρίζα» με τις λαχανί και μαύρες αποχρώσεις του και τα δερμάτινα σκαμπό του. Ο άνετος χώρος του προσφέρεται για κουβεντούλα και άραγμα.

Πληροφορίες: Χρ. Λαδά, Πλατεία Καρύτση, Κέντρο, 2103244101, www.stinpriza.gr .

Blink

Με ξύλινο ντεκόρ, μεγάλη μπάρα και αγάπη στα pop, rock και disco ακούσματα, προσφέρει διασκέδαση μέχρι αργά, καθαρά ποτά και καλές μουσικές επιλογές από τους djs που εναλλάσσονται συστηματικά στα decks. 

Πληροφορίες: Πλατεία Καρύτση 10 Κέντρο, 2103245705,

Barley Cargo

Με τους σωλήνες μπύρας να δίνουν και να παίρνουν, η Barley Cargo έχει αναδειχθεί στη μπυραρία της γειτονιάς κι είναι καθημερινά γεμάτη. 200 μπύρες σε φιάλη και συνοδευτικά πιάτα σας περιμένουν να τα επιλέξετε και να τα απολαύσετε. Χαμηλές ξύλινες τάβλες και βαρέλια μπύρας που έγιναν σκαμπό προσφέρουν μια καλή αφορμή για να κοινωνικοποιηθείτε με τους γύρω σας. Μια παγωμένη μπύρα είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση. Φιλοξενεί συχνά και live-άκια. 

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 6, Κέντρο, 2103230445,

The Bank Job

Χρηματοκιβώτια, κλειδαριές, μεγάλα κιβώτια, εμφανές μπετό, ακάλυπτα τούβλα και σιδερένια φωτιστικά, πάνω στο κλασικό μωσαϊκό της παλιάς Αθήνας, θυμίζουν κάποιες από τις σκηνές της ταινίας «Μικροαπατεώνες» του Γούντι Άλεν στο νέο αυτό στέκι της Κολοκοτρώνη. Τα cocktails έχουν ονόματα διάσημων ληστών (Robin Hood, Jesse James κ.α.) και αξίζουν την προσοχή σας.

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 13, Κέντρο, 6980743263,

Key Bar

Στο νούμερο 37 της οδού Πραξιτέλους, στεγάζεται το εναλλακτικό αυτό μπαράκι με τις ψαγμένες μουσικές και μερικούς από τους καλύτερους djs της πόλης. Καλά ποτά, νεαρόκοσμος και χαλαρή ατμόσφαιρα είναι τα χαρακτηριστικά που θα σας κερδίσουν. Πρόσφατα επέκτεινε τον στενόμακρο χώρο του για να χωρέσει όλους τους πιστούς του θαμώνες και να προσφέρει καφέ από το πρωί, αλλά και ποτό και προσεγμένα πιάτα.Πληροφορίες: Πραξιτέλους 37, Αθήνα, 2103230380, www.keybar.gr .

La vie en rock

Με αγάπη στη rock μουσική -όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του- το La vie en rock λειτουργεί από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για μπύρα και ποτό. Στον μικρό ζεστό κιτρινωπό του χώρο, έχει κρεμάσει αφίσες από rock stars και μεγάλα αστέρια της μουσικής και διοργανώνει συχνά θεματικές βραδιές με μαύρη και ηλεκτρονική μουσική ή ακόμα και 60's αγαπημένα τραγούδια. 

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 11, Κέντρο, 2103229452, 

The Seven Jokers

Κλασικό πια στέκι στην οδό Βουλής, με μακρόστενο σχήμα, μια βαριά βελούδινη κουρτίνα στην είσοδο, αέρα Μεσοπολέμου και παριζιάνικη αύρα, που αγαπά τις funky μουσικές και προσφέρει εξαιρετικά cocktails και ποικιλία μπυρών. 

Πληροφορίες: Βουλής 7, Κέντρο, 2103219225,

Bartessera

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο με ένα σκεπασμένο αίθριο στη μέση, το bar στα αριστερά του και μια αίθουσα Τέχνης στα δεξιά του, το Bartessera φιλοξενεί συστηματικά εικαστικές εκθέσεις, ενώ προσφέρει καλοφτιαγμένα cocktails σε πληθωρικές ποσότητες, με δυνατή πολυσυλλεκτική μουσική το βράδυ και συχνές θεματικές βραδιές. 

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους, 2103229805,

Κολοκοτρώνη 9

Στο νούμερο 9 της οδού Κολοκοτρώνη, έχει ανοίξει εδώ και έναν χρόνο τις πόρτες του το ομώνυμο all day bar, που μοιάζει με σπίτι, έχει (γεμάτες) βιβλιοθήκες, free wi-fi και παίζει εκλεκτές μουσικές, από jazz, hip-hop, pop και rock, free style και soul, ανάλογα με τη διάθεση του κόσμου. Στον επάνω χώρο-έκπληξη έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, εξαιρετικοί πίνακες και προσεκτικά διαλεγμένα χαλιά, που θυμίζουν... το σαλόνι σας. 

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 9, 2103232795,www.facebook.com/Kolokotroni9.

Πραξιτέλους

Με φθηνά ποτά, ζεστό χώρο με 60's πινελιές και μια καμπυλωτή τζαμαρία που τραβάει το μάτι, έχει γίνει στέκι της νεολαίας, ιδιαίτερα αγαπητό και λόγω των funk και soul ακουσμάτων που προτιμά. 

Πληροφορίες:Πραξιτέλους 33, Κέντρο, 2103224649,

Τα «αδιέξοδα» της Λέκκα

Λοξοδρομώντας προς τη Λέκκα, μέσα σε μια μικρή στοά της οδού, εκτός από την Αμπάριζα με την τεράστια μαύρη βιβλιοθήκη-ποτοθήκη, βρίσκεται το Capu, με πρασινογαλάζιες αποχρώσεις, περίεργα φωτιστικά, freestyle μουσικές επιλογές και στιλ. Λίγο παρακάτω, θα βρείτε το λιλιπούτειο… Huge, κλασικό ποτάδικο με μαύρα στοιχεία στην διακόσμηση και καλές τιμές στα ποτά. 

Πληροφορίες: Αμπάριζα, Λέκκα 14, 2103257644, www.facebook.com/abarizabar / Capu, Λέκκα 14, Κέντρο, 210 3226844, www.facebook.com/CapuBar?ref=ts&fref=ts / Huge, Λέκκα 10, 2110145804, www.facebook.com/pages/hUge/121701064520877 .

[Συνέχεια]

Sony Xperia Z Crash Test, πέφτει, πονάει αλλά δεν σπάει


Ξέρουμε πολλά για το Sony Xperia Z αλλά όχι ότι αντέχει και τις πτώσεις. Το νέο Sony smartphone είναι όμορφο, είναι πολύ γρήγορο, είναι αδιάβροχο και τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και δυνατό. Η πτώση από περίπου 1.5 μέτρο δεν επηρεάζει καθόλου το Xperia Z.

Μέσα σε όλα τα καλά που έχει το νέο high end smartphone της Sony, κανείς δεν περίμενε ότι θα είναι τόσο στιβαρό και δυνατό. Η προστασία από το νερό είναι δεδομένη γιατί έτσι έχει σχεδιαστεί από την Sony, τι γίνεται όμως όταν η πτώση από μεγάλο ύψος αφήνει αδιάφορο το κινητό;

SONY XPERIA Z CRASH TEST, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ακριβώς αυτό, το Sony Xperia Z να πέφτει από τα χέρια και από ύψος τουλάχιστον 1.5 μέτρου στο έδαφος. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για ένα αλλά για δύο Xperia Z που δοκιμάζονται με τον ίδιο τρόπο. Η οθόνη παραμένει άθικτη και το τηλέφωνο μπαίνει στη γυάλα με το νερό αμέσως μετά την μετωπική σύγκρουση με το πάτωμα.


Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η οθόνη των 5 ιντσών με full HD 1080p ανάλυση και Mobile BRAVIA Engine 2 παραμένει άθικτη και το τηλέφωνο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Δεν είναι μικρό επίτευγμα για την Sony και το Xperia Z, αδιάβροχο και με αντοχές σε crast test.


[Συνέχεια]

Δολοφονικό τάκλιν στον Ροναλντίνιο! (video)

Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τα γήπεδα είναι, δυστυχώς, φυσιολογικό να δέχεται σκληρά μαρκαρίσματα από αντιπάλους που δεν μπορούν να τον σταματήσουν αλλιώς. Ακόμα κι όταν βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.
 
Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στον Ροναλντίνιο που δέχτηκε ένα δολοφονικό τάκλιν καθώς ο αντίπαλος αμυντικός έπεσε με τις τάπες και με τα δυο πόδια πάνω στον Βραζιλιάνο που από θαύμα δεν είδε το πόδι του σπασμένο.

Φυσικά ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι αλλά δεν έδωσε ούτε κάρτα στον "δράστη" που κακώς ισχυρίζεται πως παίζει ποδόσφαιρο...




by a-kalyptos
[Συνέχεια]

Ισόβια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και δύο συνεργάτες του στον δήμο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010.
 
Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
 
Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα. Το δικαστήριο, νωρίτερα, είχε κρίνει τον πρώην δήμαρχο ένοχο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως.
 
Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Μ.Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
 
Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.
 
Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.
 
[Συνέχεια]

Jeep Cherokee 2013: Ιδού το ολοκαίνουριο SUV! (photos)

Με τη FIAT να έχει πλέον στην κατοχή της το 62% της Chrysler η εν γένει φιλοσοφία του νέου Cherokee δείχνει να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Η ριζικές αλλαγές στο μεσαίο «off-road» της Jeep τόσο στην εμφάνιση όσο και τα μηχανικά μέρη του, αποτελούν απόδειξη αυτής της στροφής. Το μεσαίο τετρακίνητο μοντέλο αφήνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη γνήσια εκτός δρόμου υπόσταση των προγόνων του και στρέφεται στη δημοφιλή κατηγορία των πιο σύγχρονων SUV.
 
Η νέα γενιά Cherokee θα βασίζεται στην πλατφόρμα (CUSW) του Dodge Dart η οποία και αυτή με τη σειρά της βασίζεται σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του πατώματος της Alfa Romeo Giulietta. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για το τι είδους στροφή μιλάμε. Στο νέο Cherokee του 2013 υπάρχει λοιπόν σαφής προσανατολισμός περισσότερο «εντός» παρά «εκτός δρόμου» ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε εκδόσεις με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς.
 
Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, ένας V6 κινητήρας βενζίνης 3,2 λίτρων θα υπάρχει πιθανόν στην γκάμα του Cherokee όπως επίσης και ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 1,75 λίτρων της έκδοσης QV της Giulietta. Με τα νέα σαφώς πιο προηγμένα μηχανικά σύνολα η Jeep υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση έως και 45% σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ παράλληλα η απόδοσή του θα είναι σημαντικά αυξημένη και αντιθέτως οι εκπομπές ρύπων σημαντικά χαμηλότερες.
 
Στο σχεδιαστικό τομέα όπως μπορείτε να δείτε και από μόνοι σας υπάρχουν ριζικές αλλαγές στο Cherokee του 2013 και η όλη εικόνα αποτελεί μια... αποκάλυψη για τους φανατικούς της αμερικάνικης φίρμας καθώς ξεφεύγει εντελώς από τα καθιερωμένα. Οι χαρακτηριστικές 7 κάθετες γρίλιες σήμα κατατεθέν παραμένουν και εδώ ως ο μοναδικός δεσμός με τον πρoκάτοχό του. Οι γρίλιες με το πλαίσιο από νίκελ είναι πιο έντονες ενώ τα τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα έχουν δώσει τη θέση τους στα πιο κομψά hi-tech λεπτά φωτιστικά (με LED). Το σίγουρο είναι ότι τo ύφος παραπέμπει σε πιο premium και ταυτόχρονα σπορ υλοποιήσεις.
 
Δυστυχώς εικόνες από το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχουν προς το παρόν δημοσιευτεί οπότε αναμένουμε για νέο φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για το νέο Cherokee το οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης στα τέλη Μαρτίου.
 
[Συνέχεια]

Κοσμοσυρροή για την τελευταία εμφάνιση του Βενέδικτου ως Πάπα

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την τελευταία ακρόαση του Βενέδικτου ΙΣτ' πριν την αποχώρησή του από την Αγία Έδρα. Στην τελετή αναμένονται περίπου 50.000 πιστοί.
 
Ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από το πρωί της Τετάρτης. Η ακρόαση ξεκινά περίπου στις 11:30 και, κατ΄εξαίρεση για χειμώνα, γίνεται ανοικτό χώρο.
 
Η παραίτηση του Πάπα θα μπει σε ισχύ το βράδυ της Πέμπτης. Ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα λάβει τον τίτλο του «ομότιμου Πάπα» (emeritus) και θα εξακολουθεί να αναφέρεται ως «Η Αγιότητά Του» μετά την παράιτησή του την Πέμπτη. Επίσης, θα διατηρήσει τον παπικό τίτλο, Βενέδικτος ΙΣτ' και δεν θα αποκαλείται Γιόζεφ Ράτσινγκερ.
 
Όπως ανακοίνωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού, ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα φορά μόνο το λευκό ράσο του.
 
Επίσης, θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι που συνοδεύει τη θέση του, γνωστό και ως δαχτυλίδι του ψαρά, ενώ η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί, με τον τρόπο που καταστρέφεται όταν ένας Πάπας πεθαίνει.
 
[Συνέχεια]

Άμεση ποινική δίωξη οφειλετών του Δημοσίου

Εντολές στους προϊσταμένους των Εφοριών να καταθέτουν αιτήσεις ποινικής δίωξης κατά οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, πριν παρέλθει η περίοδος παραγραφής του αδικήματος, έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης, με φόντο τα απογοητευτικά στοιχεία που δείχνουν ότι τον Ιανουάριο εισπράχθηκαν λιγότερο από 280 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να παραμένουν πάνω από τα 54 δισ. ευρώ.
 
Ως μέτρο μεγαλύτερης πίεσης των οφειλετών χαρακτήρισε την κίνηση ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ 99,5. Όπως είπε, στόχος δεν είναι να μπουν όλοι οι οφειλέτες φυλακή, αλλά να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου.
 
Ο γγ Εσόδων σημείωσε ότι εάν αυτό το μέτρο δεν αποδίδει, δηλαδή αν υπό την απειλή ποινικών διώξεων δεν σπεύδουν οι υπόχρεοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, τότε θα πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις στο νόμο.
 
Αναλυτικότερα, σε εγκύκλιο που υπογράφει ο κ. Θεοχάρης υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο οι Εφορίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ποινικής δίωξης κατά όσων έχουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών.
 
Ο κ. Θεοχάρης προειδοποιεί ότι θα υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους υπαλλήλους που εξαντλούν τα όρια της πενταετούς παραγραφής, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης στα όρια της παραγραφής.
 
Με δεύτερη εγκύκλιο στις εφορίες, ο κ. Θεοχάρης δίνει οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών. Σχετικά με τα δικαιολογητικά του φακέλου που συνοδεύουν την αίτηση για ρύθμιση οφειλών, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει:
Η πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη
Το πρωτότυπο παράβολο
Το ειδικό έντυπο συμπληρωμένο
Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών
Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών και η έκθεση ορκωτού λογιστή
Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους
Οποιοδήποτε τεκμήριο υποδηλώνει την οικονομική αδυναμία του οφειλέτη καθώς και
Το παράβολο.
 
Όσον αφορά την απόφαση για τη διευκόλυνση, έως 48 δόσεις, θα υλοποιείται μόνο με την πληρωμή της 1ης δόσης, διευκρινίζεται στην εγκύκλιο. Εάν η απόφαση δεν υλοποιηθεί εντός τριμήνου η ρύθμιση θεωρείται χαμένη και θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα διευκόλυνση.
 
Για την επανεξέταση αιτήματος ρύθμισης προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων απαιτείται αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία (διαρκής ή μεταγενέστερη), υποβολή αιτήματος εντός 2μήνου από την τελευταία δόση, έλεγχος για το εάν έχει χαθεί η ρύθμιση ή εάν δεν έχει πληρωθεί κάποια δόση.
 
[Συνέχεια]

26.2.13

Η Κάντις βγήκε από νωρίς στη παραλία

Και βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες της Κάντις Σουάνπολ το καλοκαίρι έρχεται ακόμη πιο κοντά μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε φορά που το supermodel της Victoria’s Secret πραγματοποιεί μια καινούργια φωτογράφηση, γνωρίζουμε εξ’ αρχής πως δεν πρόκειται να μας αφήσει δυσαρεστημένους.

Αφού λοιπόν κυκλοφόρησε το εκπληκτικό τεύχος του Sports Illustrated, στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Κάντις. Αυτή τη φορά παρουσίασε τη νέα σειρά μπικίνι της Victoria’s Secret και παρόλο που τα γυρίσματα δεν έγιναν με φόντο τους πιγκουίνους ή τους ελέφαντες, ήταν καυτή και σέξι.

Όπως άλλωστε την έχουμε συνηθίσει…








[Συνέχεια]

Βασιλικός εφ'όλης της ύλης στο PassPort

Ο Βασιλικός κατεβαίνει Πειραιά για μία βραδιά στις 28 Φεβρουαρίου, με μουσικές από τους Raining Pleasure μέχρι τον Χατζιδάκι και τους Beatles.


Oι μεγάλες επιτυχίες των Raining Pleasure, η επιρροή του Μάνου Χατζιδάκι, οι Beatles, οι μοναδικές επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής του χρυσού δίσκου «Vintage», o Leonard Cohen και πολλά ακόμα, ετοιμάζει να μας παρουσιάσει ο Βασιλικός από τη σκηνή του PassPort την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, φαινομενικά αταίριαστα, που μέσα από τα μάτια του Βασιλικού και τη μοναδική χροιά του γίνονται ένα και περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Βασιλικός παρουσιάζει ζωντανά ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και μας συστήνει ξανά όλα εκείνα τα τραγούδια που δημιούργησε, καθώς και εκείνα που τον δημιούργησαν.

Πληροφορίες: Passport, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, 210 4296401, 6940 558558, www.pass-port.com.gr, είσοδος 10 ευρώ, στις 9 μ.μ.

[Συνέχεια]

To Ιράν "έντυσε" την Michelle Obama



Οι δημοσιογράφοι του Ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων θεώρησαν ότι η εμφάνιση της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Michelle Obama, την βραδιά των βραβείων Όσκαρ ήταν περισσότερο αποκαλυπτική απ΄ ότι θα έπρεπε και έτσι την "έντυσαν" με τον γνωστό τρόπο του photoshop.

Έτσι θεώρησαν ότι ήταν απαραίτητο να επέμβουν ψηφιακά και να καλύψουν τόσο το μπούστο της όσο και τους ώμους της στις φωτογραφίες της Michelle Obama για να γίνει το φόρεμα της πιο σεμνό!

[Συνέχεια]

Asus Fonepad (MWC 2013)

Η Asus εκτός απο το PadFone Infinity παρουσίασε και το Fonepad. Απο τον όχι και τόσο ευφάνταστο τίτλο διακρίνουμε ότι πρόκειται για ενα tablet με οθόνη IPS LCD 7 ιντσών και ότι ενσωματώνει κινητό τηλέφωνο 3G/HSPA+ με δυνατότητα φωνητικών κλήσεων.


Βασίζεται σε εναν μονοπύρηνο Intel Atom Z2420 στα 1.2GHz και θα τρέχει Android 4.1 Jelly Bean. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει μέσα στην Άνοιξη με τιμή 220 ευρώ και 8 GB αποθηκευτικού χώρου.








Asus Fonepad
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Atom Z2420 1.2GHz μονοπύρηνος
GPU: PowerVR SGX540
Μνήμη RAM: 1GB
3G/HSPA
Οθόνη: IPS LCD 7 ιντσών 1280×800 pixel
Κάμερα: 3MP
Δεύτερη κάμερα: 1.2MP
Ενσωματωμένη μνήμη: 8/16GB
Κάρτα μνήμης: microSD εως 32GB + 5GB Asus WebStorage
Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0
Μπαταρία: 4.270mAh
Διαστάσεις: 196.4×120.1×10.4 χλστ.
Βάρος: 340 γρ.







[Συνέχεια]

Όταν ο σπίκερ έχει πάθος... (video)

Το ιδανικό για έναν φίλαθλο είναι να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα ματς από κοντά. Τι καλύτερο από το να ζει τον παλμό της εξέδρας και να νιώθει τη μαγεία του γηπέδου.

Όμως αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι στις κερκίδες και το βλέπει από την τηλεόραση "χάνει" κάτι από το κλίμα του γηπέδου. Σίγουρα; Όχι πάντα...
 
Αν το ματς το μεταδίδει ένας σπίκερ με πάθος κι ένταση τότε μπορεί να είναι μια καλή "προσομοίωση" του γηπέδου. Τρανταχτό παράδειγμα ο μικρός θεούλης που μετέδιδε το πελοποννησιακό ντέρμπι μεταξύ της Καλαμάτας και του Πανηλειακού δείχνοντας με σαφή τρόπο πως το μόνο που ήθελε ήταν ένα γκολ από τη "Μαύρη Θύελλα"... Απλά απολαυστικός...




by a-kalyptos
[Συνέχεια]

Έλληνας ο Ιβάν


Σύμφωνα με το σχετικό φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την ελληνική υπηκοότητα λόγω της δράσης του για την προώθηση του ελληνικού ιδεώδους στη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

"Ο ομογενής αλλοδαπός Ιβάν Σαββίδης, προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 του Ν. 3284/2004.

4. Με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε ως Έλληνα υπήκοο τον ομογενή αλλοδαπό ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ του ΙΓΝΑΤΙΟΥ".

[Συνέχεια]

Alfa Romeo Giulietta Veloce 2013: Πιο σπορτίφ αίσθηση! (photos)


Μετά από σχεδόν τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά η Giulietta, το αυτοκίνητο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το ξεχωριστό στιλ, την κορυφαία τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση που χαρακτήριζαν πάντα τις Alfa Romeo και που τιμήθηκε με τον τίτλο «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2011, ανανεώνει την γκάμα της στην προσπάθεια να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης υπάρχουν πλέον νέες, ακόμα χαμηλότερες τιμές για τη βενζινοκίνητη 1.4 TB 105 PS Progression, που ξεκινάει από 16.300 ευρώ και για την diesel 1.6 105 PS Progression, που ξεκινάει από 18.940 ευρώ (με απόσυρση και προωθητική ενέργεια και για τις δύο).
 
Παράλληλα, λανσάρεται η νέα έκδοση Veloce, οι οποία ενισχύει το σπορ χαρακτήρα της Giulietta, θα προσφέρεται όμως σε προσιτές τιμές που ταιριάζουν με τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η έκδοση Veloce θα είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες βενζίνης 1.4 TB 120 PS και πετρελαίου 1.6 JTDM-2 105 PS και διακρίνεται εξωτερικά από τις εξής λεπτομέρειες:
Alfa Romeo Giulietta Veloce 2013: Πιο σπορτίφ αίσθηση!
• Σκουρόχρωμους προβολείς
• Εξωτερικό λογότυπο Veloce
• Καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών σε χρώμα γκρι titanium
• Εξωτερικές χειρολαβές επιχρωμιωμένες
• Ζάντες αλουμινίου Sport 17'' σε χρώμα γκρι titanium
• Προαιρετικά βαμμένη οροφή σε μαύρο ή γκρι χρώμα
 
Διαφοροποίηση, όμως υπάρχει και στο εσωτερικό, με μια σειρά λεπτομερειών που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου:
• Νέο σαλόνι σε κόκκινο/μαύρο χρώμα και sport design
• Οροφή και κολόνες σε μαύρο χρώμα
• Εσωτερικό θυρών σε χρώμα γκρι titanium
• Κεντρικό τμήμα κοντά στο χειρόφρενο & λεβιέ ταχυτήτων, σε χρώμα γκρι titanium
• Διακοσμητικό ταμπλό σε απόχρωση γκρι titanium
• Προαιρετικά σπορ δερμάτινο σαλόνι microfibra ή σπορ δερμάτινο σαλόνι με κόκκινες ραφές 

Ο πλούσιος εξοπλισμός της Veloce είναι ένα ακόμα στοιχείο που ολοκληρώνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της και την κάνει ελκυστική για όσους αποζητούν ένα σπορ αυτοκίνητο με ελκυστική εμφάνιση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, αλλά και κορυφαία ασφάλεια και όλες τις ευκολίες που κάνουν ξεκούραστη την οδήγηση στους έντονους ρυθμούς της σημερινής ζωής. Έτσι, στάνταρ είναι το σύστημα ελέγχου ευστάθειας VDC (πλήρες με ASR/MSR/CBC, λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού e-Q2 και Hill Holder), το σύστημα ρύθμισης λειτουργίας DNA, 6 αερόσακοι, air condition, σύστημα Start & Stop με GSI, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αντιθαμβωτική λειτουργία, RadioCD με MP3 Player, ζάντες αλουμινίου 17'', σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, πίσω αεροτομή κλπ. 

[Συνέχεια]

Αίγυπτος: Συνετρίβη αερόστατο σκοτώνοντας 19 τουρίστες

Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου σκοτώνοντας 19 τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που διαθέτει τα αερόστατα για πτήσεις επάνω από την τουριστική περιοχή.
 
Ο Αχμέντ Αμπούντ διευκρίνισε ότι ένα άτομο από την 20μελή ομάδα των τουριστών και ο χειριστής του αερόστατου επέζησαν. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος.
 
«Είκοσι άτομα επέβαιναν στο αερόστατο. Σημειώθηκε έκρηξη και σκοτώθηκαν 19 επιβάτες. Ενας τουρίστας και ο πιλότος επέζησαν», δήλωσε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος.
[Συνέχεια]

Βραχυκύκλωμα στην Ιταλία με τα αποτελέσματα της κάλπης

Ορατός ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη, με τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης να επιβεβαιώνουν μεν την κυριαρχία του Μπερσάνι στη Βουλή, αλλά και την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω και με τον Μόντι, εξαιτίας του μικρού προβαδίσματος του Μπερλουσκόνι στη Γερουσία. Κανένα μπλοκ δεν μπορεί από μόνο του να σχηματίσει κυβέρνηση.
 
Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Μπέπε Γκρίλο, που καταλήγει ρυθμιστής του αποτελέσματος και γίνεται το επίκεντρο του κομματικού πυρετού στη Ιταλία.
 
Η κατάληξη της διήμερης εκλογικής μάχης έχει ως εξής, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης:
 
Στην Βουλή, η πλειοψηφία πηγαίνει καθαρά στον Μπερσάνι:
Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 340 έδρες (29,54%)
Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  124 έδρες (29,18%)
Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 108 έδρες (25,55%)
Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 45 έδρες (10,56%)
 
Το πρόβλημα όμως είναι η Γερουσία, στην οποία κανείς δεν συγκεντρώνει το μαγικό αριθμό των 158 εδρών για την πλειοψηφία:
Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 113 έδρες (31,63%)
Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  116 έδρες (30,72%)
Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 54 έδρες (23,79%)
Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 18 έδρες (9,13%)
 
Δηλαδή, η ιταλική Κεντροαριστερά δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ούτε καν στηριζόμενη στον Μάριο Μόντι. Ωστόσο, παρ'όλο που αρχικά υπήρξαν δηλώσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα που παρέπεμπαν σε μία νέα προσφυγή στις κάλπες, υπήρξε αλλαγή του κλίματος και, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, ο Μπερσάνι ενδεχομένως θα κάνει απόπειρα να στραφεί στον Μπέπε Γκρίλο, σε μια συνεργασία-ανάχωμα στον Μπερλουσκόνι.
 
[Συνέχεια]