30.9.12

Και οι παντρεμένες έχουν ψυχή!!!

Ήταν ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου όταν έμαθα τα δυσάρεστα. 
Η Εύα Λάσκαρη, η γυναίκα που η φωτογραφία της είναι στα λεξικά δίπλα στη λέξη "τούμπανο", παντρεύτηκε. 
Κάτι μέσα μου ράγισε, τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο σκέφτηκα.
Θα τη ξαναδούμε άραγε ποτέ στα εξώφυλλα των αντρικών περιοδικών; Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι φορές που αγοράσαμε το max, το Nitro, το maxim για πάρτη της. Τώρα τί γίνεται;
Θα ξαναεμφανιστεί με αυτό το εκπληκτικό τατουάζ που δίνει χρώμα στις καμπύλες της με καυτό μαγιό στην παραλία και να τρέχουν οι παπαράτσι για μια φωτογραφία της;
Θα ξαναεμφανιστεί με σέξι εσώρουχα στις πασαρέλες;
Η (γυμνή) Εύα Λάσκαρη θα συνεχίσει το θέατρο ή ότι είδαμε, είδαμε;
Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, στις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να μου απαντήσει. 
Και τότε το συνειδητοποίησα... Τί α-κάλυπτος θα ήμουν αν δεν πίστευα ότι και οι παντρεμένες έχουν ψυχή!
Εύα Λάσκαρη σε τιμώ για όσα μου έχεις χαρίσει κι εγώ χαρίζω στους α-κάλυπτους ένα μέγα αφιέρωμα στην ομορφιά σου με όχι 1, όχι 2, αλλά 27 super hot photos. Ωδή:



























by a-kalyptos


[Συνέχεια]

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC

Έπειτα από τη συνεδρίασή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επισημοποίησε το καλεντάρι του WRC για το 2013. Η πρεμιέρα θα γίνει και πάλι στο Μόντε Κάρλο, όπως και πέρυσι, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου. Όσον αφορά το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, αυτό θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.



Το φινάλε θα δοθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 17 Νοεμβρίου. Όσον αφορά τις αλλαγές, η Νέα Ζηλανδία είναι εκτός προγράμματος και την έχει αντικαταστήσει η Αυστραλία, ενώ υπάρχουν αρκετές στις ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, έχουν μετατεθεί τα Ράλι της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία γι' αυτό της Γερμανίας.


Αναλυτικά το καλεντάρι του 2013:

Ράλι Μόντε Κάρλο - 20 Ιανουαρίου
Ράλι Σουηδίας - 10 Φεβρουαρίου
Ράλι Μεξικού - 10 Μαρτίου
Ράλι Πορτογαλίας - 14 Απριλίου
Ράλι Αργεντινής - 5 Μαΐου
Ράλι Ακρόπολις - 2 Ιουνίου
Ράλι Ιταλίας - 23 Ιουνίου
Ράλι Φινλανδίας - 4 Αυγούστου
Ράλι Γερμανίας - Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία
Ράλι Αυστραλίας - 15 Σεπτεμβρίου
Ράλι Γαλλίας - 6 Οκτωβρίου
Ράλι Ισπανίας - 27 Οκτωβρίου
Ράλι Μεγάλης Βρετανίας - 17 Νοεμβρίου

[Συνέχεια]

Ποιο NBA; Τα μεγάλα buzzer beater μπαίνουν στη Γλυφάδα! (video)




Στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στη Γλυφάδα και τον ...Προφήτη Ηλία μπήκε το καλάθι του αιώνα όπως λέει και το σχετικό video από τον Μάρκο Καλάβρια. Με το σκορ στο 63-63 ο παίχτης της Γλυφάδας απλά... πέταξε τη μπάλα κάπου προς το αντίπαλο καλάθι ακριβώς πριν τη λήξη του αγώνα και εκείνη κατέληξε ανέλπιστα στο πλεχτό, δίνοντας το έναυσμα για μεγάλους πανηγυρισμούς... Δείτε και θα καταλάβετε!




by a-kalyptos


[Συνέχεια]

UFO υπάρχουν και φαίνονται και στο google maps!

Τις συζητήσεις περί UFO έχουν φουντώσει δυο εικόνες που έχουν ανέβει στο Google Maps από δυο τελείως διαφορετικές περιοχές.

Και στις δύο εικόνες φαίνεται ένα πανομοιότυπο αντικείμενο που μοιάζει με κόκκινο εξωγήινο διαστημόπλοιο. Η μια φωτογραφία τραβήχθηκε στην πόλη Τζάκσονβιλ του Τέξας (δεξιά), ενώ η άλλη πάνω από 1.500 χιλιόμετρα μακριά στο Νέο Μεξικό (αριστερά).


Και στις δυο φωτογραφίες φαίνεται το αντικείμενο να ίπταται πάνω από τους δρόμους. Το αντικείμενο και στις δυο φωτογραφίες ανακάλυψε η δημοσιογράφος Άντρεα Ντόβερ, η οποία χρησιμοποιούσε απλώς την υπηρεσία Google Mapsγια να πάρει οδηγίες.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό και πώς βρέθηκε και στις δυο φωτογραφίες.

Αυτοί πάντως που δεν πιστεύουν στους εξωγήινους υποστηρίζουν ότι πιθανότητα πρόκειται για την αντανάκλαση του ήλιου στον φωτογραφικό φακό.

[Συνέχεια]

Οι καρχαρίες των ελληνικών νερών

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στα ελληνικά νερά υπάρχουν ακόμη και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες -οι γνωστοί ως δολοφόνοι από τις ταινείες και τα ντοκιμαντέρ- οι οποίοι μάλιστα ευθύνονται για τουλάχιστον δύο θανάτους κολυμβητών στη χώρα μας.

Ο πανικός δεν είναι καλός φίλος αν και υπάρχουν μεγάλοι λευκοί ή άλλα είδη που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα περισσότερα θεωρούνται άκακα. Γενικότερα μάλιστα ο καρχαρίας δεν είναι εχθρός του ανθρώπου, αντίθετα σπάνια επιτίθεται. Στη χώρα μας αν και μετράμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες από επιθέσεις καρχαριών η τελευταία επίθεση σημειώθηκε πριν 29χρόνια.

Αν και στη δεκαετία του ’80 τουλάχιστον δύο φορές σκάφος του λιμενικού κυνήγησε καρχαρία ρίχνοντας ακόμη και βολές με πολυβόλο εναντίον του ανοιχτά του Μαραθώνα, δεν είναι αυτά τα νερά που … προτιμούν.

Ζουν σε μεγάλα βάθη, οι εμφανίσεις τους κοντά στην ακτή είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πιθανότητα να φτάσουν ως την αμμουδιά όπως στην περίπτωση του Πόρτο Γερμενό είναι απίθανη. Αν συμβεί τότε πρόκειται για μικρό καρχαρία που θεωρείται ακίνδυνος.


Μεταξύ του 1951 και του 1981 υπάρχουν επιθέσεις που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για το που “κυκλοφορούν” οι μεγάλοι θηρευτές. Το ιστορικό των επιθέσεων στην Ελλάδα :

1951 Κέρκυρα

Μον Ρεπό. Λευκός Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε 16χρονη κολυμβήτρια, τραυματίζοντας τον 17χρονο φίλο της

1956 Κέρκυρα

Άγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε και σκότωσε 15χρονη

1963 Τρίκερι Παγασιτικού

Μεγάλος λευκός επιτέθηκε σε γυναίκα την ώρα που κολυμπούσε και τη σκότωσε.

1965 Θεσσαλία

Άγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε σε άνδρα, τον τραυμάτησε σοβαρά, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εκπνεύσει λίγο αργότερα.

1980 Κως

Λευκός καρχαρίας επιτέθηκε σε άνδρα την ώρα που έκανε σέρφινγκ. Ευτυχώς ο άνδρας επέζησε.

1981 Βόλος

Άγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε σε άνδρα τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

Συμβουλές:
Καλό είναι να κολυμπάτε με παρέα. Σπάνια ο καρχαρίας πλησιάζει ομάδα κολυμβητών.

Αν τα νερά είναι βαθειά στην περιοχή καλό είναι να μην μπαίνετε στη θάλασσα όταν έχετε κάποια πληγή που πιθανώς αιμορραγήσει.

Αποφύγετε το κολύμπι σούρουπο ή χαράματα (ο καρχαρίας κυνηγάει κατά τη διάρκεια της νύχτας) και ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν εκβολές ποταμών.

[Συνέχεια]

Ο ΕΟΤ πάει... Πόλη!

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προ ημερών, ήρθε στη χώρα μας ο πρόεδρος των Τουρκικών Επιμελητηρίων, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και τώρα ήρθε η σειρά της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη να μεταβεί στην Τουρκία και να συναντήσει μεταξύ άλλων, τον Τούρκο ομόλογό της E. Gunay.

Σε όσα δήλωσε σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα τελευταία νέα αφορούν την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, σε χώρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα πλέον διατηρημένα κτήρια στην Πόλη. Το πλέον σημαντικό είναι ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της χώρα μας στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής και ακόμη ότι η στενή συνεργασία με την Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών από τις χώρες της Ασίας. 

Άλλωστε, κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών στην Πόλη, αυτό το θέμα ήταν σε προτεραιότητα συζητήσεων, για το πως θα προσελκύσουν Ελλάδα και Τουρκία, τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως: η Ινδία η Κίνα, η Ιαπωνία και Ν. Κορέα. 


Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η διεύρυνση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησής θεωρήσεων σε υπηκόους προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τη στάση της Ελλάδας, καθώς η άρση των σχετικών εμποδίων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν εντυπωσιακά οι επισκέψεις από την γειτονική χώρα. 

Στόχος της Ελλάδας είναι η αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών στην χώρα μας, σε ένα εκατομμύριο άτομα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα κοινές ομάδες εργασίας, με σκοπό την προετοιμασία συγκεκριμένων ενεργειών καθώς και τη δημιουργία του πλαισίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η ίδρυση Τουρκικού γραφείου Τουρισμού στην Αθήνα. Η υπουργός Τουρισμού προσκάλεσε τον τούρκο ομόλογο της στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Ε. Gunay θα έλθει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους, συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας του για συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας. 

[Συνέχεια]

29.9.12

Η Κέιτ Άπτον και οι φίλες της σε ημερολόγιο



Ευχάριστα νέα για όλους τους άντρες του πλανήτη.

Το περιοδικό που έχτισε την καριέρα της Κέιτ Άπτον –του διασημότερου μοντέλου αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία της διαφήμισης- αλλά και πολλών άλλων γνωστών μοντέλων κυκλοφόρησε επιτέλους το νέο ημερολόγιο.

Το sports illustrated, που θεωρείται το άγιο δισκοπότηρο για κάθε μοντέλο στον κόσμο, κυκλοφόρησε με 12 σέξι κορίτσια ένα για κάθε μήνα του 2013.

Στις σελίδες του περιοδικού έχουν ποζάρει με τα μικροσκοπικά τους μπικίνι ονόματα όπως η Χάιντι Κλουμ, η Τάιρα Μπανγκς, η Μπαρ Ραφαέλι, η Ναόμι Κάμπελ και όλες σχεδόν οι ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο.
































[Συνέχεια]

Στο 1.20€ το υγραέριο - Σε απόγνωση 90.000 ιδιοκτήτες

Από τα μέτρα των 13,5 δις. ευρώ δεν θα μπορούσε να γλιτώσει το αυτοκίνητο που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους «πελάτες» των κρατικών ταμιών.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει αύξηση στα διόδια της Εγνατίας οδού από 0,30 έως 1,40 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό όλων αυτών που χρησιμοποιούν το δρόμο που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα.
 
Από εκεί και πέρα τεράστιο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν περίπου 90.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν μετατρέψει σε υγραέριο. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση και θα ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σημαντική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο υγραέριο γεγονός που σημαίνει πως η τιμή του θα εκτοξευτεί στο 1.20 από το 0.90 που είναι σήμερα!

Από τα 90.000 οχήματα να σημειώσουμε ότι τα 78.000 είναι νόμιμα ενώ τα υπόλοιπα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν δηλώσει ως υγραεριοκίνητα. Η κίνηση αυτή αναμένεται θα εκτινάξει τα έξοδα των οδηγών οι οποίοι μέχρι πριν από… λίγες ημέρες αναζητούσαν τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Όπως όμως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν θα τα μειώσουν αλλά αρκετοί θα "μπουν και μέσα" αν δεν έχουν προλάβει να κάνουν απόσβεση.
 
Επιπλέον πλήγμα θα δεχτεί και η συγκεκριμένη αγορά αφού από σήμερα κιόλας θα σταματήσει η κίνηση στα συνεργεία που δούλευαν με κιτ υγραεριοκίνησης (και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα θα απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τους 2.500 που απασχολούνται σήμερα. «Οι εισαγωγικές εταιρίες αυτών των κιτ θα καταστραφούν» δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο.
 
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως τα αυτοκίνητα που μετατρέπονται από βενζίνη σε υγραέριο αγγίζουν τα 2.000 το μήνα με κατακόρυφο ρυθμό ανάπτυξης. Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το νούμερο αυτό σχεδόν θα μηδενιστεί αφού δεν θα υπάρχει νόημα και κίνητρο για τους ιδιοκτήτες να τα μετατρέψουν από βενζίνη σε υγραέριο.
 
[Συνέχεια]

Πήγε με τις... μπάλες της! (video)

Το ποδόσφαιορ είναι ένα άθλημα που μπορεί να χαρίσει δημοσιότητα στον καθένα.

Είτε παίκτη, είτε προπονητή, είτε πρόεδρο, είτε ακόμα και φίλαθλο. Πόσο μάλλον αν κάποιος φίλαθλος έχει... προσόντα.

Όπως η συγκεκριμένη οπαδός που μπήκε στο γήπεδο για ανεβάσει το... ηθικό των παικτών πριν το ματς και λογικά τα κατάφερε. 

Στο ματς για το Κύπελλο Ολανδίας ανάμεσα στην Γκρόνιγκεν και την GW λοιπόν μια ένθρεμη οπαδός του ποδοσφαίρου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο topless τραβώντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.



by-akalyptos
[Συνέχεια]

Ανοίγουν οι λογαριασμοί Γιαννακόπουλου-Κούγια για παράνομο στοιχηματισμό


Έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς και του δικηγόρου και μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, ζητεί με κατεπείγον έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ». 



Η έρευνα σχετίζεται με ενδεχόμενο παράνομο στοίχημα στη Μαλαισία ή άλλη χώρα του εξωτερικού και πιθανό να αφορά τον αγώνα Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (3-2) το Μάρτιο του 2008. 

Το έγγραφο των δικαστικών αρχών αναφέρει: «Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την υπηρεσίας προς διακρίβωση μεταξύ άλλων της τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν τα κάτωθι αναφερόμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα 1) ο Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής και 2) ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος του Παύλου, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός α) πραγματοποίησαν εμβάσματα προς την Μαλαισία ή έτερη χώρα του εξωτερικού κατά το χρονικό διάστημα από 15-2-2008 έως και 31-3-2008 και β) ποιό το ύψος αυτών. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της έρευνας μας, παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το σχετικό αίτημα μας, το αργότερο εντός 20 ημερών από της λήψεως της παρούσης». 

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποδεικτικό στοιχείο και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αρνούνται κατηγορηματικά κάθε κακόβουλη ανάμιξη του ονόματός τους στην υπόθεση. Σημειώνεται πως ο Αλέξης Κούγιας είναι νομικός σύμβουλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πηγή
[Συνέχεια]

Η κλιματική αλλαγή του πλανήτη σε βίντεο μισού λεπτού...

Ένα μοναδικό βίντεο εξέδωσε το Ινστιτούτο Γκοντάρ της NASA στο οποίο φαίνονται οι διαφορές που έχουν συντελεστεί στη θερμοκρασία του πλανήτη μας από το 1880 έως και σήμερα.


Μέσα σε 26 δευτερόλεπτα βλέπουμε την ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στα χρόνια.

Ωστόσο τα πρώτα 11 χρόνια του 21ου αιώνα καταγράφηκαν πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από τα μέσα και τα τέλη του 20ου αιώνα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο χάρτης τις περισσότερες χρονιές παραμένει μπλε (πιο δροσερές θερμοκρασίες), ενώ μετά το 2000 είναι σχεδόν όλος κόκκινος!



[Συνέχεια]

Δωρεάν είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης, σήμερα και αύριο το απόγευμα

Στο πλαίσιο των φετινών «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το Σάββατο και την Κυριακή 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Στο διάστημα αυτό, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεματικές παρουσιάσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα» από τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου. 

Εξάλλου, προ ημερών, το Μουσείο Ακρόπολης βραβεύθηκε από το International Institute for Conservation (IIC) στην Βιέννη, με το Keck Award 2012. Το βραβείο αφορά στο πρόγραμμα του Μουσείου για την συντήρηση και αποκατάσταση των Καρυατίδων της νότιας πρόστασης του Ερεχθείου, με χρήση τεχνολογίας λέιζερ. 


Το βραβείο Keck υιοθετήθηκε από το IIC το 1994, έπειτα από πρωτοβουλία του ζεύγους Sheldon και Caroline Keck, πρωτοπόρων στη συντήρηση έργων τέχνης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια, «στο άτομο ή την ομάδα που έχει συμβάλλει κατά τον μέγιστο δυνατό τρόπο στην προώθηση της κατανόησης και εκτίμησης των επιτευγμάτων του έργου της συντήρησης». 

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απονομής έγκειται στην επιτυχία του Μουσείου Ακρόπολης να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες, που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια. Από τον Δεκέμβριο του 2010, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια επισκέπτες παρακολούθησαν τις εργασίες των συντηρητών, συμμετέχοντας έτσι σε μία ιστορικής σημασίας μουσειακή διαδικασία. 

Η τεχνική λέιζερ που εφαρμόζεται είναι πρωτοποριακή και έχει αναπτυχθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό από το Μουσείο Ακρόπολης και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ). Η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα επιτρέπει την απομόνωση ενός αγάλματος και τα ειδικά προστατευτικά πετάσματα που την περικλείουν εμποδίζουν την ακτινοβολία να βλάψει τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακολουθούν σε οθόνη την εργασία της συντήρησης.

[Συνέχεια]