31.5.12

Νίκησε αλλά προβλημάτισε η Εθνική


Η εθνική ομάδα νίκησε 1-0 την Αρμενία στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη επί αυστριακού εδάφους, με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23ο λεπτό, στην τελευταία αγωνιστική δοκιμασία της εν όψει της συμμετοχής στο Euro 2012.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ανώτερο αλλά οι διεθνείς εμφανίστηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με «αποκορύφωμα» τα πέναλτι που έχασαν οι Σαμαράς (71΄) και Κατσουράνης (86΄), οι οποίοι νικήθηκαν από τον Μπερεζόφσκι.

Η εθνική ομάδα, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Αυστρία και επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα (θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Πολωνία), εμφανίστηκε «διπρόσωπη» και, σίγουρα, προβλημάτισε με την εν γένει εμφάνισή της.
Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Αρμένιους, έτρεξαν πολύ, κάλυψαν χώρους και πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο. Πριν το γκολ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σάλκε, που σημειώθηκε με κεφαλιά σε φάουλ του Καραγκούνη, η Ελλάδα απειλούσε διαρκώς στα στημένα, χάνοντας ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Αβραάμ Παπαδόπουλου (6΄) και Σαλπιγγίδη (9΄), που πέρασαν ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η ελληνική ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας χώρο στους Αρμένιους που απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της αδυναμίας των μέσων του Σάντος στην ανασταλτική λειτουργία. Ακόμη κι έτσι, όμως, τις μεγάλες ευκαιρίες είχε η Ελλάδα, αλλά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βρήκαν απέναντί τους τον έμπειρο 37χρονο τερματοφύλακα Μπερεζόφσκι, της Ντιναμό Μόσχας.
Εκτός των δύο πέναλτι, ο Αρμένιος γκολκίπερ εξουδετέρωσε και το πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 77΄, όταν ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία. Να σημειωθεί πάντως ότι ο Αυστριακός διαιτητής ήταν μάλλον αυστηρός στον καταλογισμό της «εσχάτης των ποινών» και στις δύο περιπτώσεις.
Σε γενικές γραμμές, η εθνική δεν έπεισε για την ετοιμότητά της εν όψει της πρεμιέρας του Euro 2012, τις 8 Ιουνίου. Ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να δουλέψει εντατικά στο εναπομείναν διάστημα, αφού η Πολωνία δεν είναι σε καμία περίπτωση Αρμενία...


Ο Πορτογάλος εκλέκτορας της εθνικής εστίασε στην καλή οργάνωση του παιχνιδιού και τη σιγουριά στην κυκλοφορία της μπάλας, αν και παραδέχθηκε ότι στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική «κατέβασε ταχύτητα».

Όπως είπε ο κ. Σάντος «το πρόσημο είναι θετικό. Είχαμε καλή οργάνωση και είδαμε στοιχεία που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είχαμε και σιγουριά στην κατοχή της μπάλας αλλά μας έλειψε το να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ. Νομίζω, πάντως, πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Στην επανάληψη, όμως, η εικόνα διαφοροποιήθηκε και ο Πορτογάλος προπονητής το παραδέχθηκε: «Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα κόπηκε στα δύο, έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και να ξεκουράσουμε κάποιους άλλους παίκτες. Θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι εάν είχαμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Θα ξεκουραστούμε κι από εκεί και πέρα μπαίνουμε στα σοβαρά».

Όσο για τα δύο χαμένα πέναλτι; «Όποιος δεν εκτελεί πέναλτι, χάνει πέναλτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά που δεν βάλαμε σήμερα θα τα βάλουμε εκεί που πρέπει».
Αγωνίστηκαν οι: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60’ Μάκος), Χολέμπας (60’ Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46’ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85’ Μήτρογλου), Φορτούνης (46’ Σαμαράς), Γκέκας (60’ Φετφατζίδης).

Πηγή: naftemporiki.gr
[Συνέχεια]

Δεν πήρε άδεια η ΑΕΚ, όλα καλά για ΠΑΟ

Δεν περιείχε εκπλήξεις η απόφαση της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις των 7 ΠΑΕ των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούσαν.

Τελικά όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός πήρε κανονικά άδεια ενώ η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αδειοδότηση.

Επίσης, εκτός της Ένωσης χωρίς άδεια έμειναν οι Πανιώνιος, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Άρης. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2012-13 (αυτό ισχύει μόνο για την ΑΕΚ που έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο), δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές εκτός αν πρόκειται για Έλληνες κάτω των 22 ετών, δεν έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν συμβόλαια παικτών άνω των 22 ετών ενώ το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο μειώνεται κατά 20%.

Αναλυτικά η απόφαση

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (αρ. απόφασης 1/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. κατά της 3/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (αρ. απόφασης 2 /30-05-2012
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ κατά της 2/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αρ. απόφασης 3/31-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία, κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 7/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων.
Διατηρεί την υπόθεση και δικάζει επί της αιτήσεως.
Δέχεται κατ' ουσία κατά πλειοψηφία την αίτηση.
Χορηγεί στην αιτούσα ΠΑΕ την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριες διοργανώσεις της περιόδου 2012-2013.
Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
Μειοψήφισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία έχει τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ακολούθως η αίτησή της θα έπρεπε να απορριφθούν κατ' ουσίαν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ. απόφασης 4/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της εκκαλούμενης 5/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ (αρ. απόφασης 5/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κατά της εκκαλούμενης
9/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΟΦΗ (αρ. απόφασης 6/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά της εκκαλούμενης 13/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (αρ. απόφασης 7/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 15/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίνοντας περαιτέρω επί της αιτήσεως αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απορρίπτει αυτήν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

by a-kalyptos
[Συνέχεια]

Απαγόρευσαν την... απεργία!

Η λευκή απεργία στις τουρκικές αερογραμμές είχε ως κατάληξη την «απαγόρευση των απεργιών» στην αεροπορία με σχετική τροποποίηση στο νόμο.

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση με τη δήλωση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει μόνιμη ζημιά στην οικονομία της Τουρκίας εξαιτίας μια απεργίας σε μια εταιρεία».

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε τροποποίηση στο νόμο περί συλλογικών συμβάσεων και απεργιών, με αποτέλεσμα να προστεθεί και η αεροπορία στον κατάλογο των τομέων όπου απαγορεύεται η απεργία.

Με βάση τον ίδιο νόμο, η απεργία απαγορεύεται στους τομείς των τραπεζών, της εκπαίδευσης, των συμβολαιογράφων, της υγείας, της πολιτικής προστασίας, των κηδειών, της πυροσβεστικής και στις υπηρεσίες δημόσιων αστικών θαλάσσιων, οδικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Πηγή: zougla.gr
[Συνέχεια]

Συνεχίζουν οι Γιαννακόπουλοι

Την απόφασή τους να παραμείνουν στο "τιμόνι" του Παναθηναϊκού ανακοίνωσαν κι επίσημα οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι θέλοντας να βάλουν τέλος στις διάφορες φήμες που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας.

Επίσης, στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται μεταξύ άλλων και η επιθυμία τους να συνεχιστεί η συνεργασία με τον τεχνικό της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφήνοντας όμως την τελική απόφαση να την πάρει ο Σέρβος κόουτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Final Four της Κωνσταντινούπολης μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου προτίμησε να ασχοληθεί με το μέλλον στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, κάτι που το είχε καυτηριάσει η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ομάδας και των φιλάθλων από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό τελικό, πάλι κάποια ηλεκτρονικά μέσα επέλεξαν την οδό της παραπλάνησης, αυτή τη φορά όχι για το μέλλον της οικογένειας Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά γι’ αυτό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού, να βάλουμε ένα τέλος στο κρεσέντο της παραπληροφόρησης και να πάει η ομάδα στον 5o τελικό του Σαββάτου ήρεμη, γνωρίζοντας τις αποφάσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Αφού κανείς άλλος Παναθηναϊκός δεν έδειξε ενδιαφέρον η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα παραμείνει και για τη νέα σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και επιθυμεί, μαζί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, να χτίσουν τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς, ακρογωνιαίους λίθους της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα λαμπρά μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας και αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και για αυτό είναι φυσιολογικό να βρίσκεται δίπλα μας 13 χρόνια και πρόθεσή μας είναι να είμαστε για ΠΑΝΤΑ μαζί εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί.

Υ.Γ. Και αφού ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας για το μέλλον, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα για το παρόν : Στο Φάληρο ερχόμαστε…».

by a-kalyptos
[Συνέχεια]

Μένει ο Ιμπαγάσα

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αριέλ Ιμπαγάσα, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την ίδια ώρα, η πλευρά του Αργεντινού χαφ υποστηρίζει ότι υπάρχει προφορική συμφωνία για ακόμη χρόνο και δεν έχουν πέσει οι υπογραφές.

Όλα δείχνουν ότι ο 36χρονος παίκτης θα συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα για ακόμη έναν χρόνο και το θέμα θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έρθει ο Αλεχάντρο Καμάνιο στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού χαφ συναντήθηκε με τη διοίκηση των Πειραιωτών και συμφώνησε στην πρόταση που είχε κατατεθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο 36χρονος παίκτης δέχθηκε μείωση κοντά στο 50% και οι ετήσιες απολαβές του για την επόμενη σεζόν θα φτάσουν τις 500.000 ευρώ, οι οποίες μπορεί να αγγίξουν τις 700.000 μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων. Ο μάνατζέρ του θα έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα και να κλείσει τυπικά η συγκεκριμένη υπόθεση. Στη συνάντηση των δύο πλευρών δεν έγινε συζήτηση για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος εκπροσωπείται επίσης από τον Καμάνιο και φαίνεται ότι δεν απασχολεί πλέον την διοίκηση.

Πηγή: sport-fm.gr
[Συνέχεια]

Σκιτσογραφίες από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Έχουμε ξαναπεί πως για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση απαιτείται καλή διάθεση και χιούμορ.

Σε αυτό το πλαίσιο, απολαύστε την απογοήτευση της Μέρκελ στη θέα της πανστρατιάς των δυνάμεων της ευθύνης και της σοβαρότητας που μάζεψε ο στρατάρχης Σαμαράς για την μεγάλη μάχη στα ανοιχτά της Μόρντορ απέναντι στον άρχοντα του σκότους Τσίπρα, γνωστός και ως γκόλουμ του Αλαβάνου!!! 


Στη φωτογραφία ντοκουμέντο από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Φαήλος Κρανιδιώτης (συνεργάτης και φίλος Αντώνη Σαμαρά), Τρελαντώνης, Ντόρα, Ψωμιάδης (Ζορό), Άδωνις, Πλέυρης, Βορίδης (τσεκουράτος), Βελόπουλος!!


ΠΗΓΗ: Συνιστώσα του Διαδικτύου



[Συνέχεια]

Facebook: Τα πιο συνηθισμένα ψέματα των χρηστών!



Κάτι που όλοι γνωρίζαμε για το Facebook έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα μελέτη...
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 χρήστες του κοινωνικού δικτύου και σκοπός ήταν να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το site οι χρήστες, καθώς και την αλήθεια για τις πληροφορίες που μοιράζονται με τους φίλους τους.
Όπως αναφέρει το CNN, το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει δώσει ψεύτικα στοιχεία με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του ζωή και την ιδιωτικότητά του.
Μπορεί αυτός να είναι ο πιο γνωστός και «ακίνδυνος» λόγος για να πει κάποιος ψέματα αλλά υπάρχουν κι άλλοι όχι τόσο... απλοί!
Το διαδικτυακό ψέμα έχει να κάνει επίσης με τον εντυπωσιασμό σε μεγάλο βαθμό!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες που αρέσκονται στο να γράφουν ψευδή status για να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους σχετικά με το που βρίσκονται και τι κάνουν.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που έχουν ψεύτικα προφίλ, στα οποία δεν έχουν βάλει δικές τους φωτογραφίες, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλλο.
Τέλος, συνήθεις λόγοι ψευδών στοιχείων και γεγονότων είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το να κάνει κάποιος φάρσα στους φίλους τους ή να κρύψει πληροφορίες που θα μπορούσαν να τον βάλουν σε εργασιακούς ή προσωπικούς μπελάδες!
[Συνέχεια]

30.5.12

Η Eva και το… μήλο




Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται πως κατάφερε και έριξε τον Ryan Gosling. Και η φωτογράφηση που έκανε η Eva Mendes στο Marie Claire δίνει την απάντηση…
Καιρό είχαμε να τη δούμε να ποζάρει για κάποιο περιοδικό και σκεφτήκαμε ότι της τα έκοψε αυτά ο Ryan Gosling. Αλλά μάλλον είχαμε άδικο – άλλωστε ο 31χρονος star δεν είναι από αυτούς και η Eva Mendes δεν είναι από τις γυναίκες που κάνει ότι της πουν. Anyway, η φωτογράφησή της στο Marie Claire μας έφτιαξε τη μέρα…


Ναι, ok, μιλάει για την σχέση της με τον Gosling, αποκαλύπτει πόσο ερωτευμένη είναι, πετάει και τις κλασικούρες τύπου “είναι φορές που νομίζω ότι δεν έχω ωραίο σώμα”, αλλά όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα βλέποντας το κορμί της. Διαφωνείς;


Πηγή: pkool.gr
[Συνέχεια]

Αυτό είναι το νέο iPhone;



Το webstie 9to5Mac έβγαλε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών για το νέο iPhone!

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα μακρύτερο iPhone με το ίδιο πλάτος και μεταλλική πλάτη.

Ακόμη, το iphonehellas επισημαίνει ότι υπάρχει μικρότερο dock connector και το headphone jack μετακινήθηκε στο κάτω μέρος της συσκευής. Επίσης, ίσως, πρόκειται για το πρώτο unibody iPhone αφού η κεραία φαίνεται να είναι ενσωματωμένη στο μεταλλικό κομμάτι της πλάτης επιτρέποντας στην Apple περισσότερη ελευθερία χώρου για το εσωτερικό της συσκευής.

Πάντως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός αυτός αφορά πρωτότυπο iPhone που απορρίφθηκε από την Apple αρκετά νωρίς αλλά απ' ότι φαίνεται τα κομμάτια διαρρεύσαν τώρα. 

Πηγή: mediagate.gr
[Συνέχεια]

Ο παλιός είναι αλλιώς!

Ο παλιός είναι αλλιώς!



Έχει και άλλο ακόμα. 
Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω την κακή εμφάνιση στον τρίτο τελικό, επικράτησε με σκορ 84-74 του Ολυμπιακού και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. 

Με τη συνεργασία βγαλμένη από τα… παλιά, οι Μπατίστ και Διαμαντίδης δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι ήλεγχαν το ματς για περίπου 30 λεπτά. 

23 πόντους για τον «Μιχάλη», με τον Διαμαντίδη να προσθέτει άλλους 15. 

Το ματς 

Η γνωστή ταχύτητα από τον Ολυμπιακό 

Με μία αλλαγή στη θέση «5» και συγκεκριμένα τον Μάικ Μπατίστ αντί του Άλεξ Μάριτς, ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να χρησιμοποιεί ακριβώς του ίδιους που ξεκινούσε σε όλους τους τελικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που επέλεξαν να τρέξουν στο παρκέ και δικαιώθηκαν, καθώς έκαναν ένα γρήγορο 5-0, με ισάριθμους πόντους από τον Άντιτς. Το καλάθι και φάουλ από τον Καϊμακόγλου μείωσε σε 3-5, ωστόσο οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με «όπλο» την καλή τους άμυνα, έκαναν μέσα σε δύο λεπτά, το 3-9. Όμως, η επιθετική άμυνα των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα να συμπληρώσουν νωρίς τα πέντε ο ομαδικά φάουλ. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» -στη συνέχεια- και με το τρίποντο του Καϊμακόγλου, έφεραν το ματς στο καλάθι (9-11). Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν η μόνη αξιόπιστη λύση για το «τριφύλλι» στο πρώτο δεκάλεπτο (είχε 10 πόντους), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Πειραιώτες στο +5 (19-14). 

Παίρνει και… επιθετικά ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρασε τον Ίαν Βουγιούκα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Έλληνα σέντερ να τον δικαιώνει, καθώς με τρεις δικούς του πόντους, έκανε το 19-17, μέσα σε δύο λεπτά. Όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» τρέχοντας στο παρκέ, με τους «φρέσκους» που ήρθαν από τον πάγκο Πρίντεζη και Παπανικολάου, έκαναν ένα σερί 9-0, πηγαίνοντας στο +11 (17-28). Ο Ντόρσεϊ για ακόμη ένα ματς μάζευε συνεχώς τα ριμπάουντ, διατηρώντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (22-30). Όμως, τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δέχθηκε την τεχνική ποινή, η οποία έδωσε πέντε πόντους στο «τριφύλλι», με δύο βολές του Διαμαντίδη και τρίποντο από τον Σμιθ. Οι Πειραιώτες ήταν εκτός ρυθμού, με τους γηπεδούχους να έχουν κατεβάσει τη διαφορά στο καλάθι (28-30). Παρόλα αυτά, η λύση για τον Ολυμπιακό ήταν ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που σκόραρε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για τον Ολυμπιακό, με τη δεύτερη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 36-38 υπέρ τους. Πάντως, σημαντικός παράγοντας για την επαναφορά του Παναθηναϊκού ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία ήταν συντριπτικά υπέρ του. 

«Αναγκάστηκε» να βάλει «Λάζο» 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους (39-38). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε ακόμη πιο κλειστό, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Οι γηπεδούχοι να επέλεξαν να «χτυπήσουν» μέσα από τη ρακέτα και αυτό τους βγήκε σε καλό, καθώς κατάφεραν φθείρουν τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Όμως, στη συνέχεια, η είσοδος των Πρίντεζη και Παπανικολάου στο παρκέ έδωσε ενέργεια στους Πειραιώτες, οι οποίοι μετέτρεψαν 46-47 σε 47-55, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Χάινς υπέπεσε στο τέταρτο προσωπικό του φάουλ και με δεδομένα τα τρία που είχε ο Ντόρσεϊ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Αυτό -όπως ήταν φυσικό- ευνόησε το «τριφύλλι», το οποίο εκμεταλλεύτηκε τα αργά πόδια του «Λάζου», τρέχοντας ένα σερί 8-0 (55-55). Όμως, όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο έτσι και στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Έισι Λο -στο τέλος- έβαλε τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά το σκορ (55-58). 

Κάτι… θύμισαν Διαμαντίδης-Μπατίστ 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα άφηνε τον Παναθηναϊκό και αυτό το απέδειξε, μειώνοντας αρχικά σε 58-60, ενώ με δικές του ασίστ, οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά (62-60). Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εκτός ρυθμού, με το σκορ να πηγαίνει ακόμα και στο 64-60. Το προβάδισμα των «πρασίνων» έφερε «τρικυμία» στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα το τρίποντο του Καλάθη να κάνει το σκορ 67-61. Σαν να μην έφτανε αυτό, η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Ντόρσεϊ, στα μισά της τέταρτης περιόδου, σήμαινε το πέμπτο φάουλ του Αμερικανού, ενώ με τις δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +8 (69-61). Οι Πειραιώτες -προς στιγμήν- επέστρεψαν στο παιχνίδι με πόντους του Χάινς και του Άντιτς (69-67). Αλλά το τρίποντο του Περπέρογλου, σχεδόν τρία λεπτά πριν τη λήξη και οι δύο βολές του Μπατίστ, έκαναν το 74-67. Ωστόσο και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 6-0, με τους Σπανούλη και Χάινς μειώνοντας το ματς στον πόντο (74-73). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν συνεχώς βιαστικές επιθέσεις, δίνοντας στην ευκαιρία στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διατηρούν το προβάδισμά τους και να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 2-2, με το τελικό 84-74.

Πηγή: sport-fm.gr
[Συνέχεια]

Το σημερινό google doodle



Τον Peter Carl Fabergé τιμά η Google. 


Εάν χρησιμοποίησες σήμερα τη μηχανή αναζήτησης της Google, θα πρόσεξες ότι ένα ακόμη doodle έχει κάνει την εμφάνισή του, αυτή τη φορά προς τιμήν του Peter Carl Fabergé, του Ρώσου χρυσοχόου και σχεδιαστή κοσμημάτων.
Σήμερα κλείνουν 166 χρόνια από τη γέννησή του στις 30 Μαΐου του 1846 στο Σαν Πίτερσμουργκ της Ρωσίας.

Πηγή: e-go.gr
[Συνέχεια]

Απεργία στα τουριστικά λεωφορεία

Τετραήμερη απεργία από τη Δευτέρα 04/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. έως τις 08/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της χώρας, δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και σημειώνει ότι κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική οικονομική πραγματικότητα έχει αλλάξει σε μη αναστρέψιμο βαθμό και τα μέλη τους πλέον δεν μπορούν να καταβάλλουν στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αναλλοίωτα τα επιδόματα που τους παρείχαν τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: naftemporiki.gr
[Συνέχεια]

Ειδική έκδοση της Porsche 911 (photos)

Το Porsche Club στη Γερμανία είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα στον κόσμο, με χιλιάδες μέλη-ιδιοκτήτες μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Φέτος, η λέσχη συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και η Porsche, προκειμένου να τιμήσει την υποστήριξή της, δημιούργησε μια ειδική έκδοση της ολοκαίνουριας 911.

Πρόκειται για την 911 Club Coupe, βαμμένη σε χρώμα σκούρο πράσινο (British Green), με νέο αεροδυναμικό πακέτο, μεγαλύτερο και χαμηλότερο προφυλακτήρα εμπρός και αεροτομή πίσω. Τροφοδοτείται από τον κινητήρα της Carrera S, αποδίδοντας 430 ίππους, με τα 0-100 να έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα.

Η 911 Club Coupe θα παραχθεί σε μόλις 13 μονάδες και θα πουληθεί σε ειδικούς πελάτες της Porsche, μέλη φυσικά του Club, με την τιμή της στη Γερμανία να είναι 142.831 ευρώ.






Πηγή: zougla.gr
[Συνέχεια]

"Έτοιμοι με Πολωνία"

Αισιόδοξος για την εικόνα της εθνικής ομάδας εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του Euro 2012. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε στην Αυστρία κατά την προετοιμασία της ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το προσεχές φιλικό με την Αρμενία που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πριν την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αρχικά ο Σάντος αναφέρθηκε στους τομείς που έδωσε μεγαλύτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας τονίζοντας "Θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση όλων αυτών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πω πως ήθελα να εδραιώσουμε το κλίμα οικογένειας και συνόλου και ύστερα να βελτιωθούμε ως ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι, ήθελα να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε τόσο καλά όσο ξέρουμε αλλά και να βελτιώσουμε την επιθετικότητα μας. Δουλέψαμε πάνω στις τοποθετήσεις των αντιπάλων με σκοπό να κερδίζουμε πιο πολλές φορές την μπάλα και ταυτόχρονα όταν την κλέβουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε μια σωστή επίθεση. Επίσης, δουλέψαμε στο τελείωμα των φάσεων αλλά και να είμαστε γρήγοροι και άμεσοι να ξανακερδίζουμε την μπάλα όταν την χάνουμε. Αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο οι δύο άξονες που κινήθηκε η προετοιμασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Αναφορικά με το πνεύμα της ομάδας, ο στόχος επετεύχθη απόλυτα".

Στη συνέχεια δήλωσε "Όσον αφορά στην ποιότητα του παιχνιδιού, υπάρχουν κάποιες μικροαμφιβολίες ωστόσο είχαμε δύο ανασταλτικούς παράγοντες. Την κόπωση των ποδοσφαιριστών και το μικρό διάστημα που είχαμε να δουλέψουμε μαζί. Σε κάθε περίπτωση, είδα βελτιώσεις στο πρώτο φιλικό και ελπίζω να δω και στο επόμενο. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα έχουν στην διάθεση τους δύο μέρες να ξεκουραστούν, να δουν τους δικούς τους, να φορτίσουν τις μπαταρίες του για να μπορέσουμε να φύγουμε για Πολωνία, όπου και θα δουλέψουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία όπως είναι τα στημένα. Εκεί θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε και τον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για να φανούν όσο πιο φρέσκοι γίνεται στο πρώτο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Πολωνία. Μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό".

Όσο για τις επιλογές του στην τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία επεσήμανε "Νομίζω πως αυτή την στιγμή δεν είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με την τελική 23άδα. Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολιζόμαστε από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σίγουρα καταλαβαίνω την ερώτηση σας αλλά από την στιγμή που πήρα τις αποφάσεις μου, έχοντας καθαρή την συνείδηση μου, το θέμα έχει τελειώσει και σκέφτομαι μόνο την ομάδα".

Σχετικά με τους αντιπάλους της Εθνικής στον όμιλο του Euro ανέφερε "Χθες ο κ. Μήνου είδε το φιλικό της Ρωσίας, έχουμε ανθρώπους που μπορούν να δουν τα παιχνίδια. Ακόμη και στο Euro θα βλέπουμε τα παιχνίδια τους για να δούμε αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από αυτά που έχουμε δει".

Αναφορικά με το αν μπορούν να γίνουν προγνωστικά στον όμιλο υπογράμμισε "Έχω πει ότι είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Όλοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση".

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα είναι έτοιμη για το "μεγάλο ραντεβού" στην Πολωνία απάντησε "Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει και αυτές οι διορθώσεις που κάναμε".

Σχετικά με το φιλικό απέναντι στην Αρμενία την Πέμπτη τόνισε "Έχουμε σχεδιάσει τα παιχνίδια για να κάνουμε κάποιους πειραματισμούς σε πρόσωπα και να δούμε αν οι παίκτες ανταποκρίνονται. Αυτό θα γίνει και στο αυριανό παιχνίδι. Για τα επίσημα είναι νωρίς να πω ποιοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν. Σίγουρα υπάρχει βασικός κορμός 7-8 παικτών, για τους υπόλοιπους δεν έχω καταλήξει. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές, ακόμη δεν έχω πει στους παίκτες. Αν το είχα πει, δεν θα είχα πρόβλημα να το πω και σε εσάς. Θα το μάθουν το πρωί, οπότε πάρτε τα τηλέφωνά σας το μεσημέρι και θα μάθετε".

by a-kalyptos
[Συνέχεια]

Στέψη ή παράταση;

Ο Ολυμπιακός απέχει μία νίκη από το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός αρνείται να υποταχθεί και θέλει απόψε στις 19.00 να ισοφαρίσει στο ΟΑΚΑ στους τελικούς της Α1. «Είμαστε ακόμη ζωντανοί», το σύνθημα των γηπεδούχων, που ποντάρουν στον κόσμο, πιθανώς στην τελευταία παράσταση της ομάδας που έγραψε ιστορία. «Πρωτάθλημα... σήμερα», λένε οι «ερυθρόλευκοι», που θέλουν να κατακτήσουν εμφατικά τον τίτλο στο «άντρο» του αιωνίου αντιπάλου και να σπάσουν την κατάρα του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρωτόγνωρη για τον ίδιο θέση να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αν χάσει απόψε, παραδίδει μετά από δέκα χρόνια το στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδος (μετά και από αυτό του πρωταθλητή Ευρώπης) στον αιώνιο αντίπαλο. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πλέον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να υπερασπιστούν το θρόνο τους. «Είμαστε ακόμη ζωντανοί. Πάμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να διεκδικήσουμε τον τίτλο σε πέμπτο ματς στο ΣΕΦ, όπου αποκλείεται να εμφανιστούμε ξανά τόσο κακοί όσο την Κυριακή», τονίζουν οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις. Οδηγός τους είναι το παρελθόν, καθώς έχουν επιστρέψει και στο παρελθόν από το 1-2. Στους τελικούς του 1999 νικώντας πρώτα στο ΟΑΚΑ (66-56) και μετά στο ΣΕΦ (53-62) τον Ολυμπιακό, αλλά και φέτος στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας τη Μακάμπι, πρώτα στο Τελ Αβίβ (69-78) και μετά στο ΟΑΚΑ (86-85).

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπέβαλε σε πολύωρη ανάλυση των λαθών τους παίκτες του μετά την απογοητευτική εικόνα στο τρίτο παιχνίδι. Ο Σέρβος τεχνικός αναγνωρίζει πως η ομάδα του υστερεί σε σωματικές δυνάμεις, αλλά ποντάρει στον εγωισμό και το χαρακτήρα πρωταθλητή που έχουν σφυρηλατήσει μετά από χρόνια οι παίκτες του. Έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ, δυνατή άμυνα και ώριμες επιλογές στην επίθεση είναι οι βασικές εντολές του «Ζοτς», που είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται χθες κανονικά (ο Στράτος Περπέρογλου ξεπέρασε κάποιες μικροενοχλήσεις που αντιμετώπιζε) υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες και την πίστη για την επιστροφή από το 1-2.

Στο «τριφύλλι» ποντάρουν πολλά στον κόσμο της ομάδας. Είναι γεγονός πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι μουδιασμένοι από τον τρόπο που εξελίσσεται η σειρά των τελικών, ωστόσο ελπίζουν πως τώρα-που τους έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ-θα είναι στο πλευρό τους. Δεν αποκλείεται-άλλωστε-να πρόκειται για την τελευταία παράσταση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και αρκετών παικτών που έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας μπροστά στο κοινό τους. Γιατί ουδείς ακόμη γνωρίζει πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, ακόμη και σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου.

Προσγειωμένοι, παρά το σημαντικό προβάδισμα-και στον τομέα της ψυχολογίας-που έχουν απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Ουδείς επαναπαύεται στο «μαξιλαράκι» του αβαντάζ έδρας και της πολυτέλειας για πέμπτο ματς στο ΣΕΦ σε περίπτωση ήττας. «Να πάρουμε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ», είναι το σύνθημα στα χείλη όλων στην ομάδα. Ξέρουν καλά πως τους παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία. Τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το μομέντουμ δείχνει Ολυμπιακό, οι αντίπαλοί τους δείχνουν εξουθενωμένοι, απογοητευμένοι και απόψε θα είναι αγχωμένοι γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας για εκείνους δεν υπάρχει αύριο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν παρέκκλινε από τις συνήθεις εντολές του: άνοιγμα του ρυθμού για να αξιοποιήσει το πλεόνασμα ενέργειας που έχει η ομάδα του, επιθετική άμυνα και ηρεμία στην επιθετική ανάπτυξη είναι οι συμβουλές του Σέρβου τεχνικού. Θα ήθελε βεβαίως να δει την ομάδα του να εκτελεί πολύ παραπάνω από το απογοητευτικό 57% των τριών πρώτων τελικών στις βολές, αλλά δεν μπορεί να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε δίχως αγωνιστικά προβλήματα, με τον Έισι Λο να δείχνει καθημερινά και πιο δυνατός, αλλά και τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο δίπλα στην ομάδα.

Έξτρα κίνητρο για τον Ολυμπιακό αποτελεί η δυσμενέστατη παράδοση που έχει στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 22 ήττες σε ισάριθμα ματς σειράς τελικών της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ η πιο πρόσφατη νίκη τους σε τελικούς στο «σπίτι» του μεγάλου τους αντιπάλου ήταν στις 8 Μαΐου του 1993 αλλά στο κλειστό της Γλυφάδας. Έκτοτε οι «πράσινοι» έχουν 35/35 σε τελικούς της Α1 στην έδρα τους. Ο Ολυμπιακός έχει αλώσει το ΟΑΚΑ σε σειρές play offs δύο φορές:

1) Στα ημιτελικά της περιόδου 2001/02, όταν έκανε το break με 89-80 απέναντι στον προερχόμενο από το θρίαμβο στην Μπολόνια για την Ευρωλίγκα Παναθηναϊκό και πήρε την πρόκριση με 2-0 χάρη στο 80-76 του ΣΕΦ. Στους τελικούς, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» παρότι προηγήθηκαν με 2-0 της ΑΕΚ, έχασαν τρία ματς στη σειρά και μαζί το πρωτάθλημα από την «Ένωση».

2) Στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας την περίοδο 1996/97, όταν άλωσε το ΟΑΚΑ με 69-49 κι έκανε το 2-0 στο ΣΕΦ με 65-57 φτάνοντας στο Final 4 της Ρώμης, όπου κατέκτησε για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα.

Πηγή: sport-fm.gr
[Συνέχεια]

Μια σταγόνα Ιστορίας


Όλοι θα έχετε ακούσει ότι ο τάδε ή δείνα μεγάλος άνδρας είχε το ένα ή το άλλο χόμπι που το ασκούσε όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Για παράδειγμα είναι ευρέως γνωστό πως ένα από τα πάθη του χορτοφάγου Χίτλερ (οι Εβραίοι μάλλον θα πιάνονταν για λαχανάκια Βρυξελλών) ήταν η ζωγραφική.

Αλλά μέρες που είναι, καλό είναι να μην κοιτάμε την καμπούρα του άλλου. Ας αφήσουμε  λοιπόν τους Γερμανούς και ας έρθουμε στα δικά μας, και συγκεκριμένα στον πρώτο βασιλιά των Ελλήνων, τον Όθωνα από την  …Βαυαρία! Ανατρέχοντας λοιπόν, στο αρχείο μου θυμήθηκα την ιστορία για την αγάπη που έτρεφε ο πρώτος βασιλιάς μας για τη μουσική. Ήταν τέτοια η επίδοση του νεαρού πρίγκιπα στη συγκεκριμένη τέχνη που μια μέρα ο Άσερ, ο δάσκαλος που είχε την ατυχία να πρέπει να διδάξει τον Όθωνα σολφέζ, δεν άντεξε και του είπε:


«Δεν ηξεύρω, μεγαλειότατε, αν θα γίνετε ποτέ μέγας βασιλεύς. Το ελπίζω όμως. Αλλά να γίνετε μουσικός δεν το ελπίζω ποτέ»!




ΥΓ Κακές γλώσσες λένε πως το χόμπι του Τσίπρα είναι οι ξένες γλώσσες, και δη τα αγγλικά!

by a-kalyptos
[Συνέχεια]

29.5.12

Στο κρεβάτι με την Liz Hurley







Ότι ήταν κάποτε κορμάρα το ξέραμε. Αλλά ότι στα 46 της συνεχίζει να έχει ένα καυτό σώμα, έπρεπε να μας το δείξει με μια γυμνή φωτογράφησή της…

Αν ένας επιστήμονας κάποτε προσπαθούσε να αποδείξει αν ισχύει η… εξίσωση “μια 40αρα είναι δύο 20αρες”, τώρα θα έβρισκε την απάντησή του. Διότι η Liz Hurley, παρά τα 46 χρόνια που κουβαλάει, απέδειξε ότι διαθέτει κορμί πιτσιρίκας (ok, ίσως και καλό γραφίστα, αλλά το προσπερνάμε στο ντούκου αυτό!). Η Βρετανίδα μοντέλο-ηθοποιός φωτογραφήθηκε γυμνή και στο κρεβάτι προκειμένου να προωθήσει τη νέα σειρά ειδών για την κρεβατοκάμαρα και ήταν εντυπωσιακή.








Πηγή: pkool.gr
[Συνέχεια]

Πλαστούς λογαριασμούς σε facebook, twitter καταγγέλλει το ΚΚΕ

Στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι θα προσφύγει το ΚΚΕ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνέχιση της λειτουργίας πλαστών λογαριασμών στο twitter και στο facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, την πρώτη ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που συκοφαντούν προκλητικά το ΚΚΕ και εξαπατούν καλοπροαίρετους χρήστες του διαδικτύου έχουν το Twitter και το Facebook, τόσο γιατί επέτρεψαν την ανάρτησή τους χωρίς να ζητήσουν ή να διασταυρώσουν στοιχεία όσο και γιατί επιτρέπουν τη λειτουργία τους παρά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τις διαμαρτυρίες του προς τις εταιρίες αυτές.

«Το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει τη διαβολή και την προβοκάτσια και για να βάλει τέλος στην εξαπάτηση ή στην παγίδευση, εκτός από την πολιτική καταγγελία, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες» καταλήγει.

Πηγή: naftemporiki.gr
[Συνέχεια]

Ο εφιάλτης ξαναχτυπά στην Ιταλία (δυστυχώς)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί περιοχές της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει και η Corriere della Sera, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους δέκα, εκ των οποίων ένας στο Ροβερέτο Σουλ Σέκια (Rovereto sul Secchia), δύο στη Μιράντολα, άλλοι τρεις στο Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο (San Felice sul Panaro) και τρεις σε Κονκόρντια, Φινάλε Εμίλια και Καβέτζο (Concordia, Finale Emilia, Cavezzo). Το θάνατο άλλης μίας γυναίκας στο Καβέτζο, επιβεβαίωσε αργότερα δημοσιογραφική πηγή.

Προηγουμένως, ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο εξέφρασε φόβους για περισσότερα θύματα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτήρια.

«Η Εμίλια Ρομάνια και η Ιταλία θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. «Είμαι βέβαιος ότι θα την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δεσμεύθηκε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί -στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα- για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς. Οι πολίτες, είπε, έχουν εμπιστοσύνη, η βοήθεια του κράτους είναι εγγυημένη.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Φραντσέσκο Προφούμο, κλειστά μέχρι την Πέμπτη θα μείνουν τα σχολεία της περιοχής προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στα σχολικά κτήρια. Την ίδια ώρα, το υπουργείο στέλνει ειδικές ομάδες ψυχολόγων, προς στήριξη των κατοίκων και ιδίως των παιδιών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος, 09.00 τοπική) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στο Μιλάνο, όπου πανικόβλητος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, όσο και στη Μπολόνια.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της Μόντενα και 9 χλμ της Μιράντολα -όπου είχαν σημειωθεί ζημιές από το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας- (40 χλμ βόρεια της Μπολόνιας και 161 χλμ ανατολικά του Μιλάνου), ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Εντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με τη μεγαλύτερο σε ένταση, αλλά και διάρκεια, μετασεισμό να σημειώνεται στις 14:00 ώρα Ελλάδας (μεγέθους μεταξύ 5,3 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ).

Ζημιές καταγράφονται στα χωριά Μιράντολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου ήδη πάντως είχαν εκκενωθεί σπίτια μετά τη δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε τη ζωή επτά ανθρώπων. Στο χωριό Φινάλε Εμίλια κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Σύμφωνα τέλος με μαρτυρίες κατοίκων τα 3/4 των κτηρίων στο Καβέτζο (Cavezzo, επαρχία της Μόντενα, Εμίλια Ρομάνια, περίπου 45 χλμ βορειοδυτικά της Μπολόνιας) έχουν καταρρεύσει.

Πηγή: naftemporiki.gr
[Συνέχεια]

HP Officejet 150 Mobile, και όταν λέμε mobile, εννοούμε mobile

Ο HP Officejet 150 Mobile All-in-One είναι ένα ξεχωριστός εκτυπωτής, διαφορετικός από ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα. Η Hewlett Packard λέει ότι πρόκειται για “world’s first mobile all-in-one printer” αλλά με ή χωρίς τα marketing λογάκια ο HP Officejet 150 Mobile All-in-One αξίζει την προσοχή που του αναλογεί στο μικρό μέγεθος και την δυνατότητα να πάει παντού γιατί είναι: εκτυπωτής, scanner και φωτοτυπικό μαζί. Όλα αυτά με μια φόρτιση της μπαταρίας που μπορεί να αντέξει μέχρι και 500 εκτυπώσεις και επικοινωνία με κινητό, tablet, laptop μέσω Bluetooth ώστε να μην μπλέξετε με καλώδια.

O HP Officejet 150 Mobile All-in-One έρχεται με επεξεργαστή ARM9 220MHz, έγχρωμη οθόνη αφής για τον έλεγχο των λειτουργιών, σύνδεση με USB για όσους θέλουν ακόμα καλώδια, memory card reader για απευθείας εκτύπωση από κάρτα μνήμης και tray που φιλοξενεί μέχρι και 50 χαρτιά. Όλα αυτά συνδυάζονται με επιδόσεις που φτάνουν τις 22 ppm (σελίδες ανά λεπτό) σε μαύρο και τις 18 ppm (σελίδες ανά λεπτό) σε έγχρωμη εκτύπωση με ανάλυση που φτάνει 600 dpi σε μαύρο και 4800 dpi σε έγχρωμη.

Ο HP Officejet 150 Mobile All-in-One έχει διαστάσεις 350 x 171 x 90 mm και ζυγίζει 2.9 κιλά χωρίς την μπαταρία και 3.1 κιλά μαζί με την μπαταρία.

Πηγή: pestaola.gr

Για περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, δείτε εδώ.
[Συνέχεια]

Παραγγελίες για το νέο Focus

Η Αγγλία είναι η πρώτη χωρά στην Ευρώπη που ανακοίνωσε τις τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Focus ST, με τις παραγγελίες να ξεκινούν την 1η Ιουνίου και τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες τον Σεπτέμβριο.


Η γρηγορότερη έκδοση του Focus έχει αρχική τιμή 27.500 ευρώ, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει καθίσματα Recaro, ζάντες 18 ιντσών, θύρα USB και Bluetooth, DAB radio και a/c.

Ο δίλιτρος κινητήρας Ecoboost αποδίδει 250 ίππους και 360 Nm ροπής, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και διαθέτει και σύστημα TVC (Torque Vectoring Control). Στην Ελλάδα, το μεσαίο hatchback των 250 ίππων θα είναι διαθέσιμο απο τον ερχόμενο Ιούλιο, οπότε και θα ανακοινωθούν και οι τιμές του.

Πηγή: zougla.gr
[Συνέχεια]

Προπονητής στην "πλατεία" ο Ελέ!

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του παλαίμαχου τερματοφύλακα, που θα εργαστεί για πρώτη φορά ως τεχνικός αντικαθιστώντας τον Άκη Μάντζιο. 

Η διοίκηση του Πανιωνίου διαπραγματευόταν με τον Ισπανό Πάτσι Σαλίνας, ωστόσο προτίμησε τελικά ένα δικό της παιδί. Ο 36χρονος άλλοτε γκολκίπερ των Ολυμπιακού, Προοδευτικής, Μεσίνα, Μίλαν, Άσκολι, Σιένα, Ρόμα, ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή, ολοκλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι την καριέρα του αγωνιζόμενος στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. 

Αναφορικά με τον Πάτσι Σαλίνας, ο οποίος προοριζόταν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τις Ακαδημίες του συλλόγου. 

Η ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την επιστροφή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στις τάξεις της, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή της ομάδας. Το διοικητικό συμβούλιο, μετά από κοινή εισήγηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λάζαρου Κουτλίδη και του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Βαγγέλη Σουφλέρη, επέλεξε ομόφωνα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, θεωρώντας πως ο επαγγελματισμός του, το ήθος του και η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο ταιριάζουν απόλυτα με αυτές του συλλόγου, κάτι που άλλωστε είχε αποτυπωθεί και στην αντίστοιχη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί όταν τον Γενάρη είχε αποφασίσει να τερματίσει την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Η παρουσίαση του νέου τεχνικού, θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, σε μέρα και ώρα που θα οριστεί».

Πηγή: sport-fm.gr
[Συνέχεια]

Στην παραγωγή η Apple iTV

Ρεπορτάζ που έκανε την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα WantChinaTimes (και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το Business Insider) αναφέρει πως η Foxcon έχει παραλάβει ήδη την πρώτη παραγγελία από την Apple για να ξεκινήσει την παραγωγή της φημολογούμενης τηλεόρασης. 

Το στάδιο που βρισκόμαστε είναι μεν αρχικό, ωστόσο δηλώνει πως ξεκινάει η παραγωγή των πρώτων τμημάτων που θα βρίσκονται στο εσωτερικό της συσκευής. Δεν δόθηκαν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να έχουμε περισσότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η κυκλοφορία της Apple τηλεόρασης αναμένεται στα τέλη της χρονιάς. 

Πηγή: Enternity.gr
[Συνέχεια]

Δεν πληρώνει φόρους η Λαγκάρντ!

Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη... φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που παραδίδει μαθήματα -ή καλύτερα κάνει αυστηρό κήρυγμα- καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ φόρο! Γιατί; Γιατί «κρύβεται» πίσω από τη διπλωματική της θέση. Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!

Χάρη στο διεθνές της αξίωμα, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα! Και αυτό ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 και ορίζει ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο. Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Τα σχόλια για τις θλιβερές πρόσφατες δηλώσεις της σχετικά με τις υποχρεώσεις των Ελλήνων φορολογουμένων είναι μάλλον περιττά...

Πηγή: defencenet.gr
[Συνέχεια]

Απίθανη η έξοδος από το ευρώ

Την άποψη ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι απίθανη εξέφρασε ο Επικεφαλής Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων του οίκου Fitch, Τζον Όλερτ, εξηγώντας ότι σε περίπτωση ελληνικής εξόδου το αξιόχρεο άλλων μελών της νομισματικής ένωσης θα δεχόταν μεγάλη πίεση.

«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ αυτό θα είχε, κατά την άποψή μας, συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, στο σημείο που πολλές από αυτές [τις χώρες μπορούν] να τεθούν υπό παρακολούθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Όλερτ στο πρακτορείο Dow Jones.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι εφαρμογή μέτρων λιτότητας δεν αποτελεί λύση, αντιτείνοντας ότι πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη. «Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη , γιατί χωρίς ανάπτυξη είναι πραγματικά δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μία τροχιά», υπογράμμισε ο κ. Όλερτ.

Πηγή: skai.gr
[Συνέχεια]

Σκιτσογραφίες από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Τα τελευταία στοιχεία που κάνουν λόγο για πάνω από 13,000 νεκρούς από τον Μάρτιο του 2011 στη Συρία αν μη τι άλλο είναι πηγή προβληματισμού και περισυλλογής.

Σε αυτό το πλαίσιο αναπαράγουμε το σχέδιο Ιρανού σκιτσογράφου που δείχνει την τραγική φοβία που τρέφει ο πρόεδρος Άσσαντ απέναντι στη νεολαία του λαού του. Σε περίπτωση που σας ξέφυγε, τη περασμένη Παρασκευή πάνω από 100 άτομα σφαγιάστηκαν στην πόλη Χούλα της επαρχίας Χομς, τα 42 από τα θύματα ήταν παιδιά.



ΠΗΓΗ: Αλληλεγγύη στο Συριακό Λαό




[Συνέχεια]

Οι 23 Έλληνες του Euro


Ανακοινώθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος η τελική 23άδα των ποδοσφαιριστών που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας στα τελικά του Euro 2012. Εκτός έμειναν τελικά οι μέσοι Κονέ (με την αποβολή στο φιλικό με τους Σλοβένους να του στοιχίζει) και Τζιόλης που κρίθηκε ανέτοιμος. Η λίστα με τους εκλεκτούς θα παραδοθεί στην UEFA το μεσημέρι της Τρίτης 29/05 και έχει ως εξής: 


Tερματοφύλακες: Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Σηφάκης (Άρης)
Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό)
Μέσοι: Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)
Επιθετικοί: Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σάμσουνσπορ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος)

by a-kalyptos
[Συνέχεια]

28.5.12

Επέστρεψαν τα κορίτσια μας...

Επιστροφή στη βάση για τις εκπροσώπους Ελλάδας και Κύπρου στη φετινή Eurovision, Ελευθερία Ελευθερίου και Ήβη Αδάμου αντίστοιχα. Και αν η 17η και 16η θέση προφανώς δεν είναι θέσεις για να ικανοποιείται κανείς, εμείς σας λέμε πως σας εκτιμούμε και με το παραπάνω! 

Ελευθερία Ελευθερίου: "Είμαι μια χαρά. Πήγα και ήμουν έτοιμη να δεχτώ τα πάντα. Αν θα έλεγα ότι δεν απογοητεύτηκα θα ήταν ψέμα, αλλά είμαι μια χαρά. Είναι διαγωνισμός και δεν ξέρεις ποτέ ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Πήγα και ήμουν έτοιμη γιατί ήξερα ότι είναι ένας διαγωνισμός και η Ελλάδα είναι σε μία δύσκολη φάση αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέρασα από τον ελληνικό τελικό, οι Έλληνες διάλεξαν αυτό το τραγούδι και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα."




Ήβη Αδάμου : "Ένιωσα αρκετά καλά με την εμφάνιση, πιστεύω ότι δεν πήγε κάτι στραβά. Η εμφάνιση ήταν αξιοπρεπέστατη και όλα πήγαν μια χαρά. Δεν νιώθω αδικημένη. Δεν πήγαμε για την πρωτιά, το είπα από την αρχή, πήγαμε για να περάσουμε όμορφα και περάσαμε ωραία."


by a-kalyptos

[Συνέχεια]